آموزش شيريني کشمشي، طعم خوشمزه خاطرات
فرارو/ شيريني کشمشي يکي از انواع شيرينيهاي سنتي ايراني است که از ديرباز تا به امروز پخته ميشود و هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد. اين شيريني خوشمزه که به دو صورت نرم و ترد تهيه ميشود، معمولا براي پذيرايي در مراسم مذهبي و جشنها مورد استفاده قرار ميگيرد. تقريبا همه ما طعم خوب اين شيريني را در کنار چاي خوش رنگ خانه مادربزرگ تجربه کردهايم. اگر خواهان تکرار اين تجربه شيرين و دلپذير در منزل هستيد، در ادامه اين مطلب با ما همراه باشيد تا آموزش آسان يک شيريني کشمشي ترد و خوشمزه را همراه با تمام نکات و فوت و فنهاي مربوط به آن با شما کاربران گرامي به اشتراک بگذاريم.
مواد لازم براي تهيه شيريني کشمشي
آرد سفيد قنادي: ۱ ليوان
تخم مرغ: ۱ عدد
کره: ۷۰ گرم
کشمش قرمز: نصف ليوان
پودر قند: دو سوم ليوان
وانيل: نوک قاشق چايخوري
نکات مربوط به مواد اوليه
نکته مهمي که بايد در مورد آرد به آن توجه کنيد، کيفيت آردهاي موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همين دليل متناسب با کيفيت آرد ممکن است ميزان آن کمتر يا زيادتر از مقداري شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراين موقع اضافه کردن آرد به اين مسئله توجه داشته باشيد. اگر ديديد مواد شيريني درحال سفت شدن است؛ ولي هنوز مقداري از آرد باقي مانده است؛ يعني آردي که اضافه کردهايد، کافي است و بقيه را اضافه نکنيد.
اگر هم طبق دستور عمل کرديد؛ ولي احساس کرديد مواد شما هنوز به آن غلظتي که بايد برسد، نرسيده است؛ يعني بايد کمي بيشتر آرد اضافه کنيد؛ بنابراين شما هميشه مقدار آردي را که در دستور گفته شده است، تهيه کنيد. حال ممکن است اين مقدار با توجه به کيفيت آرد کم يا زياد شود.
نکات مربوط به پودر قند
پودر قند بايد حتماً از قند تهيه شده باشد؛ يعني قند پودر شده باشد. اگر شکر را آسياب کنيد، هرگز به نرمي قند آسياب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندي است که به نرمي آرد باشد. توجه داشته باشيد که پودر قند بعد از مدتي که توي کيسه يا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراين قبل از اينکه آن را به مواد شيريني اضافه کنيد، حتماً با گوشتکوب آن را بکوبيد و الک کنيد.
نکات مربوط به کشمش
کشمش سرشار از پتاسيم است و از پوکي استخوان جلوگيري ميکند. کشمشها انواعي دارند که براي تهيه شيريني کشمشي بايد از کشمش قرمز پلويي استفاده کنيد.
طرز تهيه شيريني کشمشي
براي تهيه اين شيريني از نيم ساعت قبل کره و تخم مرغ را از يخچال بيرون بياوريد تا به دماي محيط برسند؛ سپس کره نرم شده را توي يک کاسه مناسب بريزيد و پودر قند را به آن اضافه کنيد. حالا با دور تند همزن حدود سه تا چهار دقيقه کره و پودر قند را هم بزنيد تا حجيم و کرم رنگ شود. بعد تخم مرغ و وانيل را اضافه کنيد و باز هم با دور تند به مدت دو دقيقه هم بزنيد. حالا همزن را خاموش کنيد و کنار بگذاريد. آرد را الک کنيد و کم کم به مواد اضافه کنيد و با ليسک يا همزن دستي از يک جهت هم بزنيد تا آرد کاملا در مايه حل شود و حالت گلولهاي نداشته باشد. در آخر کشمش را به مايه شيريني اضافه کنيد و باز هم بزنيد تا به صورت يکنواخت در مايه شيريني مخلوط شود.
در مرحله آخر توي سيني فر را کاغذ روغني پهن کنيد و فر را با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد روشن کنيد تا داغ شود. مايه شيريني را توي قيف بريزيد. توجه داشته باشيد که سر قيف بايد گشاد باشد. اگر قيف در دسترس نداريد ميتوانيد مايه شيريني را توي کيسه فريزر ضخيم بريزيد و نوک آن را قيچي کنيد تا شبيه قيف شود. حالا قيف را روي سيني فر ميگيريم و از مواد به اندازه يک گردو روي کاغذ روغني ميگذاريم. به اين نکته توجه داشته باشيد که شيرينيها بايد از هم فاصله داشته باشند وگرنه در حالت پخت به هم ميچسبند. سيني را روي طبقه وسط فر بگذاريد و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقيقه زمان بدهيد تا شيريني کشمشي بپزد. بعد از اينکه شيرينيها پخت، سيني را از فر خارج کنيد و کنار بگذاريد تا خنک شود؛ سپس شيرينيها را از کاغذ روغني جدا کنيد و توي ظرف سرو مورد نظر بچينيد و با چاي ميل کنيد. نوش جان