برترين ها/ يک خورش گيلاني بسيار لذيذ که برخلاف بعضي خوراکيهاي گيلاني مانند ميرزا قاسمي کمتر شناختهشده است. نکته جالب اين غذا بادنجان سرخ شده آن است که معمولا در خورشهاي قرمز ديده ميشود.
چي لازم دارم:
گوشت گوساله چرخکرده: 500 گرم
تره و جعفري: 250 گرم، ساطوري
بادنجان قلمي: 4 عدد
آبغوره: يکدوم پيمانه
پياز متوسط: يک عدد رنده شده
نمک و فلفل: به ميزان لازم
روغن: به ميزان لازم
چطور بپزم:
1- 4 قاشق غذاخوري روغن را در يک قابلمه داغ کرده و سبزيها را 8 دقيقه روي شعله متوسط تفت دهيد، سپس 2 پيمانه آب جوش اضافه کرده و بگذاريد30 دقيقه بجوشد.
2- گوشت و پياز را مخلوط کرده و نمک و فلفل را اندازه کنيد، سپس آن را به شکل گردوهاي کوچک درآورده و در 3 قاشق غذاخوري روغن روي شعله متوسط سرخ کنيد تا همه جاي کوفتهها طلايي شود و بعد کوفتهها را به خورش اضافه کنيد.
3- بادنجانها را پوست کنده و روي آن نمک بپاشيد تا تلخآب آن خارج شود. پس از نيم ساعت آنها را شسته و خشک کنيد. کمي روغن داغ کرده و بادنجانها را سرخ کنيد، سپس با حوله کاغذي روغن آن را بگيريد.
4- در 10دقيقه آخر پخت خورش، نمک و فلفل آن را اندازه کرده و آبغوره را اضافه کنيد.
5- خورش را در کاسه کشيده و بادنجانها را اضافه کنيد. اين خورش با کته يا نان سرو ميشود.
فوت آشپزي:
-1 اگر خورش را با نان سرو ميکنيد کمي بيشتر آن را بپزيد تا کمآبتر شود.
-2 براي غليظتر شدن خورش يک قاشق مرباخوري نشاسته ذرت يا برنج را در کمي آب سرد حل کرده و در 5دقيقه آخر به خورش اضافه کنيد.