چگونه بهترين سمبوسه هندي را در خانه درست کنيم؟

بيتوته/ سمبوسه هندي يک غذاي خوشمزه و پرطرفدار است که با گوشت چرخ کرده و سيب زميني و در انواع بدون گوشت در خانه به سادگي تهيه ميشود.
سمبوسه هندي معمولا با گوشت چرخ کرده و سيب زميني تهيه ميشود و مواد در يک خمير نازک پيچيده شده و سرخ ميشوند. در صورتي که تمايل داريد سمبوسه بدون گوشت تهيه کنيد در ادامه مقاله طرز تهيه سمبوسه هندي بدون گوشت را هم برايتان آماده کرده ايم. خمير سمبوسه نياز به استراحت زياد يا ور آمدن ندارد و سريعتر از ساير خمير ها آماده ميشود ولي در صورتي که وقت کافي براي تهيه خمير سمبوسه نداريد ميتوانيد نان لواش را جايگرين خمير کنيد.
مواد لازم سمبوسه هندي با گوشت و سيب زميني
براي ۴ نفر
سيب زميني۵ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
سير ۲ حبه
زنجبيل ۱ تکه کوچک
پياز۱ عدد بزرگ
فلفل تند۱ عدد
گشنيز ۱ پيمانه
آب ليمو ترش ۲ قاشق غذاخوري
نمک و فلفل سياه به مقدار کافي
فلفل قرمز و پودر پياز به مقدار کافي
زردچوبه و روغن به مقدار کافي
مواد لازم خمير سمبوسه هندي
آرد ۴ پيمانه
روغن مايع ½ پيمانه
آب۱ پيمانه
پودر زيره۱ قاشق چايخوري
سياه دانه ۱ قاشق چايخوري
نمک کمي
طرز تهيه سمبوسه هندي با گوشت و سيب زميني
براي تهيه خمير سمبوسه هندي آرد را 2 بار الک کنيد و پودر زيره ، نمک و سياه دانه را به آن اضافه کنيد.
روغن زيتون را اضافه کرده هم بزنيد.
آب را اضافه کرده و مخلوط کنيد تا خمير يکدست شود و سپس به مدت 5 دقيقه آن را ورز دهيد تا کاملا لطيف و يکدست شود.
خمير را گرد کرده در کاسه اي که از قبل چرب کرده ايد قرار داده ريش را سلفون بکشيد و نيم ساعت در جايي گرم قرار دهيد تا استراحت کند.
براي تهيه مواد مياني سمبوسه ، پياز را ريز خرد کرده با کمي روغن در تابه تفت دهيد تا سبک شود .
سير و زنجبيل رنده شده را به تابه اضافه کنيد و تفت دهيد تا عطرشان بلند شود.
فلفل تند را نگيني ريز خرد کنيد و به همراه گوشت چرخ کرده اضافه نموده تفت دهيد.
نمک ، فلفل قرمز و سياه ، پودر پياز و زردچوبه را اضافه کنيد.
زماني که گوشت تفت خورد و رنگش تغيير کرد نصف استکان آب جوش به تابه اضافه کنيد و در تابه را بگذاريد و حرارت را کم کنيد تا مواد کاملا بپزند و آبش کشيده شود.
سيب زميني را جداگانه با 2 پيمانه آب و کمي نمک روي حرارت زياد بپزيد و کناري بگذاريد سرد شود سپس پوستشان را بگيريد و کاملا له کنيد.
پوره سيب زميني به همراه آب ليمو ترش را به تابه اضافه کرده و هم بزنيد تا کاملا مخلوط شود و تفت دهيد.
گشنيز خرد شده را اضافه کنيد و تابه را از روي حرارت برداريد و کنار بگذاريد تا کاملا خنک شود.
به اندازه نارنگي از خمير برداريد و با وردنه به صورت دايره اي به قطر نيم سانتي متر روي ميزکار باز کنيد.
مقداري از مخلوط سيب زميني و گوشت چرخ کرده را وسط خمير قرار داده و خمير را مانند سمبوسه به شکل مثلثي جمع کنيد.
بعد از اتمام پيچيدن سمبوسه ها ، تابه اي گود را روي حرارت گذاشته و قدري روغن بريزيد که سمبوسه ها در آن شناور شوند و سپس سمبوسه ها را در روغن داغ سرخ کنيد تا طلاسس شود و سپس روي دستمال حوله اي قرار دهيد تا روغن اضافه اش کشيده شود.
سمبوسه هندي را ميتوانيد همراه با سس گوجه تند يا سس فلفل تند و يا سس کچاپ ميل نماييد.
سمبوسه هندي بدون گوشت
روغن۳ قاشق سوپ خوري
ميخک ۶ الي ۷ عدد
تخم خردل يک قاشق سوپ خوري
زيره (پودر شده)۲ قاشق چاي خوري
فلفل سياه (پودر شده)يک قاشق سوپ خوري
تخم گشنيزيک قاشق سوپ خوري
زنجبيل خرد شده يک برش کوچک
زردچوبه يک قاشق چاي خوري
چوب دارچين يک عدد
سير (ريز خرد شده)۴ حبه
فلفل قرمز (خشک شده)۳ عدد
پياز (ريز خرد شده)يک عدد
هويج (نگيني خرد شده)۲ عدد
سيب زميني پخته (نگيني خرد شده) ۳ عدد
ليمويک عدد
نخود فرنگي (پخته)يک پيمانه
آرد۲ قاشق سوپ خوري
نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
مواد لازم خمير سمبوسه هندي
آرديک کيلوگرم
نمک ۲ قاشق چاي خوري
آب به مقدار لازم
طرز تهيه سمبوسه هندي بدون گوشت
براي تهيه مواد مياني سمبوسه هندي سبزيجات ، روغن را در تابه مناسب روي حرارت گرم کنيد و چاشني ها ، سير ، فلفل قرمز خشک و خرد شده را تفت دهيد تا بويشان بلند شود.
پياز ، هويج ، سيب زميني ، نخود فرنگي ، آب ليموترش ، نمک و آرد را يکي يکي به تابه اضافه کرده و کمي تفت دهيد تا نرم شود.
تابه را از روي حرارت برداشته و چوب دارچين و ميخک ها را از مواد جدا کنيد.
براي تهيه خمير مواد را با هم مخلوط کرده و ورز دهيد تا نرم و يکدست شود. در صورت نياز ميتونيد مقداري آب به آن اضافه کنيد.
به اندازه گردو گلوله اي از خمير برداشته و روي سطح ميز کار با وردنه به شکل مثلثي پهن کنيد.
از مخلوط مواد که سرد شده داخل خمير قرار داده و لبه هاي خمير را روي هم برگردانيد و سپس در روغن داغ سرخ کنيد.