خوراک ماهيچه؛ غذاي معروف و اصيل ايراني
غذالند/ خوراک ماهيچه، يکي از غذاهاي اصيل و معروف ايرانيان است که در اکثر مجالس و مهماني هاي خاص سرو مي شود. اين غذاي خوشمزه و لذيذ معمولاً به همراه پلو و يا باقلا پلو سرو مي شود که البته مي توان جزو غذاهاي دشوار و زمان بر نام برد. ما در اين مطلب طرز تهيه خوراک ماهيچه مجلسي و خوشمزه اما در عين حال، راحت و ساده را به شما آموزش مي دهيم. اين خوراک خاص و عالي را مي توانيد هم در مهماني ها و مجالس رسمي سرو نماييد و هم در روزهاي عيد و براي پذيرايي در اعياد آماده کنيد. باقلا پلو نيز يکي ديگر از پلوهاي محبوب ايراني است که ترکيب آن با گوشت تازه و طعم دار کردن مخصوص آن بسيار عالي و ويژه خواهد شد. از اين رو مي توانيد با صرف زمان متوسط و معقول، يک غذاي عالي و خاص براي مهمانان خود تدارک ببيند.
مواد لازم
ماهيچه گوسفند: ۴ عدد
هويج متوسط: ۲ عدد
پياز متوسط: ۲ عدد
کرفس: ۱۰۰ گرم
برگ بو: ۲ عدد
رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
حبه سير: ۲ عدد
آب جوش: ۱ ليوان
روغن: به مقدار لازم
عصاره گوشت اليت: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه، دارچين، زعفران و فلفل سياه: به مقدار لازم
طرز تهيه
ابتدا پيازها را به صورت حلقه اي خرد کرده و در قابلمه کمي تفت دهيد.
سپس ماهيچه ها را به پياز طلايي شده اضافه کنيد و کمي تفت دهيد تا خامي آن گرفته شود.
ساقه کرفس خرد شده، برگ بو، سيرهاي خرد شده، دارچين و فلفل سياه را به قابلمه اضافه و بگذاريد ۲۰ دقيقه، ماهيچه ها سرخ شود.
در يک ظرف ديگر کمي روغن و رب گوجه فرنگي را مخلوط کنيد.
سپس ۱ ليوان آب جوش، عصاره اليت، نمک و زردچوبه را نيز اضافه و سس را کاملا مخلوط کنيد.
بعد از جوش زدن سس ماهيچه، آن را به قابلمه ماهيچه ها افزوده و مخلوط کنيد.
هويج ها را نيز حلقه اي خرد کنيد و به قابلمه اضافه کنيد.
حدود ۲ تا ۳ ساعت صبر کنيد تا ماهيچه ها با حرارت ملايم بپزد.