نماد آخرین خبر

حال و هواي کافه در خانه؛ «کاپوچينو»

منبع
برترين ها
بروزرسانی
حال و هواي کافه در خانه؛ «کاپوچينو»

برترين ها/ اين روزها، بعضي از ما که عادت به وقت‌گذراني و نوشيدن چاي و قهوه در کافه‌هاي شهر داشتيم، به‌دليل شرايط کرونايي از لذت دورهمي‌هاي اين‌چنيني محروم مانده‌ايم. براي گذراندن اين روز‌ها کافي‌شاپ را به خانه خود بياوريد و با ايجاد يک گوشه دنج و آرام با سليقه و خواسته خانواده، وقت‌گذراني در خانه را به يکي از لذت‌بخش‌ترين کار‌هاي دنيا تبديل کنيد.

اگر عاشق قهوه و هر نوع نوشيدني هستيد به احتمال زياد عاشق کافه هم هستيد، در اين سري از مطالب آشپزي سعي مي‌کنيم طرز تهيه کليه دسر‌ها و نوشيدني‌هاي خوشمزه‌اي که در کافي شاپ‌ها سرو مي‌شود را به شما آموزش دهيم تا شما بتوانيد در منزل يا محل کارتان مانند يک باريستا اين دسر‌ها و نوشيدني‌ها را تهيه کنيد.

منو کافي‌شاپ‌ها معمولا ليست بلند بالايي است از انواع نوشيدني، آن هم با اسم‌هاي عجيب. در اغلب موارد هم نتيجه سفارشمان مطابق با ذائقه ما نيست. در اين مطلب روش تهيه خانگي کاپوچينو آموزش داده شده است.

کاپوچينو يک نوشيدني گرم ايتاليايي است که بر پايه اسپرسو تهيه مي‌شود. براي کساني که دوست دار قهوه هستند هميشه نام ايتاليا يک مفهوم خاص به همراه دارد؛ کشور “مهد نوشيدني‌هاي قهوه” که حتي نام نوشيدني هايش بسيار جذاب است.

طرز تهيه کاپوچينو در جا‌هاي مختلف جهان متفاوت است. ايتاليايي‌ها آن را با دبل اسپرسو و فوم شير تهيه مي‌کنند، اما اين تنها طرز تهيه اين نوشيدني نمي‌باشد و روش‌هاي مختلف ديگري وجود دارد که يکي از اين موارد کاپوچينوي‌تر مي‌باشد که در آن مقدار شير بيشتر از فوم يا کف مي‌باشد که فوم نوشيدني بيشتر از شير آن مي‌باشد.

در حالي که اگر در آماده کردن اين نوشيدني شير اضافه نکنيم و روي قهوه فقط فوم شير باشد در اصطلاح به آن کاپوچينوي خشک گفته مي‌شود.

بعد از اين توضيحات کلي سوالي که پيش مي‌آيد اين مي‌باشد که اگر هوس اين نوشيدني خوشمزه را کرده باشيم و در خانه اسپرسو ساز نداشته باشيم آن وقت چي؟

طرز تهيه کاپوچينو در خانه به دو روش

کار را با خريدن قهوه مرغوب شروع کنيد. بهتر است دانه‌هاي قهوه را خودتان در خانه آسياب کنيد تا عطر تازگي آن‌ها حفظ شود. قهوه عربيکا براي تهيه کاپوچينو بهتر است، چون تلخي کمتر و طعم چرب و شيرين‌تري دارد.

حال و هواي کافه در خانه؛ کاپوچينو

مواد لازم

شير پر چرب: ۲۰۰ ميلي ليتر

شکر: ۱/۲ قاشق چايخوري

قهوه يا اسپرسو دم کرده براي هر فنجان: ۱/۳ فنجان

روش اول

بعد از خريد قهوه خوب، در مرحله بعد قهوه را به روش معمولي دم کنيد. مي‌توانيد براي اينکار از فرنچ پرس يا قهوه‌جوش قطره‌اي يا هر روش ديگري که دوست داريد استفاده کنيد.

نکته مهم اين است که قهوه بايد غليظ باشد. اگر جز افرادي مي‌باشيد که روش تهيه قهوه غليظ را نمي‌دانيد بايد گفت براي رسيدن به اين حالت تنها کافيست به ازاي هر ليوان کاپوچينويي که قصد تهيه کردن آن را داريد از ۲ قاشق مربا خوري پودر قهوه استفاده کنيد.

تا وقتي قهوه دم مي‌کشد، شير را گرم کنيد. از هر نوع شيري که بخواهيد مي‌توانيد استفاده کنيد، اما طبيعتاً شير پرچرب خوشمزه‌تر است. در ادامه شير را قبل از رسيدن به نقطه جوش از روي حرارت برداريد و با همزن بزنيد. حدودا دو دقيقه بزنيد تا کاملا کف کند.

اگر همزن برقي در دسترس‌تان نيست مي‌توانيد شير را داخل يک ظرف در بسته بريزيد و تکان بدهيد. ظرف بايد فضاي خالي داشته باشد تا شير کف کند، البته فراموش نکنيد در اين حالت زمان هم زدن و تکان دادن بيشتر مي‌شود.

فنجان پهن و بزرگ انتخاب کنيد و کمتر از نصف آن را با قهوه‌اي که از قبل دم کرده بوديد، پر کنيد. بعد خيلي آرام شير هم‌زده را داخل فنجان بريزيد. در صورت لزوم مي‌توانيد از قاشق استفاده کنيد و سرعت انتقال شير به فنجان را کاهش دهيد تا شير با قهوه خيلي مخلوط نشود.

مي‌توانيد کف شير روي فنجان را با دارچين، پودر شکلات يا پودر قهوه، کاپوچينو خود را تزئين کنيد.

روش دوم

اين روش که به نوعي روش تقلبي تهيه کاپوچينو به حساب مي‌آيد مخصوص کساني مي‌باشد که نمي‌خواهند براي تهيه اين نوشيدني زحمت بکشند! براي اينکار کافيست:

يک فنجان آب، نصف فنجان شير، يک قاشق قهوه و دو قاشق شکر را داخل قهوه‌جوش بريزيد و روي گاز بگذاريد. به محض اين که جوش آمد مخلوط را از روي گاز برداريد و حدود سه دقيقه با همزن بزنيد. بعد مخلوط را طوري داخل فنجان بريزيد که کف روي ظرف قرار بگيرد.

شايد اين روش خيلي روش حرفه‌اي و مناسبي نباشد، اما به طور قطع بهتر از روش تهيه کاپوچينو آماده مي‌باشد که با ريختن پودر‌هاي آماده درون يک ليوان آب جوش بدست مي‌آيد.

حال و هواي کافه در خانه؛ کاپوچينو

طرز خوردن کاپوچينو

لازم است بدانيد که نوشيدن کاپوچينو در ايتاليا مخصوص صبح است. البته ما مي‌توانيم هر وقت خواستيم آن را در خانه تهيه کنيم و بنوشيم، ولي زمان سرو اصلي براي صبح‌ها مي‌باشد.

معمولا مردم مقداري از کف شير روي کاپوچينو را با قاشق ميل مي‌کنند و بعد در صورت تمايل شکر اضافه مي‌کنند و بقيه قهوه را مي‌نوشند. اگر اين کار را نکنيد ممکن است صورت‌تان کفي شود!

در ضمن بهتر است بدانيد، اگر قبل از نوشيدن اين قهوه، کف شير را با قاشق نخوريد، قهوه از زير آن رد مي‌شود و آخر کار شما مي‌مانيد و يک فنجان پر از کف!

يادتان باشد درسته طرز تهيه کاپوچينو در خانه و بدون دستگاه را با هم بررسي کرديم، اما لازم نيست خيلي به روش‌ها و دستورالعمل‌ها پايبند باشيد و براي اين نوشيدني کافيست تنها اصول ابتدايي را ياد بگيريد.

بعد مي‌توانيد با آزمون و خطا دستور تهيه کاپوچينوي محبوب خودتان را پيدا کنيد. مثلا ما استفاده از چاشني‌هايي مثل دارچين، هل، جوز هندي و … را امتحان کرديم و در نهايت به اين نتيجه رسيديم که طعم وانيل را با قهوه ترجيح مي‌دهيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar