طرز تهيه خورش تره با مرغ خوشمزه و مجلسي به روش کردي
چي شي/ اين خورش، يک خورش اصيل ايراني است که از ترکيب گوشت با مرغ و تره و لوبيا تهيه مي شود. چاشني هاي مورد استفاده در اين خورش، رب گوجه و ليمو عماني است. عطر و بوي تره در خورش، طعم فوق العاده اي به غذا مي دهد. تره سرشار از آهن است و مي تواند مواد معدني مورد نياز بدن را تامين کند. اين خورش را با برنج زعفراني يا کته سرو مي کنيم.
مواد لازم براي ۴ نفر
گوشت خورشتي يا قطعات مرغ۳۰۰ گرم
تره تازه۵۰۰ گرم
لوبيا سفيدنصف پيمانه
پياز بزرگ۱ عدد
ليمو عماني۲ عدد
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل سياه و زردچوبه به مقدار لازم
رب گوجه فرنگي۲ قاشق غذا خوري
سيب زميني سرخ شده به مقدار لازم
گوجه فرنگي سرخ شده۲ عدد
طرز تهيه خورش تره با مرغ
مرحله اول
براي تهيه خورش تره خوشمزه با وشت مرغ در ابتداي کار، لوبيا سفيد را خيس مي کنيم و حدود ۲۴ ساعت زمان مي دهيم تا نفخ آن گرفته شود. در اين مدت چند بار آب آن را عوض مي کنيم. تره ها را پاک کرده و خرد مي کنيم.
مرحله دوم
سپس در يک تابه مناسب با کمي روغن تفت مي دهيم تا سبزي ها کامل سرخ شود. پياز را هم شسته و پوست مي کنيم و به صورت نگيني خرد مي کنيم. يک قابلمه را با کمي روغن روي حرارت قرار مي دهيم تا داغ شود.
مرحله سوم
در اين مرحله پياز ها را به آن اضافه کرده و تفت مي دهيم تا سبک و طلايي شود. سپس مرغ يا گوشت را به پياز ها اضافه کرده و تفت مي دهيم تا رنگ آن تغيير کند. سپس به آن ادويه مي زنيم و آن را تفت مي دهيم.
مرحله چهارم
اگر از گوشت استفاده مي کنيم لوبياي خيس خورده را هم با گوشت اضافه مي کنيم تا بپزد. اما اگر از مرغ استفاده مي شود، بايد لوبيا ها را جدا گانه پخت و به خورش اضافه کرد. رب گوجه فرنگي را هم به مخلوط گوشت اضافه مي کنيم.
مرحله پنجم
سپس به خوبي تفت مي دهيم تا رنگ باز کند. سبزي سرخ شده را هم اضافه کرده و با هم مخلوط مي کنيم. ليمو عماني ها را سوراخ کرده و به خورش اضافه مي کنيم. ۳ ليوان آب جوش به آن اضافه مي کنيم.
مرحله ششم
حالا درب قابلمه را مي بنديم تا گوشت يا مرغ بپزد. سيب زميني ها را شسته و پوست کنده به صورت خلالي نازک خرد مي کنيم و در روغن تفت مي دهيم. گوجه فرنگي ها را هم به صورت نگيني خرد کرده و در يک تابه با کمي روغن تفت مي دهيم.
مرحله هفتم
در مرحله پاياني وقتي که گوشت يا مرغ تقريبا پخته شد، گوجه فرنگي ها را به قابلمه خورش اضافه مي کنيم. وقتي که خورش به روغن افتاد، خورش جا افتاده و آماده است که با سيب زميني سرخ کرده آن را سرو مي کنيم.