روش تهيه «آفوگاتو»؛ يک دسر خوشمزه ايتاليايي با پايه قهوه

بيتوته/ آفوگاتو در زبان ايتاليايي به معني «غرق شده» است و به يک نوع دسر ايتاليايي با پايه قهوه گفته ميشود که از يک يا دو اسکوپ بستني وانيلي يا جلاتو و يک شات قهوه اسپرسوي داغ تشکيل ميشود. منشا آفوگاتو به شهر ميلان برمي گردد.
هرچند ايتالياييها آفوگاتو را در دسته بندي دسرها قرار ميدهند، اما بسياري از کافهها و رستورانها در شهرها و کشورهاي مختلف آن را به عنوان يک نوشيدني سرو کرده و گاه با اضافه کردن ميوههاي ديگر مثل توت و نارگيل يا بيسکوئيت و شکلات به طعم آن تنوع ميبخشند. حسن اين نوشيدني / دسر علاوه بر ظاهر جذاب و هوس برانگيز آن طعم شيرين بستني است که وقتي با تلخي اسپرسو ترکيب ميشود تلطيف شده و ترکيب جذابي درست ميکند.
هرگز براي درست کردن آفوگاتو از قهوه آماده استفاده نکنيد. قهوه شما حتما بايد اسپرسو باشد و در يک قوري اسپرسوساز درست شده باشد. بعد از آماده کردن اسپرسو بايد آن را تا داغ است فوري روي بستني بريزيد و سرو کنيد تا کم کم هنگام خوردن، بستني با گرماي اسپرسوي آب شود. براي گارنيش کردن آفوگاتو از بيسکوئيت، ويفر يا شکلات به سليقه خودتان استفاده کنيد.
مواد لازم براي تهيه آفوگاتو:
بستني وانيلي يا شيري ۲ اسکوپ
اسپرسوي داغ ۵۰ ميلي گرم
بيسکوئيت، شکلات و ... براي تزئين
طرز تهيه آفوگاتو:
يک ليوان شيشهاي محکم را داخل فريزر بگذاريد. لذت خوردن آفوگاتو زماني بيشتر ميشود که بستني و ظرف آن در سردترين حالت ممکن باشند.
دو اسکوپ از بستني که تازه از فريزر بيرون آوريد برداريد و داخل ليوان بياندازيد.
يک شات دبل اسپرسو پر کنيد و مستقيم روي بستني بريزيد. ميتوانيد براي مهمانها اسپرسو را جدا در شات اسپرسو و بستني را در ظرف بستني سرو کنيد تا خودشان اسپرسو را روي بستني بريزند.
براي تزئين کردن آن از پودر وانيل، بيسکوئيت رول، ترافل ريز يا پودر قند استفاده کنيد و از يک ترکيب سرد و گرم و تلخ و شيرين فوقالعادع لذت ببريد.