طرز تهيه خوراک لوبيا گرم به روش سنتي
چي شي/ خوراک لوبيا گرم يکي از غذاهاي سنتي و قديمي ايراني است که شباهت زيادي به خوراک لوبيا چيتي دارد و در شهرهاي مختلف با مواد متنوعي تهيه مي شود. مثلا در برخي دستورها در اين خوراک از سيب زميني، هويج و يا حتي گوشت هم استفاده مي شود، براي مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهيه خوراک لوبيا گرم در ادامه با سايت چي شي همراه باشيد.
مواد لازم براي ۴ نفر
لوبيا چيتي ۵۰۰ گرم
نخود ۱۰۰ گرم
سيب زميني ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
روغن ۱ قاشق غذاخوري
پودر ليمو عماني و زيره به مقدار دلخواه
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافي
طرز تهيه خوراک لوبيا گرم
مرحله اول
براي تهيه خوراک لوبيا گرم خوشمزه ابتدا نخود لوبيا را از شب قبل درون يک کاسه حاوي آب قرار مي دهيم تا به خوبي خيس بخورند و نفخ شان برطرف شود. در صورت امکان بهتر آب درون کاسه را دو مرتبه عوض کنيم.
مرحله دوم
در اين مرحله لوبيا و نخود را به خوبي مي شوييم و آبکشي مي کنيم، سپس داخل يک قابلمه مناسب مي ريزيم. در ادامه ۴ پيمانه آب به قابلمه اضافه مي کنيم و آنرا روي حرارت قرار مي دهيم تا لوبيا و نخود به خوبي بپزند.
مرحله سوم
پس از گذشت ۴۵ دقيقه يک تابه مناسب روي حرارت قرار مي دهيم و کمي روغن اضافه مي کنيم. حالا رب گوجه فرنگي را به تابه اضافه مي کنيم و چند دقيقه به صورت مداوم تفت مي دهيم تا به طور کامل سرخ شود.
مرحله چهارم
حتما بايد رب گوجه فرنگي را به خوبي سرخ کنيم، چون اگر طعم و بوي خامي داشته باشد، روي طعم غذا تاثير منفي مي گذارد. در ادامه سيب زميني ها را مي شوييم و به همراه رب گوجه فرنگي به قابلمه اضافه مي کنيم.
مرحله پنجم
پس از گذشت ۳۰ دقيقه سيب زميني ها را از قابلمه خارج مي کنيم و پوست شان را مي گيريم، سپس با گوشتکوب له مي کنيم تا کاملا شبيه به پوره سيب زميني شوند. در ادامه سيب زميني له شده را مجددا به قابلمه اضافه مي کنيم.
مرحله ششم
در اين مرحله مقداري نمک، فلفل سياه و زردچوبه به خوراک اضافه مي کنيم و اجازه مي دهيم خوراک جا بيفتد. له کردن سيب زميني باعث مي شود خوراک لعاب دار شود. در پايان خوراک لوبيا را به همراه نان سرو مي کنيم.