همشهري آنلاين/ ۲ طرز تهيه ساده کباب تابه‌اي زعفراني آبدار مجلسي مخصوص و خوشمزه با گوشت چرخ کرده و کباب تابه‌اي مرغ به شيوه‌هاي متفاوت و  سريع و آسان را در اين مطلب بخوانيد.
تابه‌اي زعفراني يا همان کباب کوبيده‌ تابه‌اي از جمله محبوب‌ترين و پرطرفدارترين غذاهاي خانگي با گوشت چرخ‌کرده است که اين روزها در رستوران‌ها و مطبخ‌هاي بيرون هم سرو مي‌شود و از جمله غذاهاي پرفروش است. ۲ طرز تهيه ساده کباب تابه‌اي زعفراني آبدار مجلسي مخصوص و خوشمزه با گوشت چرخ کرده و کباب تابه‌اي مرغ به شيوه‌هاي متفاوت و  سريع و آسان را در اين مطلب بخوانيد.

در ابتدا بد نيست بدانيد کباب تابه‌اي از جمله غذاهاي قديمي و سنتي آشپزي ايراني است. در برخي شهرهاي ايران مثل اراک، کباب تابه‌اي را در ديگ يا قابلمه طبخ مي‌کنند و به همين دليل به آن «کباب ديگي» مي‌گويند. طرز تهيه کباب ديگي هم دقيقا شبيه کباب تابه‌اي است.

چطور کباب تابه‌اي خوشمزه تهيه کنيم
از آنجا که تهيه کباب از گوشت از قديم در بين مردم رايج بوده است اين غذا غذايي قديمي به شمار مي‌رود که در طول تاريخ با ايده‌ها و ترفندهاي مختلف به حالت‌هاي گوناگون در سفره مردم قرار گرفته است. کشور ما از قديم داراي مراتع بسيار سرسبزي بوده و دامداري در اين مناطق رواج داشته است. از همين رو انواع کباب در مناطق مختلف کشور با توجه به نوع دام و مواد ديگري که در آن نواحي به عنوان چاشني استفاده مي شود، وجود دارد.


شايد براي‌تان جالب باشد که بدانيد اهالي کشور بلغارستان هم يک نوع کباب شبيه کباب تابه‌اي ايراني درست مي‌کنند و به آن «کبابچه» مي‌گويند. بلغارها معمولا کبابچه را با سيب‌زميني سرخ‌کرده و پنير بلغاري و نوشيدني‌هاي سرد مثل دوغ و نوشابه ميل مي‌کنند و براي طعم‌دار کردن گوشت از زيره و فلفل سياه استفاده مي‌کنند. طرز تهيه کباب تابه‌اي ترکيه‌اي يا همان کوفته کباب استانبولي هم شبيه کباب تابه‌اي ايراني است.

طرز تهيه کباب تابه‌اي زعفراني آبدار مجلسي مخصوص با گوشت يا مرغ با سيخ چوبي
معمولا براي درست کردن کباب تابه‌ اي از سيخ استفاده نمي‌کنند اما براي اين‌که کباب تابه‌اي شکل رسمي‌تري به خودش بگيرد مي‌توانيد آن را به سيخ چوبي بکشيد. براي درست کردن اين کباب تابه‌اي از چرخ‌کرده مرغ هم مي‌توانيد استفاده کنيد.


مواد لازم
گوشت چرخ‌کرده مخلوط يا گوشت چرخ‌کرده سينه مرغ: ۵۰۰ گرم
پياز: يک عدد متوسط رنده شده و آب گرفته شده
گوجه‌فرنگي: به تعداد دلخواه
فلفل سبز: به تعداد دلخواه
جعفري: خرد و ساطوري شده: ۲ قاشق غذاخوري
نمک، فلفل سياه، زعفران دم کرده: به ميزان دلخواه
سماق: به ميزان دلخواه
کره: به ميزان دلخواه
زعفران دم کرده: يک قاشق مرباخوري

طرز تهيه کباب تابه‌اي در فر و ماهيتابه
مرحله اول

طرز پخت کباب تابه‌اي و فوت و فن آن بسيار ساده است. ابتدا با رنده متوسط پياز رنده کنيد که خيلي آب نشود، آب پياز را بگيريد و در يک ظرف جداگانه نگه داريد. پياز را با گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوسفند و گوساله يا چرخکرده سينه مرغ مخلوط کنيد. جعفري، نمک، فلفل و زعفران دم کرده را به اين مخلوط اضافه کنيد و خوب ورز بدهيد تا يک حالت چسبنده پيدا کند.

مرحله دوم

در يک ماهيتابه نچسب کره يا روغن مايع يا هر روغني که ترجيح مي‌دهيد، بريزيد، کباب‌تابه‌اي را به سيخ‌هاي چوبي بکشيد و در ماهيتابه بچينيد و روي آن‌ها سماق بپاشيد. بهتر است براي هر کباب از دو يا سه سيخ چوبي استفاده کنيد تا کباب از روي سيخ نريزيد. حرارت گاز بايد متوسط باشد.

مرحله سوم

اواسط پخت گوجه‌ و فلفل‌ها را کم به سيخ بکشيد و کنار کباب‌ها بگذاريد. سيخ‌ها را هر چند دقيقه به آرامي بچرخانيد. اگر هم سيخ چوبي در دسترس نداريد کف ماهيتابه نچسب را با کره چرب کنيد، مايه کباب را کف ماهيتابه بچينيد و درِ ماهيتابه را بگذاريد. کمي که گوشت خودش را گرفت با نوک يک چاقوي تيز، کباب‌ها را به اندازه دلخواه برش بزنيد و آب پياز را که نگه داشته بوديد روي گوشت بريزيد. چند بار کباب‌ها را زير و رو کنيد و کمي که سرخ شد و هنوز آبدار بود شعله را خاموش کنيد. در کنار کباب تابه‌اي کمي سيب‌زميني سرخ‌کرده بگذاريد و با گوجه، فلفل و نان يا برنج سرو کنيد.



فوت‌وفن‌هاي طرز تهيه کباب تابه‌اي آبدار مجلسي زعفراني با انواع گوشت و مرغ
۱- کباب‌تابه‌ اي را با سيب‌زميني بخارپز هم مي‌توانيد ميل کنيد. براي اين‌کار وقتي کباب تابه‌اي را با چاقو برش زديد سيب‌زميني‌هاي حلقه شده را لابه‌لاي کباب‌ها بچينيد. براي اين‌که سيب‌زميني‌ها خوب بپزند مقداري آب و رب گوجه‌فرنگي روي موادتان داخل ماهيتابه بريزيد تا سيب‌زميني‌ها حسابي مغزپخت شوند.

۲- مي‌توانيد کباب تابه‌ اي را در فر هم درست کنيد. طرز پخت کباب تابه‌اي در سيني فر به اين صورت است که ابتدا سيني فر را با روغن چرب کنيد. تمام گوشت را کف سيني پهن کرده، به آن برش هاي هم اندازه داده، روي آن را کاغذ آلومينيوم بکشيد و در فر بگذاريد.

۳- ابتدا با درجه حرارت ۲۵۰ درجه سانتيگراد به مدت ۱۲ دقيقه و بعد حرارت را کم کنيد و ۴۰ دقيقه هم با حرارت ۱۷۰ درجه سانتيگراد بگذاريد تا کباب‌ها مغزپخت شوند.

۴- بهتر است در مرحله آخر کمي کره و آبليمو روي کباب ها بريزيد تا طعم لذيذتري داشته باشد.

آموزش طرز تهيه کباب تابه‌اي با گوشت بوقلمون
مواد لازم
گوشت بوقلمون چرخ‌کرده: نيم کيلوگرم
پياز: يک عدد بزرگ رنده شده و آب گرفته شده
آرد: ۱ قاشق غذاخوري
جعفري ساطوري خرد شده: ۳ قاشق غذاخوري
نمک، فلفل سياه، زعفران دم کرده: به ميزان دلخواه
روغن مايع: به ميزان دلخواه
کره: به ميزان دلخواه

طرز تهيه کباب تابه‌اي با گوشت بوقلمون
طرز پخت کباب تابه اي با گوشت بوقلمون چرخ‌کرده با اين صورت است: گوشت بوقلمون چرخ‌کرده را با جعفري خرد شده، پياز رنده شده و آب گرفته شده، آرد، نمک، فلفل سياه و زعفران حسابي مخلوط کنيد و خوب ورز دهيد تا حالت چسبنده پيدا کند. براي درست کردن هر کباب تابه‌اي به اندازه يک گردو گوشت برداريد و روي کف دست باز کنيد و شکل دهيد. کف يک ماهيتابه نچسب را با روغن مايع چرب کنيد و کباب‌ها را کف ماهيتابه بچينيد و روي شعله ملايم گاز سرخ کنيد. مي‌توانيد به همان سبک و سياق کباب تابه‌اي با سيخ چوبي اين کباب خوشمزه با گوشت بوقلمون را هم درست کنيد.

کباب تابه‌اي بوقلمون را برنج يا با سبزيجات پخته، سيب زميني سرخ شده و گوجه کبابي يا سرخ شده سرو کنيد. گوشت بوقلمون طبع گرم و تر دارد و به همين دليل «جعفري» با طبع خشک و گرم مکمل خوبي براي آن است، با اين‌همه اگر طعم جعفري را نمي‌پسنديد مي‌توانيد آن را حذف کنيد.


نکات تغذيه‌اي گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون سرشار از تريپتوفان است و براي کساني که بدخواب يا کم‌خواب هستند بسيار مفيد است. علاوه بر اين گوشت بوقلمون سرشار از ويتامين‌ها و املاح معدني مفيد از جمله آهن، پتاسيم، منيزيم و سلنيوم  و مقادير زياد ويتامين A و انواع ويتامين‌ B است و به همين دليل براي تقويت و بهبود عملکرد رشد کودکان و تقويت سيستم بدني سالمندان و افراد بيمار بسيار مفيد است.

ذکر اين نکته ضروري است که اگر دچار بيماري کليوي هستيد از مصرف بوقلمون خودداري يا براي مصرف آن با پزشک خود مشورت کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar