حال و هواي کافه در خانه؛ اسموتي هلو و انبه

برترين ها/ اين روزها، بعضي از ما که عادت به وقتگذراني و نوشيدن چاي و قهوه در کافههاي شهر داشتيم، بهدليل شرايط کرونايي از لذت دورهميهاي اينچنيني محروم ماندهايم. براي گذراندن اين روزها کافيشاپ را به خانه خود بياوريد و با ايجاد يک گوشه دنج و آرام با سليقه و خواسته خانواده، وقتگذراني در خانه را به يکي از لذتبخشترين کارهاي دنيا تبديل کنيد. اگر عاشق قهوه و هر نوع نوشيدني هستيد به احتمال زياد عاشق کافه هم هستيد، در اين سري از مطالب آشپزي سعي ميکنيم طرز تهيه کليه دسرها و نوشيدنيهاي خوشمزهاي که در کافي شاپها سرو ميشود را به شما آموزش دهيم تا شما بتوانيد در منزل يا محل کارتان مانند يک باريستا اين دسرها و نوشيدنيها را تهيه کنيد. منو کافيشاپها معمولا ليست بلند بالايي است از انواع نوشيدني، آن هم با اسمهاي عجيب. در اغلب موارد هم نتيجه سفارشمان مطابق با ذائقه ما نيست. در اين مطلب روش تهيه خانگي اسموتي انبه و موز آموزش داده شده است. در يک عصر تابستاني هيچ چيز گواراتر از يک اسموتي خنک و مقوي نيست شايد اين سوال برايتان پيش بيايد که اسموتي چيست؟ اسموتي نوشيدني غليظي است که از مخلوط ميوه و سبزيجات خام با يکديگر و با آب، يخ، شير يا ساير محصولات لبني و همينطور شيرينکنندهها تهيه ميشود. در تهيه اسموتي کم کالري يا رژيمي معمولا از شکر يا ساير شيرين کننده ها استفاده نمي شود و فقط از آب و يخ ، ميوه ها و سبزيجات کم کالري و شير کم چرب استفاده ميشود. برخي اسموتيها کالري بيشتري دارند و مناسب افراد لاغر يا ورزشکاران هستند در حالي که بعضي از اسموتيها از ميوهها و سبزيجات کم کالري تشکيل شدهاند و براي تمام افراد (حتي افرادي که اضافه وزن دارند) مناسب است.
مواد لازم
هلوي پوست کنده و خرد شده: ۱ پيمانه
يخ يا پوره يخ ۲ تا ۳ کيوب
انبه خرد شده: ۱/۲ پيمانه
شکر يا عسل: ۲ قاشق چايخوري
آب انبه صنعتي: ۱/۴ پيمانه
موز: ۱/۲ يک عدد
طرز تهيه
به جاي آب انبه ميتوان از آب هلو يا آب استفاده کرد. مي توانيد انبه و هلو را به شکل فريز شده استفاده کنيد. ميوههاي اضافهاي که در يخچال ميماند و کمي نرم ميشود را خرد کنيد و در نايلون تميز در فريزر نگهداري کنيد اين ميوهها براي تهيه اسموتي بسيار مناسب هستند.
اگر از ميوه هاي يخ زده استفاده کنيد اسموتي غليظ تر و کشدارتر خواهد شد. اگر ميوهها فريز نيستند از يخ بيشتري استفاده نماييد. ميوههاي خرد شده را در مخلوط کن بريزيد. آب انبه (آب هلو يا آب معمولي کاملا خنک) را اضافه نماييد.
شکر يا عسل و يخ را نيز اضافه کنيد. مواد را با درجه زياد مخلوط کنيد تا کاملا صاف و يکدست شود. اسموتي بايد غليظ و کشدار باشد ولي تا حدي که به راحتي با ني قابل خوردن باشد.
بعد از حدود ۳ تا ۵ دقيقه (زمان به قدرت مخلوط کن بستگي دارد) اسموتي هلو و انبه آماده سرو است. اسموتي را در ليوان بريزيد و سرو کنيد ميتوانيد از ليوانهاي بلند استفاده کنيد يا از ليوانهاي کوتاه فانتزي بهره گيريد.
اين اسموتي خنک و گوارا براي ميان وعده يا بعد از کار و و فعاليت حسابي دلچسب است.
کالري کل اين مقدار اسموتي هلو و انبه ۱۹۲ کالري است پس ميبينيد که کالري آن از يک تکه کيک ساده و رژيمي نيز کمتر است و زير ۲۰۰ کالري دارد پس بنابراين حتي افرادي که رژيم غذايي و لاغري دارند نيز ميتوانند به اندازه ۱ ليوان کوچک از اين اسموتي را به عنوان ميان وعده ميل نمايند.