طرز تهيه «زيتون پرورده» و فوتوفن خوشمزه شدن اين چاشني گيلان

کتاب کاله/ اگر به دنبال طرز تهيه زيتون پرورده به روش محليهاي گيلان ميگرديد با ما همراه باشيد و اين مطلب را بخوانيد.
زيتون پرورده يکي از چاشنيهاي مهم و هميشگي سفره شماليهاست. براي آماده کردن يک زيتون پرورده اعلا و خوشمزه شما ميتوانيد زيتون، رب انار و گردو را به ميزان دلخواه با هم ترکيب کنيد اما اگر به دنبال طرز تهيه زيتون پرورده به روش محليهاي گيلان ميگرديد با ما همراه باشيد. شما ميتوانيد با انجام مراحل زير و تمام نکات تکميلي که برايتان قرار داديم در خانه زيتون پرورده محلي و اعلا تهيه و نوش جان کنيد.
مواد لازم براي تهيه زيتون پرورده محلي
زيتون ريز سبز (بيهسته) نيم کيلو
پودر گردو يک فنجان
سير تازه يک کله
گلپر يک قاشق چايخوري
چوچاق يک قاشق غذاخوري
رب انار غليظ (ملس يا ترش) يک قاشق غذاخوري
آب انار يکچهارم فنجان
دانه انار سه قاشق غذاخوري (اختياري و انار در بازار موجود باشد)
آب نارنج يک قاشق غذاخوري
نمک به مقدار لازم
طرز تهيه زيتون پرورده محلي
► مرحله اول
زيتون پرورده يکي از خوراکيهاي خوشمزهاي است که سر سفره هر شمالي پيدا ميشود. اگر بخواهيد زيتون پرورده را به سبک محلي و گيلاني در خانه خود تهيه کنيد ابتدا بايد زيتونها را براي ۱۰ دقيقه تا نيم ساعت (بسته به ميزان شور بودن) در يک کاسه آب قرار دهيد و سپس در صافي بريزيد.
► مرحله دوم
ابتدا همه مواد گفته شده به جز زيتون و گردو را در يک کاسه بزرگ به خوبي مخلوط کنيد. در اين مرحله نمک را اضافه نکنيد، چراکه ممکن است زيتون شما به اندازه کافي نمک داشته باشد. زيتوني که آبش گرفته شده را همراه با پودر گردو با سسي که درست کردهايد مخلوط کنيد. زيتون پرورده محلي را بعد از آماده شدن در شيشه دربسته در يخچال بگذاريد.
چند نکته درباره تهيه زيتون پرورده محلي و خوشمزه
۱- همانطور که در طرز تهيه زيتون پرورده به شما پيشنهاد کرديم، نمک را در پايان کار اضافه کنيد و در صورت نمکين بودن زيتونهايي که تهيه کردهايد، از زدن ميزان بيشتر نمک به آنها خودداري کنيد.
۲- زيتون پرورده با سبزي شمالي چوچاق آماده ميشود، اگر به آن دسترسي نداريد ميتوانيد از ترکيب دلال شمالي استفاده کنيد و در غير اين صورت، يک قاشق غذاخوري گشنيز و يک قاشق چايخوري نعنا به اين ميزان زيتون پرورده اضافه کنيد.
۳- هرچه پودر گردوي شما روشنتر باشد، رنگ زيتون پرورده هم روشنتر ميشود.
۴- سير تازه زيتون پرورده را خوشطعمتر خواهد کرد اما ميتوانيد آن را از دستور حذف کنيد يا به جاي يک کله سير تازه، از دو حبه سير له شده کهنهتر استفاده کنيد.