آموزش تهيه «خلال پوست پرتقال» براي کدبانوها

بيتوته/ خلال پوست پرتقال را به دو صورت خشک و تازه استفاده ميکنند. از اين خلالها در تهيهي مربا، بعضي پلوها، بعضي خورشتها استفاده ميشوند. از پودر آنها براي تهيهي کيک استفاده ميشود.
خلال پوست پرتقال خشک:
براي درست کردن خلال پوست پرتقال، پرتقال را بشوييد و لايه رويي پرتقال را که نارنجي رنگ است و منبع اصلي اسانس پرتقال است.
با چاقوي تيز ببريد و بعد به کمک قيچي خلال کنيد و کنار بخاري يا شوفاژ قرار بدهيد تا خشک شود. هرگز قسمت سفيدي پوست پرتقال را در خلالها وارد نکنيد، زيرا تلخ ميشود.
البته، چون اسانس، فرار است و با خشک شدن قسمتي از اين عطر از بين ميرود، بهتر است براي کيک ها، نانها و شيريني ها، رنده پوست پرتقال يا ليموترش را تازه تازه مصرف کنيد تا عطر آن بيشتر باشد (البته به جز مواردي که در دستور ذکر شده باشد که از پودر خشک آن استفاده کنيد) که در اين صورت هم حتما بايد فقط قسمت روي پوست را رنده کنيد و اصلا نبايد از قسمت سفيدي پوست داخل شيريني رنده شود.
خلال خشک را ميتوانيد به مدت طولاني نگهداري کنيد و مواقعي که پرتقال تازه در دسترس نداريد، از پودر آن براي کيکها و ... استفاده کنيد.
براي استفاده خلال روي برنج، داخل بعضي از خورشتها حتما بايد تلخي خلال را بگيريد. براي اين کار، دو تا سه بار و هر بار به مدت ۵ دقيقه خلال را بجوشانيد و بعد بلافاصله در آب سرد بريزيد و آبکش کنيد و در نهايت مورد استفاده قرار بدهيد.
طرز تهيه خلال پوست پرتقال:
مواد لازم براي تهيه خلال پوست پرتقال:
پوست پرتقال ۴ عدد
شکر ۲ قاشق غذاخوري
آب ۱ پيمانه
ابتدا پوست نارنجي پرتقالها را برش بزنيد. دقت کنيد سفيدي پوست روي آنها نباشد. اگر سفيدي روي آن بود آن را جدا کنيد. سپس آنها را به صورت خلالهاي باريک خرد کنيد. سپس آنها را داخل قابلمهاي قرار بدهيد و روي آنها را با آب بپوشانيد، و اجازه بدهيد به مدت ۱ دقيقه بجوشند؛ و بعد آب آن را خالي کنيد و روي آن آب بريزيد؛ اين کار را ۳ مرتبه انجام بدهيد. سپس آنها را به مدت ۲ ساعت داخل کاسهي آب و يخ قرار بدهيد.
خلال را مزه دار کنيد اگر تلخي نداشت آماده است، اگر تلخ بود باز آن را داخل آب سرد قرار بدهيد. ۱ پيمانه خلال پرتقال را با ۱ پيمانه آب و ۲ قاشق غذاخوري شکر درون قابلمه بريزيد و شعله را زياد کنيد تا بجوش بيايد.
زماني که آب بجوش آمد شعله را کم کنيد و صبر کنيد تا خلالها آرام بپزند و آب آن تبخير شود و کمي غليظ شود. از اين خلالها براي تهيهي شيرين پلو يا براي ترکيب با مرباي هويج ميتوانيد استفاده کنيد. اگر خلالهاي شما اضافه آمد آن را فريز کنيد به خاطر شکر کمي که استفاده کرديم نميشود آن را داخل يخچال نگهداري کرد بنابراين در فريزر کيفيت آنها بهتر ميماند.