نهار/ طرز تهيه «خورش زرشک آلو» اصيل مازندراني؛ خوشمزه و لذيذ

اکالا/ يکي از لذيذترين خورشهاي ايراني، خورش زرشک آلوست. طعم و مزه اين خورشت فوقالعاده است. استفاده اين خورش بستگي به سليقه و ذائقه افراد دارد. اين خورش ترش و شيرين، به اصطلاح ميتوان گفت داراي طعم ملس است و مانند خورش غوره مسما طرفداران زيادي دارد.
مواد لازم
پياز ۱ عدد
آلو بخارا ۲۵۰ گرم
زرشک نصف استکان
رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
نمک ۱ قاشق چايخوري
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوري
زعفران دم شده ۲ قاشق غذاخوري
طرز تهيه
۱- ابتدا پياز را پوست بگيريد و با کمک رنده با دنده ريز رنده کنيد. قابلمهاي را آماده کنيد و روغن کمي در آن بريزيد و بعد از اينکه روغن داغ شد پياز رنده شده را درون آن ريخته و با شعله پايين حرارت تفت دهيد.
۲- زماني که پياز طلايي شد تکههاي مرغ را که از قبل شسته بوديد را به پياز اضافه کنيد و درب قابلمه را بگذاريد تا به آرامي همراه با پياز تفت داده شوند.
۳- براي اينکه بوي ضحم مرغ گرفته شود بيشتر تفت داده شود. زماني که مرغ و پياز تقريبا سرخ شدند (کمي) رب را اضافه کنيد و داخل روغن خوبهم بزنيد تا رنگ و لعاب بهتري به مرغتان بدهد.
۴- در اين مرحله بسيار کم نمک و زردچوبه را اضافه کنيد و تفت دهيد و آلو بخارا را که از قبل شسته و خيسانده بوديد را به مرغ اضافه کرده و مقدار دو الي سه ليوان آب بريزيد و درب قابلمه را بگذاريد تا مرغ جا بيوفتد.
۵- البته قبل از جوش آمدن آب شعله گاز را بيشتر کنيد و بعد از جوش آمدن آب شعله گاز را کم کنيد تا خورشت به آهستگي قل بخورد.
۶- اضافه کردن آلو بخارا باعث غلظت و جا افتادگي خورشت خواهد شد. بعد از يک ساعت مرغ را چک کنيد و زماني که مرغ پخته شد و آلوها به خورشت غلظت دادند زعفران آب شده را اضافه کنيد.
۷- يک ربع قبل از اينکه خورش را بکشيد در صورت تمايل دو قاشق غذاخوري شکر به خورشت اضافه کنيد. خورشت طعم شيريني کمي به خود ميگيرد.
۸- در مرحله آخر زرشکي را که از قبل شسته بوديد را با کمي کره تفت دهيد و به اندازه يک قاشق مرباخوري زعفران آب شده اضافه کنيد و زمانيکه خورش را داخل ظرف کشيديد از زرشک روي مرغها بريزيد.
بسيار لذيذ و در کنار برنج آبکش شده زعفراني دلچسب خواهد بود.
نکات طرز تهيه خورش زرشک آلو:
در صورت تمايل ميتوانيد دو حبه سير رنده شده داخل پياز در حال سرخ شدن بريزيد طعم خوبي خواهد گرفت.
ميتوانيد دارچين و کمي فلفل سياه به مرغ در حال تفت دادن بيافزاييد تا مرغ طعم بهتري بگيرد.
پياز باعث خوش طعم شدن مرغ خواهد شد پس اگر تمايل داشتيد ميتوانيد پياز را بيشتر کنيد.
بجاي مرغ از گوشت بوقلمون يا گوشت گوسفندي هم ميتوانيد استفاده کنيد.
چون خورش داراي طعم ترش و شيرين است بهتر است از نمک بسيار کمي استفاده کنيد و افراد ديابتي به جاي شکر ميتوانند از رب انار استفاده کنند.
زرشک را هم بعد از تفت دادن در کره يا روغن ميتوانيد داخل آب مرغ بريزيد، ولي بهتر است در آخر بريزيد و با چند تا قل زدن کوچک شعله گاز را خاموش کنيد.
اگر از آلو قيسي استفاده ميکنيد آلو و زرشک را با هم در روغن تفت دهيد و به خورش استفاده کنيد، اما بهتر است آلو و زرشک را در آخر به خورش اضافه کنيد تا از آلو در اثر پخت له نشود. در صورتيکه تمايل نداشتيد خورشت شما قرمز باشد ميتوانيد فقط از زعفران استفاده کنيد و رب را حذف کنيد.
خورش آلو زرشک بايد کم آب باشد و هر چه آلو زيادتر ريخته شود غلظت و طعم بهتري خواهد گرفت.
بجاي تکههاي مرغ ميتوانيد از فيله مرغ هم استفاده کنيد و بجاي رب از گوجه پودر شده استفاده کنيد همه اين نکات بدلخواه است.
بهتر است براي خيساندن زرشک ابتدا آن را داخل صافي بريزيد و بعد صافي را داخل کاسه آب بگذاريد تا خاک آن گرفته شود.
اين غذاي شيک و خوشمزه را در منزل براي ناهار درست کنيد و در کنار خانواده سرو کنيد.