نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه پاي چوپان به روش اصلي انگليسي

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه پاي چوپان به روش اصلي انگليسي

چي شي/ حدود سال ۱۷۹۱ ميلادي وقتي که سيب زميني به عنوان يه خوراک ارزان در دسترس قشر ضعيف قرار گرفت، غذاي کاتج پاي يعني پاي کلبه ي روستايي مورد استفاده اين قشر شد، اما در سال ۱۸۵۴ بود که از واژه ي پاي چوپان براي اشاره به اين غذا استفاده مي‌ شد. در انگلستان وقتي از گوشت گوسفند استفاده مي‌کنند به آن پاي چوپان مي‌گويند و وقتي گوشت گاوي استفاده کنند به آن پاي کلبه روستايي‌ها مي گويند. ولي در عمل و در واقع هر دوي اين پاي ها مثل هم درست مي‌ شوند و تفاوت چنداني با هم ندارد، اين غذا در کشور هاي مختلف اسامي متفاوتي دارد. ضمن اين که براي گياه خواران مي توان به جاي گوشت چرخ کرده از سويا استفاده کرد.

مواد لازم پاي چوپان
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
سيب زميني خرد شده۸۰۰ گرم
پياز بزرگ۱ عدد
شيريک سوم پيمانه
کره۷۰ گرم
نخود فرنگي پخته شده يک سوم پيمانه
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
هويج خرد شده يک سوم پيمانه
گوجه فرنگي۱ پيمانه
آب ليمو ترش۱ عدد
جعفري خرد شده۱ پيمانه
سير۲ حبه
زردچوبه۱ قاشق چاي خوري
فلفل قرمز۱ قاشق چاي خوري
پودر تخم گشنيز۱ قاشق چاي خوري
پاپريکا۱ قاشق چاي خوري
نمک و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه پاي چوپان 
مرحله اول
براي تهيه غذاي خوشمزه انگليسي پاي چوپان در ابتداي کار، پياز ها را شسته و پوست مي کنيم. سپس يک تابه را با کمي روغن روي حرارت قرار مي دهيم تا داغ شود. پيازها را به آن اضافه کرده و تفت مي‌دهيم تا شيشه ‌اي و سبک شود.
مرحله دوم
بعد زردچوبه را به آن اضافه کرده و قدري تفت مي ‌دهيم، تا بوي خامي زردچوبه گرفته شود. در ادامه پودر تخم گشنيز را به همراه فلفل قرمز و پاپريکا به آن، اضافه مي‌ کنيم و کمي تفت مي دهيم تا عطر و بوي ادويه ها خارج شود.
مرحله سوم
سپس گوشت چرخ کرده را هم به آن اضافه مي‌ کنيم، وقتي که تفت خورد، سير له شده، نخود فرنگي پخته شده و هويج خرد شده را هم اضافه مي ‌کنيم و مجدد مقداري تفت مي‌ دهيم. نمک و فلفل را هم اضافه مي ‌کنيم.
مرحله چهارم
نهايتاً پودر گوجه فرنگي را اضافه مي ‌کنيم و اجازه مي‌ دهيم روي حرارت ملايم براي ۳۰ دقيقه بپزد. مي توانيم از پوره گوجه فرنگي کارخانه‌ اي هم استفاده کنيم که ديگر نيازي به رب گوجه نداشته باشيم و مي توان از پودر گوجه خانگي هم استفاده کرد.

مرحله پنجم
در صورت تمايل به اندازه يک قاشق غذاخوري هم رب گوجه فرنگي اضافه مي‌کنيم تا علاوه بر طعم، رنگ مايه گوشتي هم جذاب تر و خوشرنگ تر باشد. بعد از پخت به مايه گوشتي، آبليمو اضافه کرده و زير حرارت را خاموش مي‌ کنيم.
مرحله ششم
اما در فاصله اي که گوشت در حال پخت است، سيب زميني ها را شسته و پوست مي کنيم. در ادامه سيب زميني ها را با مقداري آب و نمک داخل يک قابلمه مناسب مي ريزيم و روي حرارت گذاشته تا بپزد و آب سيب‌ زميني کامل تبخير شود.
مرحله هفتم
بعد با يک پوتيتو رايسر يا صافي و يا هر وسيله ديگري که دم دست داريم، سيب زميني را به طور کامل له مي‌کنيم تا صاف و يکدست شود. بعد کره نرم شده که به دماي محيط رسيده، شير و مقداري فلفل سياه به آن اضافه مي‌کنيم.
مرحله هشتم
درون ظرف مورد نظر يک لايه مواد گوشتي مي ‌ريزيم. سپس مقداري جعفري خرد شده روي آن مي ‌ريزيم. بعد يک لايه پوره سيب زميني روي آن مي‌ ريزيم و با پشت قاشق خوب صاف مي‌ کنيم، سپس با چنگال روي سيب زميني خطوطي ايجاد مي کنيم.
مرحله نهم
فر را روي حرارت ۲۰۰ درجه سانتي گراد گرم مي کنيم. مي توانيم همه مواد را داخل يک ظرف درست کنيم و هم مي ‌توانيم در ظرف هاي کوچک تر تهيه کنيم و نهايتاً به مدت ۲۰ دقيقه يا تا زماني که روي سيب زميني ها طلايي شود، داخل فر مي‌ گذاريم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره