دستور تهيه «لاته» نوشيدني پرطرفدار در خانه

برترين ها/ اين روزها، بعضي از ما که عادت به وقتگذراني و نوشيدن چاي و قهوه در کافههاي شهر داشتيم، بهدليل شرايط کرونايي از لذت دورهميهاي اينچنيني محروم ماندهايم. براي گذراندن اين روزها کافيشاپ را به خانه خود بياوريد و با ايجاد يک گوشه دنج و آرام با سليقه و خواسته خانواده، وقتگذراني در خانه را به يکي از لذتبخشترين کارهاي دنيا تبديل کنيد.
اگر عاشق قهوه و هر نوع نوشيدني هستيد به احتمال زياد عاشق کافه هم هستيد، در اين سري از مطالب آشپزي سعي ميکنيم طرز تهيه کليه دسرها و نوشيدنيهاي خوشمزهاي که در کافي شاپها سرو ميشود را به شما آموزش دهيم تا شما بتوانيد در منزل يا محل کارتان مانند يک باريستا اين دسرها و نوشيدنيها را تهيه کنيد.
منو کافيشاپها معمولا ليست بلند بالايي است از انواع نوشيدني، آن هم با اسمهاي عجيب. در اغلب موارد هم نتيجه سفارشمان مطابق با ذائقه ما نيست. در اين مطلب روش تهيه خانگي لاته آموزش داده شده است.
کافه لاته از عبارت ايتاليايي Caffe latte آمده است که به معني قهوه (caffe) و شير (latte) است. قهوه لاته يا همان کافه لاته ترکيبي از اسپرسو و شير داغ با مقدار زيادي کف شير است. کافه لاته سبکترين قهوهاي است که با کمترين نسبت اسپرسو تهيه ميشود و طعمي غليظ، رايحهاي تند، بافتي نرم و بسيار عالي دارد.
مواد لازم
اسپرسو تهيه شده با موکاپات يا فرنچ پرس
شير داغ
وسيلهاي براي توليد کف و فوم شير
طرز تهيه اسپرسو و کف شير بدون دستگاه
درست کردن کف شير بدون دستگاه بسيار راحتتر از درست کردن اسپرسو بدون دستگاه است، اما با اين وجود اين کار غير ممکن نيست، اما با اين حال کافي است که در خانه يک آئروپرس، موکاپات يا فرنچ پرس داشته باشيد تا به راحتي اسپرسو خود را تهيه کنيد چرا که عملکرد هر سه اينها بر مبناي توليد فشار است.
همچنين شما ميتوانيد از پودر قهوه اسپرسو فوري استفاده کنيد که به راحتي با مقداري آب جوش آماده ميشود.
براي توليد کف شيرمناسب کافه لاته حتماً به شير داغ (نه شير جوشيده شده) نياز داريم. شير داغ ما نهايتاً بايد داراي دماي ۶۰ درجه باشد.
در تهيه کف شير ما به شير داغ و همزن برقي يا دستي نياز داريم. شير داغ را با همزن تا حدي هم ميزنيم تا شير ما به حجم يک و نيم برابرِ حجم اوليه برسد و همچنين حالت فوم يا همان کف لطيف و با غلظت مناسبي را به دست آورد. اين يکي از سادهترين روشهاي درست کردن کف شير مناسب کافه لاته در خانه است.
روشهاي مختلفي براي درست کردن کف شير وجود دارد. اگر فرنچ پرس و مايکروويو داشته باشيد تنها يک دقيقه و نيم با يک کف شير تازه فاصله داريد، اما مسلماً استفاده از دستگاه کف شيرساز کار شما را بسيار راحتتر ميکند.
طرز تهيه
بعد از آماده شدن اسپرسو و کف شير که مهمترين مواد تشکيل دهنده کافه لاته ميباشند نوبت به ترکيب کردن اين دو ميرسد، ما به ۱/۳ فنجان اسپرسو نياز داريم و ما بقيه فنجان را با کف شير آماده شده پر ميکنيم.
به همين راحتي ما يک فنجان کافه لاته خوشمزه و خوش عطر داريم. نوش جان کنيد و لذت ببريد همچنين شما براي اضافه کردن شير به اسپرسو ميتوانيد طرحهاي فوق العاده جذابي را بر روي فنجان خود ايجاد کنيد.
توجه داشته باشيد که اگر چه کافه لاته فقط از شير و اسپرسو تهيه ميشود، اما شما با توجه به سليقه شخصي خود ميتوانيد از انواع طعمدهندهها به عنوان مثال از دارچين، پودر کاکائو، عصاره وانيل و… به مقداري دلخواه در طرز تهيه کافه لاته استفاده کنيد.