غذاي ملل/ «خورش مرغ باميه» خوشمزه به روش سرآشپزهاي آفريقايي
باشگاه خبرنگاران/ نام خورش مرغ باميه آفريقايي، با قصه عجيبي همراه شده. ميگويند اين خورش که در نيجريه به نام «ايمويو» شناخته ميشود را بردگان آزاد شده از برزيل با خود به سرزمين اصليشان آوردهاند. خورش مرغ باميه نيجريهاي با حلقههاي باميه، مرغ و گوجه پخته ميشود، تندي و عطر فلفل را هم در خود دارد. در اين خورش به تعداد مهمانهايتان فلفل قرمز تازه بيندازيد و آن را به شيوه خاصي که در ادامه مطلب گفتهايم سرو کنيد.
مواد لازم براي تهيه خورش مرغ باميه
مرغ هشت تکه
باميه پاک شده يا حلقه شده نيم کيلو
سير کوبيده سه حبه
گوجه فرنگي پوست کنده و خرد شده ۴ عدد
آب ليمو سه قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي سه يا چهار قاشق غذاخوري
فلفل قرمز تازه هشت عدد
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهيه خورش مرغ باميه
براي پختن مرغ روشهاي مختلفي وجود دارد؛ ميشود آن را گريل کرد، در فر پخت، ابتدا سرخ کرد يا اينکه از اول با کمي آب پخت. در اين روش بايد مرغ را با دو پيمانه آب در قابلمه ريخته و بعد از اضافه کردن کمي نمک و. فلفل، روي اجاق بگذاريد. بعد از حدود ۲۰ دقيقه، مرغ تا اندازهاي ميپزد و ميتوانيد سير، گوجه فرنگي و باميه را اضافه کنيد. ۲۰ دقيقه ديگر قابلمه را روي اجاق بگذاريد تا مواد اضافه شده هم بپزند. اگر لازم شد در جريان پخت مقداري آب به مواد اضافه کنيد. در پايان پخت مرغ بايد دو پيمانه آب داشته باشد.
پنج يا شش قاشق روغن در يک تابه بريزيد و روي آتش ملايم روغن را داغ کنيد. فلفل قرمز را براي دو دقيقه تفت دهيد و سپس کنار بگذاريد.
رب گوجهفرنگي را با آبليمو در تابه بريزيد و سه-چهار دقيق تفت دهيد. حالا آب مرغ را اضافه کنيد و مواد را هم بزنيد. فلفل قرمز را روي سس بگذاريد و در تابه را ببنديد. بعد از حدود ۱۰ دقيقه، سس شما روي حرارت ملايم جا ميافتد. اگر نياز بود در ميانه کار به سس کمي آب اضافه کنيد.
مرغ و باميه و گوجه فرنگي را روي ديس چلوي ساده بگذاريد و فلفل قرمز را روي آن بچينيد. تابه سس را در ظرف جداگانه کنار ديس چلو و مرغ قرار دهيد.