طرز تهيه نان روغني سبزوار خوشمزه به روش سنتي

چي شي/ نان روغني سبزوار يکي از انواع نان هاي خوشمزه و سنتي ايراني است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتا متعلق به شهر سبزوار مي باشد. براي مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهيه نان روغني سبزوار در ادامه با سايت آموزشي چي شي همراه باشيد.
مواد لازم نان روغني سبزوار
آرد ۳ پيمانه
آب يا شير ولرم۱ پيمانه
نمک۱ قاشق مرباخوري
بکينگ پودر۱ قاشق مرباخوري
تخم مرغ۱ عدد
روغن½ پيمانه
تره خرد شده۱۰۰ گرم
پياز۱ عدد بزرگ
زردچوبه۱ قاشق غذاخوري
زيره سياه۱ قاشق غذاخوري
سياه دانه۱ قاشق غذاخوري
فلفل سياه۱ قاشق غذاخوري
فلفل قرمز½ قاشق غذاخوري
طرز تهيه نان روغني سبزوار
مرحله اول
براي تهيه نان روغن سبزوار ابتدا پياز را به صورت نگيني ريز خرد مي کنيم، سپس يک تابه مناسب روي حرارت قرار مي دهيم و کمي روغن اضافه مي کنيم. در ادامه پياز خرد شده را به تابه اضافه مي کنيم و به خوبي تفت مي دهيم.
مرحله دوم
پس از اينکه پياز سبک شد، زردچوبه را اضافه مي کنيم و در حدي تفت مي دهيم که عطر زردچوبه ها خارج شود. در ادامه تره خرد شده را به همراه سياه دانه، فلفل سياه، فلفل قرمز و زيره سياه به تابه اضافه مي کنيم.
مرحله سوم
در اين مرحله مواد را کمي تفت مي دهيم تا با هم يکدست شوند، سپس تابه را از روي حرارت کنار مي گذاريم. در ادامه آرد را به همراه نمک و بکينگ پودر با هم داخل يک کاسه بزرگ مي ريزيم، سپس به خوبي ترکيب مي کنيم.
مرحله چهارم
در اين مرحله وسط آرد را با دست گود مي کنيم، سپس تخم مرغ و آب ولرم را وسط آن مي ريزيم و شروع به مخلوط کردن مواد مي کنيم تا خميري نرم و يکدست شکل بگيرد. پس از اينکه خمير جمع شد، مخلوط تره و پياز را که خنک شده است اضافه مي کنيم.
مرحله پنجم
حالا چند دقيقه خمير را با دست ورز مي دهيم تا مواد در تمام قسمت هاي خمير پخش شوند. در ادامه خمير را به ۴ قسمت مسايوي تقسيم مي کنيم و هر قسمت را به صورت لوله اي جمع مي کنيم، سپس هر خمير لوله اي را را به صورت حلزوني جمع مي کنيم.
مرحله ششم
در اين مرحله خميرها را با وردنه به قطر حدودا ۱ سانتي متر باز مي کنيم. اگر خمير خيلي نازک باشد، پس از پخت خشک مي شود. در ادامه فر را با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد روشن مي کنيم و اجازه مي دهيم به خوبي گرم شود.
مرحله هفتم
در اين مرحله سيني فر را با روغن چرب مي کنيم، سپس خميرها را داخل سيني فر مي چنيم. در ادامه سيني فر را درون فر قرار مي دهيم و اجازه مي دهيم نان ها حدود ۳۰ دقيقه بپزند. در پايان چند دقيقه گريل را روشن مي کنيم تا روي نان ها رنگ بگيرد.
مرحله هشتم
پس از اينکه روي نان ها رنگ گرفت، آنها را از فر خارج مي کنيم، سپس نان ها را بين دستمال نخي قرار ميدهيم تا خشک نشوند. در پايان مي توانيم از اين نان خوشمزه را به همراه کره براي صبحانه يا ميان وعده سرو کنيم.