طرز تهيه نان کلاچه خوشمزه و مخصوص براي صبحانه و عصرانه

چي شي/ کلاچه يک نان با خمير شيرين و ادويه متفاوتي است که مي تواند هم به عنوان نان غذايي و هم به عنوان دسر استفاده شود.بستگي دارد که داخل آن با چه موادي پر شود. کلاچه شيريني سنتي چک است که با دانه خشخاش يا نوعي مربا پر مي شود. کلاچه يک نوعي شيريني است که داراي يک بخشي از ميوه که توسط خمير پف کرده احاطه شده است، که به عنوان يک دسر نيمه شيرين نيز سرو مي شود. در دستور العمل ها معمولاً با برخي ادويه ها مانند جوز هندي تهيه مي شود. مي توان آنها را با ترکيبي از آلو ، زردآلو ، پنير خامه اي ، دانه خشخاش يا ساير مواد پر کننده مختلف پر کرد.
مواد لازم نان کلاچه
آرد۲۷۵ گرم
شکر۴۰ گرم
نمک۳ گرم
تخم مرغ کامل۱ عدد
مايه خمير فوري۴ گرم
شير۱۲۵ گرم
زست ليمو ترش (رنده پوست ليمو)۱ قاشق چاي خوري
پودر ميس يک و نيم گرم
کره بدون نمک ۶۰ گرم
تخم مرغ کامل براي رومال۱ عدد
کنجد و سياه دانه به مقدار لازم
طرز تهيه نان کلاچه
مرحله اول
براي تهيه نان خوشمزه و مخصوص کلاچه در ابتداي کار، يک کاسه مناسب برداشته و نصف مقدار شير ولرم را به همراه خمير مايه و يک نوک قاشق شکر با هم به خوبي مخلوط کرده و مي گذاريم ۵ دقيقه کنار بماند تا فعال شود.
مرحله دوم
سپس در يک کاسه ديگر، آرد، بقيه شکر، نمک، ادويه، تخم مرغ، زست ليمو ترش را با هم مخلوط مي کنيم. ادويه مورد استفاده پودر ميس است که طعم آن از جوزهندي ملايم تر است. به علاوه در طعم آن، ته مايه دارچين و تندي شبيه به فلفل سياه دارد.
مرحله سوم
در اين مرحله، مايه خمير آماده شده با اين مواد مخلوط مي کنيم و بقيه شير را هم به آن اضافه مي کنيم. در ادامه شير را بايد کم کم اضافه کرد تا يک خمير يک دست و لطيفي ايجاد شود. سپس کمکم کره را به آن اضافه مي کنيم.
مرحله چهارم
سپس به خوبي ورز مي دهيم تا وقتي خمير يک دست شود و چسبندگي نداشته باشد. الان خمير آماده است. آن را درون ظرف تميزي که کف آن را چرب کرده ايم مي گذاريم و روي آن را مي پوشانيم و حدود ۶۰ دقيقه به آن استراحت مي دهيم.
مرحله پنجم
بعد از يک ساعت خمير را روي سطح کار باز مي کنيم و شروع به وردنه کشي ميکنيم. سپس با يک کاتر يا هر چيزي که دم دستمان باشد خمير را برش مي زنيم. کف سيني فر را کاغذ روغني پهن مي کنيم. سپس نان ها را درون آن قرار مي دهيم.
مرحله ششم
سپس روي آن را با يک پارچه به طور کامل مي پوشانيم و حدود ۱۵ دقيقه استراحت مي دهيم. بعد از ۱۵ دقيقه، به کمک انگشت هاي دست وسط خمير را باز مي کنيم. (مي شود براي شروع از ته يک ليوان و استکان شروع کرد).
مرحله هفتم
براي مواد داخل نان مي توانيم به دلخواه از هر چيزي استفاده کنيم. مرباي توت فرنگي و سس پستو با پنير گودا، مرباي پرتقال، پوره زيتون و پنير گودا مي تواند گزينه هاي خوبي باشد. وقتي که داخل نان ها را پر کرديم، يک عدد تخم مرغ را هم مي زنيم تا از لختگي در آيد.
مرحله هشتم
سپس با قلم مو لبه هاي نان را رومال مي زنيم. بعد کنجد و سياه دانه را روي آن ها مي پاشيم. فر را از قبل با دماي ۳۵۰ درجه فارنهايت يا ۱۸۰ درجه سانتيگراد گرم کرده ايم. نان ها را درون آن قرار داده و با همان دما اجازه مي دهيم بين ۱۲ تا ۱۵ دقيقه نان ها پخته شوند و رنگ آنها طلايي شود.
مرحله نهم
وقتي که پخت نان تمام شد، سيني فر را از فر خارج کرده و کنار مي گذاريم تا از دما بيفتد و خنک شود. سپس به آرامي نان ها را از کاغذ روغني جدا کرده و در ظرف مناسب سرو مي کنيم. اين نان بسته به مواد داخلي آن مي تواند براي وعده هاي صبحانه يا عصرانه و يا به همراه سوپ و سالاد سرو شود.