حال و هواي کافه در خانه با يک نوشيدني پاييزي؛ ماسالا

برترين ها/ اين روزها، بعضي از ما که عادت به وقتگذراني و نوشيدن چاي و قهوه در کافههاي شهر داشتيم، بهدليل شرايط کرونايي از لذت دورهميهاي اينچنيني محروم ماندهايم. براي گذراندن اين روزها کافيشاپ را به خانه خود بياوريد و با ايجاد يک گوشه دنج و آرام با سليقه و خواسته خانواده، وقتگذراني در خانه را به يکي از لذتبخشترين کارهاي دنيا تبديل کنيد.
اگر عاشق قهوه و هر نوع نوشيدني هستيد به احتمال زياد عاشق کافه هم هستيد، در اين سري از مطالب آشپزي سعي ميکنيم طرز تهيه کليه دسرها و نوشيدنيهاي خوشمزهاي که در کافي شاپها سرو ميشود را به شما آموزش دهيم تا شما بتوانيد در منزل يا محل کارتان مانند يک باريستا اين دسرها و نوشيدنيها را تهيه کنيد.
منو کافيشاپها معمولا ليست بلند بالايي است از انواع نوشيدني، آن هم با اسمهاي عجيب. در اغلب موارد هم نتيجه سفارشمان مطابق با ذائقه ما نيست. در اين مطلب روش تهيه خانگي ماسالا آموزش داده شده است.
چاي ماسالا، يک نوع دمنوش هندي است که با ترکيب چاي، چند نوع ادويه و شير يا آب درست ميشود. اين نوشيدني خوشطعم و خوشعطر با تنوع مواد اوليه، يکي از خاصترين انواع چاي است. از مواد تشکيلدهنده چاي ماسالا ميتوان به چاي سياه، دارچين، زنجبيل، هل، آنيسون ستارهاي (باديان)، رازيانه، جوز هندي، تخم گشنيز، فلفل قرمز، فلفل سياه و ميخک اشاره کرد.
چاي ماسالا با شير
مواد لازم
- شير: ۱۵۰ تا ۲۰۰ ميليليتر
- ميخک: ۲ تا ۳ عدد
- هل سبز: ۲ تا ۳ عدد
- پودر رازيانه: نصف قاشق چاي خوري
- چوب دارچين: يک تا ۲ عدد
- زنجبيل: يک تا ۲ تکه
- شکر: يک قاشق غذاخوري (اختياري)
- آب: ۱۰۰ ميليليتر
- چاي کيسهاي سياه: يک عدد
طرز تهيه
ادويهها را با استفاده از هاون خرد کنيد و به همراه آب، چوب دارچين و زنجبيل در يک شيرجوش بريزيد. سپس شيرجوش را روي حرارت متوسط گاز قرار دهيد تا آب به جوش آيد. شعله گاز را کم کنيد و اجازه دهيد تا بوي ادويهها دربيايد.
شير را به مواد داخل شيرجوش اضافه کنيد. مراقب باشيد که شير سر نرود. پس از کاهش حجم مواد به نصف مقدار اوليه، چاي کيسهاي را در شيرجوش بيندازيد و اجازه دهيد تا چاي براي يک دقيقه دم بکشد.
چاي ماسالا را در فنجان بريزيد و همراه با شکر سرو کنيد.
نکات مهم
قبل از ريختن ادويهها در آب، آنها را به آرامي خرد کنيد.
شما ميتوانيد بهجاي چاي کيسهاي، از يک چاي سياه با کيفيت و ارگانيک استفاده کنيد.
اگر دوست داريد چاي غليظتري داشته باشيد، حجم شير را افزايش و حجم آب را کاهش دهيد يا فقط از شير استفاده کنيد.
براي شيرين کردن چاي ماسالا، معمولا از شکر استفاده ميکنند، اما شما ميتوانيد از عسل يا شربتهاي گوناگون هم استفاده کنيد.
شير را پس از جوش آمدن آب و ادويهها اضافه کنيد و هم بزنيد. توجه کنيد که قبل از افزودن شير، هر چقدر آب و محتويات جوشيده بيشتر روي گاز بمانند، طعم قويتري به چاي شما ميدهند.
چاي ماسالا را براي عصرانه يا صبحانه سرو کنيد.
چاي ماسالا بدون شير
مواد لازم
فلفل قرمز، سياه و سفيد: ۲۰ عدد
ميخک: ۵ دانه ميخک
هل سبز: ۵ دانه
چوب دارچين: يک عدد
باديان يا انيسون ستاره اي: يک عدد
آب: دو و نيم فنجان
چاي سياه: ۲ قاشق غذاخوري
زنجبيل: ۱۰ سانتيمتر زنجبيل تازه
طرز تهيه
فلفلها، ميخک، هل، دارچين و باديان را در يک شيرجوش بريزيد و آنها را براي دو دقيقه روي حرارت ملايم گاز قرار دهيد تا تفت بخورند. سپس شيرجوش را از روي حرارت برداريد و اجازه دهيد تا ادويهها خنک شوند.
ادويهها را با استفاده از آسياب يا دستگاه قهوه، پودر کنيد. شما ميتوانيد اين ادويه چاي ماسالا را تا دو ماه در يک شيشه دربسته در کابينت نگهداري کنيد.
آب، زنجبيل و ادويهها را در يک شيرجوش بريزيد و آنها را براي ۲۰ دقيقه روي حرارت قرار دهيد. اجازه ندهيد که مواد به نقطه جوش برسند، زيرا چاي در نهايت تلخ خواهد شد. شيرجوش را از روي حرارت برداريد.
چاي سياه را به مواد داخل شيرجوش اضافه کنيد و پس از چند دقيقه چاي را با استفاده از صافي در فنجان بريزيد و سرو کنيد.
نکات مهم
اگر دوست داريد چاي ماسالاي شما شيرين باشد، آن را دوباره روي حرارت قرار دهيد و کمي شکر يا عسل به آن بيفزاييد و صبر کنيد تا در چاي حل شود.
شما ميتوانيد چاي آماده شده را در يک بطري تميز بريزيد و براي يک هفته در يخچال نگهداري کنيد. براي سرو مجدد، کافي است کمي آب داغ يا شير به چاي ماسالا اضافه کنيد.
براي تهيه ادويه چاي ماسالا ميتوان از ترکيب ميخک، هل سبز، چوب دارچين، دانه فلفل سياه، برگ گل محمدي خشک شده، دانه رازيانه، زعفران خشک، پودر زنجبيل خشک شده و جوز هندي خرد شده نيز استفاده کرد.