صبحانه/ «گولاچ» شيريني محلي و سنتي استان سمنان

غذالند/ گولاچ، يک نوع شيريني محلي و سنتي استان سمنان مي باشد. مواد اصلي در طبخ اين شيريني شامل آرد، شير، تخم مرغ و شکر بوده که مي توانيد خيلي راحت و سريع در منزل آن را طبخ و آماده کنيد. طعم و عطر بي نظير اين شيريني تازه و خوشمزه طرفداران بسياري داشته و مي توانيد باب طبع خود مقدار مواد آن را کمي تغيير دهيد. اگر دوست داريد طعم شيريني آن بيشتر شود، مي توانيد مقدار شکر و پودر قند آن را بيشتر کنيد. همچنين براي عطر بهتر گولاچ مي توانيد از کمي گلاب و زعفران نيز به جاي ادويه زردچوبه استفاده کنيد. اين شيريني خوشمزه و لذيذ را مي توانيد به همراه چاي و يا قهوه در وعده صبحانه و يا همراه شربت در وعده عصرانه نوش جان کنيد.
از ديگر انواع شيريني هاي محلي و خوشمزه مي توان به ماکارون، مارزيپان، لوکوم، کوکي ردولوت، کروسان شکلاتي، کولاش، کوکي با شکلات چيپسي، قيساوا و… اشاره کرد.
مواد لازم
آرد: ۵۰۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
روغن: نصف پيمانه
شير: ۲ پيمانه
بيکينگ پودر: ۱ قاشق غذاخوري
شکر: ۱ قاشق غذاخوري
خمير مايه: ۱ قاشق غذاخوري
زردچوبه: ۲ قاشق غذاخوري
دارچين: ۱ قاشق غذاخوري
پودر قند: به مقدار لازم
مراحل
گام 1ابتدا در يک کاسه مواد خمير مايه و بيکينگ پودر را مخلوط کنيد.
گام 2سپس يک پيمانه شير ولرم را اضافه و مخلوط کنيد تا خمير مايه گولاچ به عمل بيايد.
گام 3در يک ظرف ديگر باقي مانده شير، تخم مرغ، شکر و زردچوبه را ريخته و مخلوط کنيد.
گام 4آرد را نصف کرده و با خمير مايه در ظرف جداگانه مخلوط کنيد.
گام 5در ظرف ديگر نيز باقي مانده آرد را با روغن مخلوط کرده و ورز دهيد.
گام 6سپس مخلوط خمير مايه را به مواد آرد اضافه و با هم مخلوط کنيد.
گام 7در آخر نيز مخلوط تخم مرغ را به مواد آرد اضافه و خوب ورز دهيد تا وقتي که به دست نچسبد.
گام 8درب ظرف مخلوط آرد را با سلفون بپوشانيد و به مدت ۲ ساعت استراحت بدهيد.
گام 9بر روي يک سطح صاف کمي آرد بپاشيد.
گام 10سپس خمير را بر روي سطح آرد پاشي شده کمي ورز داده و سپس با يک وردنه باز کنيد.
گام 11با قالب مورد نظر خود خمير را برش دهيد و آماده کنيد.
گام 12در يک ماهي تابه کمي روغن ريخته و بر روي حرارت ملايم بگذاريد تا داغ شود.
گام 13سپس گولاچ هاي برش زده شده را در ماهي تابه سرخ کنيد.
گام 14بعد از سرخ شدن گولاچ ها، آن را به دارچين و پودر قند آغشته کنيد.