نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه گراتن گل کلم با سس مخصوص

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه گراتن گل کلم  با سس مخصوص

چي شي/ گراتن يا گراتين (فرانسوي: Gratin‎) نوعي از غذا و تکنيک آشپزي است؛ که در آن غذا به زير لايه‌اي از نان خرد شده يا پنير قرار مي‌گيرد. گراتن‌ها از انواع غذاهاي فرانسوي هستند که نامِ خود را نيز از زبان فرانسوي گرفته‌اند. معمولاً اين غذا را در ظروفي غير تخت آماده مي‌کنند. پايه اين نوع غذا از پنير، شير، و حتي خامه تشکيل شده‌ است. گراتن يک خوراک خيلي ساده و خوشمزه است. گراتن گل کلم يکي از آسان ترين و خوشمزه ترين گراتن هاست که معمولاً در کنار غذاهاي گوشتي سرو مي‌شود و اگر بچه‌هاي شما اهل خوردن سبزيجات نيستند اين مدل گراتن مي تواند آن ها را تشويق به خوردن سبزيجات کند. چون در تهيه آن پنير به کار رفته است و واقعا لذيذ است. براي مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهيه گراتن گل کلم در ادامه با سايت آموزشي چي شي همراه باشيد.

مواد لازم گراتن گل کلم
گل کلم خرد شده درشت۵۰۰ گرم
کره۳۰ گرم
آرد۲ قاشق غذا خوري
شير۱ ليوان
پنير پيتزا، گودا يا چدار۱ ليوان
پنير پارمزان يک چهارم پيمانه
نمک و فلفل سياه به ميزان لازم
جوز هندي مقداري
پودر نان خشک يک چهارم پيمانه
طرز تهيه گراتن گل کلم 
مرحله اول
براي تهيه گراتن مخصوص و خوشمزه با گل کلم ابتدا يک قابلمه را با آب پر مي کنيم و روي شعله اجاق گاز مي‌گذاريم. بعد از اين که به جوش آمد مقداري نمک به آب اضافه مي کنيم. گل کلم درشت خردشده را در آب مي ريزيم و ۶ دقيقه بعد آبکش مي کنيم.
 
مرحله دوم
در اين مرحله کره را در شير جوش مي اندازيم و روي حرارت مي گذاريم تا ذوب شود. سپس آرد را اضافه مي کنيم و يک دقيقه تفت مي‌دهيم. شير را اضافه مي کنيم و سريع هم مي زنيم تا گلوله گلوله نشود. حرارت را ملايم مي کنيم.

مرحله سوم
حالا همچنان به هم زدن ادامه مي‌دهيم تا سس غليظ شود. مقداري نمک و فلفل سياه اضافه مي کنيم و مقداري کمي جوزهندي روي سس رنده مي کنيم و حرارت را خاموش مي کنيم. در اين مرحله، پنير گودا يا چدار را اضافه مي کنيم.

مرحله چهارم
سپس هم ميزنيم تا پنير در سس ذوب شود. در کاسه اي سس بشامل پنيري و گل کلم آبکش شده را مخلوط مي کنيم.سپس در ظرف پيرکس مخصوص فر مي ريزيم. روي گل کلم ها را با مخلوط پودر نان خشک و پنير پارمزان مي‌پوشانيم.

مرحله پنجم
در اين مرحله ظرف را در طبقه وسط فر داغ شده با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ دقيقه مي گذاريم تا پخته شود و پنير روي آن ذوب و برشته شود. در ادامه گراتن را در کنار استيک گوشت يا مرغ و سبزيجات ديگري سرو مي کنيم.
 
مرحله ششم
مي توان سبزيجات ديگري مانند فلفل دلمه اي، بيبي اسفناج، هويج، قارچ و بروکلي را در گراتن اضافه کرد. همچنين براي طعم بهتر سس‌ بشامل مي‌توانيم نصف يک عدد قرص مرغ را در سس پودر کنيم و در اين صورت نمک لازم ندارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره