حال و هواي کافه در خانه؛ فراپه

برترين ها/ اين روزها، بعضي از ما که عادت به وقتگذراني و نوشيدن چاي و قهوه در کافههاي شهر داشتيم، بهدليل شرايط کرونايي از لذت دورهميهاي اينچنيني محروم ماندهايم. براي گذراندن اين روزها کافيشاپ را به خانه خود بياوريد و با ايجاد يک گوشه دنج و آرام با سليقه و خواسته خانواده، وقتگذراني در خانه را به يکي از لذتبخشترين کارهاي دنيا تبديل کنيد.
اگر عاشق قهوه و هر نوع نوشيدني هستيد به احتمال زياد عاشق کافه هم هستيد، در اين سري از مطالب آشپزي سعي ميکنيم طرز تهيه کليه دسرها و نوشيدنيهاي خوشمزهاي که در کافي شاپها سرو ميشود را به شما آموزش دهيم تا شما بتوانيد در منزل يا محل کارتان مانند يک باريستا اين دسرها و نوشيدنيها را تهيه کنيد.
منو کافيشاپها معمولا ليست بلند بالايي است از انواع نوشيدني، آن هم با اسمهاي عجيب. در اغلب موارد هم نتيجه سفارشمان مطابق با ذائقه ما نيست. در اين مطلب روش تهيه خانگي فراپه آموزش داده شده است.
فراپه قهوه يکي از نوشيدنيهاي جذاب و پر طرفدار تابستان است که فروش ويژهاي براي کافي شاپها در اين فصل از سال دارد، فرمول تهيه فراپه قهوه سادس، اما هرکسي از فوت و فنش آگاهي ندارد. در اين مطلب قصد داريم بهترين نوع فراپه رو آموزش دهيم.
فراپه براي اولين بار حدود نيم قرن پيش توسط يک يوناني در کنفرانس قهوه فوري ارائه شد. هدف از اين کنفرانس ارائه يک نوشيدني جديد با استفاده از قهوهي فوري بود تا بتوانند قهوهي فوري را به بازار عرضه کنند.
فراپه را ميتوان با قهوه معمولي هم تهيه کرد. در واقع اين نوشيدني بسيار انعطاف پذيره و هر کافهاي طبق رسپي و قوانين خودش فراپهي مخصوص خودش را درست ميکند. فراپه تهيه شده با قهوه کمي ملايمتر و ترکيب طعمها بهتر است و خبري از اسيديته تند قهوههاي فوري نيست؛ و معمولا شيريني کمتري نسبت به قهوههاي فوري دارد.
فراپهي قهوه فوري کف بيشتر و ظاهر بهتري دارد و سريعتر آماده ميشود. روش اصلي تهيه فراپه قهوه با استفاده از قهوه فوري (پودر قهوه) است پس اگه ميخواهيد يک فراپهي اصيل بنوشيد بايد از قهوهي فوري استفاده کنيد. اما در صورتي که مزه قهوهي فوري رو دوست نداريد ميتوانيد از اسپرسو به عنوان جايگزين استفاده کنيد.
در واقع ميزان تلخي و اسيديتهي قهوهي فوري به ما ميگويد که چقدر شير، بستني يا خامهي شيرين به آن اضافه کنيم. نبايد از سس يا ساير تاپينگها به مقدار خيلي زياد استفاده شود در اين صورت فراپه خيلي شيرين ميشود و طعم و مزه اصلي را ندارد.
يکي از دلايلي که استفاده از قهوهي فوري نسبت به اسپرسو ارجحيت دارد اين است که اسپرسو در دماي پايين عطر و طعم جالبي ندارد. به طور کلي طعمهايي که در دماي بالا استخراج ميشوند لزوما در دماي پايين به همان اندازه خوب نيستند.
اما حقيقت اين ست که هيچ دستورالعمل استاندارد بين المللي براي فراپه وجود ندارد؛ و اين ميتواند چيز خوبي باشد تا فضا براي بروز خلاقيت باريستاها فراهم شود. برخي فراپه را با بستني يا خامهي زده شده تهيه ميکنند درصورتي که بعضي فقط آب رو با قهوه فوري ترکيب کرده و با يخ استفاده ميکنند.
مواد لازم
- قهوه، ترجيحا قهوهي فوري
- سردترين آبي که ميتوانيد در دست بگيريد
- تکههاي يخ به اندازهي دلخواه
- شيرين کننده
- شير از هر نوع
- خامه زده شده براي تزيين
- بستني وانيلي
- هر سسي که دوست داريد
با توجه به رسپي ارائه شده شما ميتوانيد طبق سليقهي خودتون پيش بريد و انواع مختلف فراپه با غلظتهاي طعمي مختلف تهيه کنيد.
طرز تهيه
اگر از قهوهي فوري استفاده ميکنيد دو گزينه پيش روي شماست. يا آن را با آب دم ميکنيد و يا با شير سرد. تهيهي قهوهي فوري با شير باعث مي شود فوم (کف) بيشتري داشته باشيد. در هر صورت به ۲ قاشق چايخوري قهوهي فوري احتياج داريد.
آن را داخل يک ليوان خالي بريزيد و مقداري آب يا شير به آن اضافه کنيد. اگه از شکر استفاده ميکنيد الان وقتش است تا به ايجاد کف (فوم) روي نوشيدني کمک کند. وقتي نوشيدني قوام گرفت ميتوانيد به آرامي آب يا قهوه بيشتري اضافه کنيد؛ و به آرامي هم بزنيد. اگه از خامه روي ليوان استفاده ميکنيد فقط دو سوم ليوان را پر کنيد.
همانطور که ميبينيد تهيه فراپه کار خيلي ساده و سليقهاي هست. ميتوانيد از سسهاي مختلف استفاده کنيد. حتي بعضي از کاکائو يا دارچين به عنوان تاپينگ استفاده ميکنند. در هر صورت اميدوارم اين نوشيدني را تهيه کنيد و از آن لذت ببريد.