دستور تهيه ترشي کلم بروکلي خوشمزه و سريع
بيتوته/ کلم بروکلي داراي ويتامين ث و آنتي اکسيدان و خواص ضد سرطان است که با پختن اين خواص کم ميشود ولي با تهيه ترشي کلم بروکلي ميتوانيد از حداکثر خواص آن در يک چاشني خوشمزه استفاده کنيد.
ترشي يکي از چاشني هاي خوشمزه و پرطرفدار سفره هاي ايراني است که ميتوانيد با انواع ميوه ها و سبزيجات و ادويه هاي معطر آن ها را آماده کنيد.
ترشي ها يک روش نگهداري بلند مدت براي مواد غذايي است که مانع از خراب شدن آن ها ميشود. ترشي ها در صورتي که سرکه را نجوشانيد حاوي مقدار زيادي پروبيوتيک هستند که به سلامت روده ها و دستگاه گوارش کمک ميکنند. شما ميتوانيد ترشي کلم بروکلي را به تنهايي درست کنيد يا همراه با هويج يک ترشي خوشمزه را آماده کنيد.
مواد لازم براي ترشي کلم بروکلي
کلم بروکلي ۱ کيلوگرم
فلفل قرمز نکوبيده ۲ عدد
سير۳ حبه
سرکه سفيدبه مقدار لازم
آب جوشيده سرد به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
شويد به مقدار لازم
طرز تهيه ترشي کلم بروکلي
کلم بروکلي را بشوييد که هيچ کثيفي يا حشره اي داخلش نماند. براي اطمينان بعد از شستشو حدود 4 دقيقه کلم بروکلي را داخل اب جوش بيندازيد.
سپس آبکش کرده و خرد کنيد و بگذاريد آبش کاملا گرفته شود و خشک شود.
سير و فلفل قرمز را ريز را خرد کنيد.
کلم ها را داخل شيشه بريزيد و لابه لايش شويد ، سير و فلفل بريزيد.
سرکه را به نسبت 1 به 3 با آب جوشيدن سرد مخلوط نماييد.
به مقدار دلخواه به کلم ها نمک بزنيد و سپس سرکه را به شيشه اضافه کنيد تا جايي که روي بروکلي ها را کاملا بپوشاند.
در شيشه را بسته و 10 روز در گوشه اي قرار دهيد تا جا بيوفتد.
ترشي کلم بروکلي و هويج
ترشي کلم بروکلي و هويج
کلم بروکلي 1 بوته بزرگ
پياز ريز 5 – 6 عدد
سير 5 – 6 حبه
هويج بزرگ 1 عدد
فلفل تند 3 عدد
گشنير و جعفري150 گرم
آب 3 پيمانه
سرکه 1 پيمانه
نمک و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه ترشي کلم بروکلي
آب و سرکه و نمک را با هم مخلوط نموده و به مدت 10 دقيقه روي حرارت بجوشانيد و بگذاريد خنک شود.
کلم بروکلي را که شسته و خرد کرده ايد به همراه پياز و سير و هويج حلقه شده و فلفل تند و سبزيجات خرد شده لايه لايه داخل شيشه اي تميز بريزيد.
زرد چوبه را به مقدار دلخواه روي آن ها بپاشيد و سپس مخلوط آب و سرکه را به شيشه اضافه کنيد تا جايي که کاملا روي مواد را بپوشانيد.
در شيشه را بسته و در گوشه اي به مدت 10 – 14 روز بگذاريد تا جا بيوفتد.
خواص ترشي کلم بروکلي
کلم بروکلي حاوي ماده شيميايي خاصي است که احتمال خطر سرطان روده بزرگ و راست روده و ساير سرطان ها را کاهش ميدهد.
ترشي کلم بروکلي حاوي ويتامين ث ، کاروتنوئيد ها ، فيبر ، کلسيم و فولات است .
بروکلي حاوي موادي به نام ازوتيوسيانات از جمله سلفور رافان و ايندول – 3 و کاربينول است که به عنوان عوامل ضد سرطان شناساسس شده اند. مطالعات نشان داده اند که اين مواد خاصيت آنتي اکسيداني دارند و آنزيم هاي سم زداي بدن را تقويت مي کنند.
پختن کلم بروکلي منجر به کاهش خواص آن شده و اثرات ضد سرطان آن را کاهش ميدهد بنابراين يکي از سالم ترين روش ها براي مصرف کلم بروکلي و برخورداري از خواص آن بدون نگراني از آلودگي احتمالي تهيه ترشي کلم بروکلي است.