حال و هواي کافه در خانه؛ موکا درست کنيد

برترين ها/ اين روزها، بعضي از ما که عادت به وقتگذراني و نوشيدن چاي و قهوه در کافههاي شهر داشتيم، بهدليل شرايط کرونايي از لذت دورهميهاي اينچنيني محروم ماندهايم. براي گذراندن اين روزها کافيشاپ را به خانه خود بياوريد و با ايجاد يک گوشه دنج و آرام با سليقه و خواسته خانواده، وقتگذراني در خانه را به يکي از لذتبخشترين کارهاي دنيا تبديل کنيد.
اگر عاشق قهوه و هر نوع نوشيدني هستيد به احتمال زياد عاشق کافه هم هستيد، در اين سري از مطالب آشپزي سعي ميکنيم طرز تهيه کليه دسرها و نوشيدنيهاي خوشمزهاي که در کافي شاپها سرو ميشود را به شما آموزش دهيم تا شما بتوانيد در منزل يا محل کارتان مانند يک باريستا اين دسرها و نوشيدنيها را تهيه کنيد.
منو کافيشاپها معمولا ليست بلند بالايي است از انواع نوشيدني، آن هم با اسمهاي عجيب. در اغلب موارد هم نتيجه سفارشمان مطابق با ذائقه ما نيست. در اين مطلب روش تهيه خانگي کافه موکا آموزش داده شده است.
قهوه از جمله نوشيدنيهايي است که تنوع زيادي دارد و در هر فصل و زماني قابل مصرف است، اما برخي از قهوهها طعمي منحصر به فرد و خاصتر دارند. قهوه موکا يا همان موکاچينو يکي از آنهاست. اين نوع از قهوه را ميتوانيم هم به صورت داغ و هم به صورت سرد مصرف کنيم. قهوه موکا سرد را به کولر موکا و يا فروزن موکا هم ميشناسند که در ادامه به روش تهيه آن نيز اشاره ميکنيم فقط دقت کنيد که قهوه موکا با دانههاي قهوه موکا متفاوت است قهوه موکا به نوشيدني گفته ميشود که مانند لاته ترکيبي از اسپرسو با شير جوشيده است، اما مقداري شکلات يا کاکائو به آن اضافه ميشود در حالي که دانههاي قهوه موکا، نوعي از دانههاي قهوه هستند که تاريخچه کشت آنها به شهري به نام موکا در کشور يمن برميگردد.
در ادامه به دو روش که از روشهاي رايج و البته خوشمزه براي درست کردن قهوه موکا اشاره شده است.
مواد لازم
- قهوه: ۳۰ ميلي ليتر
- پودر شکلات: ۱۵ گرم
- پودر کاکائو: ۱۵ گرم
- شير: ۱۰۰ ميلي ليتر
- خامه قنادي: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
طرز تهيه؛ روش اول
مرحله اول: در اولين مرحله پودر کاکائو و پودر شکلات را با هم مخلوط کرده و مقداري آب جوش اضافه کنيد و هم بزنيد. فقط دقت کنيد به مقداري آب اضافه کنيد که حالت کاراملي و شيرهاي پيدا کند.
در اين مرحله ميتوانيد از سسهاي شکلات آماده هم استفاده کنيد و همچنين ميتوانيد اگر دوست داريد قهوه شما کمي طعم تلخ تري داشته باشد به جاي پودر شکلات چند تکه شکلات تلخ را به روش بنماري حل کنيد و به مخلوط اضافه کنيد.
براي بنماري کردن تکههاي شکلات را در ظرفي ريخته و روي بخار آب در حال جوش قرار دهيد و هم بزنيد تا شکلات آب شود فقط دقت کنيد که ظرف حاوي شکلات با آب جوش تماس نداشته باشد و زيادي روي حرارت قرار نگيرد چرا که در اين صورت طعم آن عوض ميشود. ميتوانيد براي اين کار از ماکروريو هم استفاده کنيد.
مرحله دوم: در اين مرحله بايد قهوه را آماده کنيد براي اين کار توصيه ميشود از قهوه اسپرسو استفاده کنيد، اما برخي که طعم تند اسپرسو را دوست ندارند و ميتوانند از قهوه دمي که طعم تلخي کمتري دارد استفاده کنند.
براي تهيه قهوه دمي اگر دستگاه قهوه جوش داريد. مخزن زيرين آن را با دو ليوان آب پر کنيد و در ظرف بالايي پودر قهوه را بريزيد به مقداري که پر شود و سپس روي حرارت ملايم قرار دهيد زماني که شروع به جوشيدن کرد بلافاصله از روي حرارت برداريد ميتوانيد روي مخزن پايين آن کمي آب سرد بريزيد تا قهوه شما نسوزد و طعم آن عوض نشود.
اما اگر دستگاهي براي درست کردن قهوه نداريد نگران نباشيد، ميتوانيد همين کار را در يک شير جوش و يا هر ظرف ديگري هم انجام دهيد فقط کافي است پودر قهوه و مقداري آب سرد را مخلوط کرده و روي حرارت ملايم قرار دهيد زماني که شروع به جوشيدن کرد از روي حرارت برداريد.
مرحله سوم: در اين مرحله فقط کافي است شير را بجوشانيد و البته دقت کنيد که زيادي نجوشد به دماي جوش که نزديک شد کافي است. مقداري از شير را نيز براي درست کردن کف شير و تزيين نگه داريد.
مرحله چهارم: حالا همه مواد ما آماده است کافي است آنها را به صورت لايه لايه ريخته تا شکل آن به شکل قهوه موکا حرفهاي نزديک شود. در ابتدا سس شکلاتي که آماده کرده ايد را داخل ليوان بريزيد. به آن قهوه خوش عطر را اضافه کنيد. سپس شير جوشيده شده را به آرامي روي آنها بريزيد.
در آخر ميتوانيد کف شير درست کنيد و روي موکاچينو را با کف شير و خامه زده شده و کمي وانيل و دارچين تزيين کنيد.
طرز تهيه؛ روش دوم
در اين روش بيشتر مواد با هم روي حرارت قرار ميگيرند. اين روش ديگر قهوه موکا لايه لايهاي نيست، اما ممکن است درست کردن آن براي شما راحتتر باشد.
مرحله اول: ابتدا قهوه و آب سرد را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا شروع به جوشيدن کند سپس آن را از روي حرارت بداريد.
مرحله دوم: شير را داغ کنيد و تکههاي شکلات را اضافه کنيد و هم بزنيد تا در شير حل شود.
مرحله سوم: شکر، قهوه و خامه را به شير اضافه کنيد و دائماً روي حرارت ملايم هم بزنيد تا غليظ شود و سپس در ليوان دلخواه ريخته و اگر دوست داشتيد با دارچين، وانيل و خامه تزيين کنيد.
نکات
همانطور که گفته شد اين قهوه را سرد هم ميتوانيد ميل کنيد، براي اين کار بعد از آماده شدن قهوه موکا آن را براي چند دقيقه در يخچال قرار دهيد و يا چند تکه يخ داخل آن بريزيد به همين راحتي فروزن موکا شما آماده است. نوش جان!
براي اينکه قهوه موکا شما طعم بهتري داشته باشد از دانه قهوه تازه آسياب شده استفاده کنيد.
براي اينکه قهوه موکا طعم بهتري داشته باشد از شکلات با کيفيت خوب استفاده کنيد.