نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

روش تهيه «روغن دنبه»؛ خواص و مضرات مصرف اين روغن حيواني

منبع
همشهري آنلاين
بروزرسانی
روش تهيه «روغن دنبه»؛ خواص و مضرات مصرف اين روغن حيواني

همشهري آنلاين/ روغن دنبه خواص و مضراتي دارد که در طب سنتي از آن بسيار ياد شده؛ استفاده از آن با توجه به صحبت‌هاي ضدونقيضي که درباره‌اش وجود دارد، بايد با احتياط انجام شود. در اين مطلب با طرز تهيه اين روغن آشنا مي‌شويد.
 روغن دنبه خواص و مضراتي دارد که در طب سنتي از آن بسيار ياد شده؛ استفاده از آن با توجه به صحبت‌هاي ضدونقيضي که درباره‌اش وجود دارد، بايد با احتياط انجام شود. در اين مطلب علاوه با خواص و مضرات روغن دنبه، با طرز تهيه اين روغن نيز آشنا مي‌شويد.

مواد لازم براي تهيه روغن دنبه گوسفندي
دنبه گوسفندي ۴ کيلوگرم
ماست ۲ ليوان
سرکه يک ليوان
هل سبز ۱۴ عدد
پياز يک عدد
زردچوبه يک قاشق غذاخوري

طرز تهيه و دستور پخت روغن دنبه گوسفندي
۱. دنبه را ريز خورد کنيد و بهتر است چرخ کنيد تا تمام روغن آن يکدست از دنبه ها خارج شود.


۲. دنبه آماده را در قابلمه بزرگ ريخته و مواد بالا به غير از زردچوبه را اضافه کرده و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا آرام‌آرام آب شود.

۳. وقتي که به رنگ طلايي رسيد يک قاشق زردچوبه را اضافه کنيد و يک دقيقه که زردچوبه تفت خورد زير گاز را خاموش کنيد.


۴. بعد از اينکه کمي خنک شد از صافي رد کنيد. و وقتي از حرارت کاملا افتاد در يخچال در ظرف در بسته قرار دهيد.


فوت‌وفن‌ها
حرارت در تمام مراحل بايد ملايم باشد چون با حرارت بالا کف مي‌کند و نمي‌توانيد کنترل کنيد و روغن از دست مي رود. بايد در تهيه اين روغن صبر و حوصله داشت و خيلي راحت است.
علت اضافه کردن زردچوبه گرفتن بوي زخم دنبه و رنگ زيباي روغن است.
قرار دادن دنبه در ظرف دربسته در يخچال بوي زخم دنبه را مي‌گيرد و ماندگاري روغن را بيشتر مي‌کند و ديگر روغن شما اصلا بويي نخواهد داشت. البته بهتر است در ظرف شيشه اي روغن را نگه داريم.
 

آشنايي با خواص و مضرات مصرف روغن دنبه
يک متخصص طب سنتي گفت: يکي‌ از روغن‌هايي که از قديم الايام مورد استفاده مردم ما بوده روغن دنبه است که از چربي گوسفندي به دست مي‌آيد و داراي خواص و مضراتي بوده که لازم است آن‌ها را بدانيم.

نعمت‌اله مرادي در گفت‌وگو با ايسنا اظهار کرد: روغن دنبه به يکي‌ از روغن‌هاي طبيعي گفته مي‌شود که از چربي گوسفند که در دم حيوان قرار دارد، ساخته مي‌شود.

وي ادامه داد: روغن دنبه خواص و مضراتي دارد که در طب سنتي از آن بسيار ياد شده؛ استفاده از آن با توجه به صحبت‌هاي ضدونقيضي که درباره‌اش وجود دارد، بايد با احتياط انجام شود.

اين متخصص طب سنتي با اشاره به اين‌که مصرف کردن روغن دنبه براي افرادي که تحرک فيزيکي کمي دارند، توصيه نمي‌شود، افزود: همچنين، استفاده از اين روغن براي بيماران قلبي و سالمندان و افراد مبتلا به ديابت و چربي خون نيز اکيداً ممنوع است.

وي با اشاره به اين‌که روغن دنبه از روغن‌هاي حيواني است که در طب سنتي، خواص بسياري براي آن ذکر شده، عنوان کرد: روغن دنبه از آنجا که داراي طبع گرم بوده براي درمان بسياري از بيماري‌ها مفيد است؛ چراکه به اعتقاد طب سنتي، خوراکي‌هايي که داراي طبع گرم هستند، براي سلامتي انسان مفيدترند.

مرادي با اشاره به اين‌که مصرف روغن دنبه و استفاده از آن در پخت‌وپز، باعث کاهش کلسترول بد خون و بالارفتن سطح کلسترول خوب مي‌شود، تصريح کرد: با وجود اين بايد توجه داشت که روغن دنبه به علت دارابودن مقادير زيادي از اسيدهاي چرب اشباع‌شده، در صورتيکه در مصرف آن افراط شود ممکن است عوارضي براي بيماران قلبي و افراد مبتلا به کلسترول بالا ايجاد کند.

اين متخصص طب سنتي با بيان اين‌که در طب سنتي از روغن دنبه به‌عنوان مکملي براي تناسب اندام استفاده مي‌شود، افزود: اين روغن داراي مواد مغذي و ويتامين‌هاي مختلف و همچنين حاوي اسيدهاي چرب گياهي است.

وي افزود: استفاده از روغن دنبه به تقويت قواي جسماني، بهبود تراکم استخوان و بالا رفتن استقامت بدن و مبارزه با بيماري‌ها کمک زيادي مي‌کند، مصرف روغن دنبه براي کساني که دچار شکستي استخوان شده‌اند، نيز مفيد بوده و به جوش خوردن سريع‌تر استخوان کمک مي‌کند.

 مرادي با اشاره به اين‌که روغن دنبه با خاصيت سم‌زدايي که دارد، مي‌تواند براي پاکسازي روده‌ها، تصفيه خون و بهبود عملکرد دستگاه گوارشي استفاده شود، تصريح کرد: روغن دنبه با اسيدهاي چربي که دارد، قادر است مستقيماً به واسطه کبد جذب شده و به‌عنوان يک منبع انرژي از آن استفاده شود.

اين متخصص طب سنتي افزود: همچنين، در طب سنتي از روغن دنبه براي درمان افسردگي نيز استفاده شده و آغشته کردن پوست به روغن دنبه باعث شفاف شدن پوست و رفع تيرگي‌هاي صورت مي‌شود.

وي با بيان اين‌که تفاله باقيمانده از روند تهيه روغن دنبه، در صورتي قابل خوردن است که سياه و سوخته نباشد؛ اما استفاده از روغن دنبه‌اي که سوخته باشد، باعث ايجاد خلط بد در بدن مي‌شود، عنوان کرد: استفاده از روغن دنبه به دفعات و حجم زياد براي بيماران قلبي و عروقي به هيچ عنوان مناسب نيست.

مرادي افزود: اين ماده خوراکي با داشتن اسيدهاي چرب اشباع‌شده باعث سفت شدن ديواره رگ‌ها و بروز حملات قلبي مي‌شود، همچنين روغن دنبه براي افراد مبتلا به اضافه وزن، کلسترول بالا و افراد کم تحرک مناسب نيست؛ هرچند در کل، افراط در مصرف روغن دنبه باعث بروز آسيب‌هاي ناشي از بالا رفتن چربي در بدن مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره