بيتوته/ رشي سالاد فصل يا سالاد زمستاني که با گوجه فرنگي و گل کلم تهيه ميشود يکي از خوشمزه ترين و پرطرفدارترين چاشني هاي زمستاني است. 
ترشي سالاد فصل يکي از خوشمزه ترين چاشني هاي زمستاني است که طعم دهنده اصلي آن آب گوجه فرنگي است. ترشي سالاد فصل را به نام هاي ترشي مشهدي ، ترشي جنوبي ، ترشي گوجه فرنگي و سالاد زمستاني هم ميشناسند. 
مواد لازم ترشي سالاد فصل   
  سير ۶ حبه
هويج  خرد شده ۲ پيمانه بزرگ
کرفس  خرد شده ۲ پيمانه بزرگ
 فلفل سبز تند ۶ عدد
گل کلم  خرد شده ۳ پيمانه بزرگ
 گوجه فرنگي رنده شده   ۲ کيلوگرم
 سرکه سفيد ۲ پيمانه بزرگ
نمک و زرد چوبه  ۲ قاشق سوپخوري
طرز تهيه ترشي سالاد فصل
ميتوانيد گوجه فرنگي ها را رنده کنيد و پوستش را دور بيندازيد يا اين که گوجه ها را خرد کرده و رويشان نمک بپاشيد و بعد از يک ساعت استراحت با دستکش گوجه ها را چنگ بزنيد و 15 دقيقه استراحت دهيد سپس از صافي رد کنيد و در قابلمه روي حرارت بجوشانيد تا غليظ شود.
هويج ها را پوست گرفته خرد کنيد.
کرفس را هم متناسب با هويج خرد کنيد. 
گل کلم را که از قبل شسته ايد و در آب کش گذاشته ايد آب اضافه اش کشيده شود را خرد کنيد. 
تمم مواد را به آب گوجه فرنگي در حال جوش اضافه کنيد.
در مرحله آخر سرکه را اضافه کرده و 5 دقيقه ديگر بجوشانيد و سپس کناري بگذاريد تا خنک شود و در شيشه در بسته به مدت 2 – 3 هفته بگذاريد بماند تا جا بيوفتد. 

مواد لازم ترشي سالاد فصل با لوبيا سبز
  گلم کلم  ۱ عدد متوسط
 فلفل دلمه اي۱ عدد
هويج۳ عدد متوسط
کرفس۳ ساقه
سير۱ بوته
لوبيا سبز۱ پيمانه
فلفل تند۳ عدد
گوجه فرنگي۲ کيلوگرم
سرکه۲ ليوان
نمک، ادويه ترشي و زردچوبه به مقدار کافي
 
طرز تهيه ترشي سالاد فصل با لوبيا سبز
گوجه فرنگي ها را درشت خرد کرده و 2 قاشق غذاخوري نمک رويشان بپاشيد و با  دست چنگ بزنيد. 
به مدت 12 ساعت در يک جاي خنک قرار دهيد تا خوب آب بيندازد سپس از صافي رد کنيد تا پوست و دانه هايش جدا شود. 
پوره گوجه فرنگي را در يک قابلمه بزرگ روي حرارت بجوشانيد تا آب اضافه اش تبخير شود و مايعي نيمه غليظ بدست آيد. 
گل کلم را به صورت گل هاي کوچک خرد کنيد.
فلفل دلمه ، هويج ، کرفس و لوبيا سبز را نگيني خرد کنيد.
تمام مواد را در آبکش بريزيد تا آب اضافه شان گرفته شود.
سيزيجات خرد شده را به همراه سير و فلفل تند داخل قابلمه بريزيد و اجازه دهيد کمي بجوشد و نرم شود.
شعله را خاموش کرده و کمي که از حرارت افتاد سرکه را به همراه نمک و ادويه به مواد اضافه کنيد و بعد از اين که کاملا خنک شد در شيشه ريخته درش را محکم ببنديد. 
ترشي شما بعد از 2 – 3 هفته آماده است.
ميتوانيد بعد از افزودن سرکه 15 دقيقه ديگر مواد را بجوشانيد و سپس شعله را خاموش کنيد و اجازه دهيد سرد شود. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar