نهار/ «رشته پلو زعفراني» خوشمزه؛ يک غذاي ساده ايراني

کتاب کاله/ همانطور که ميدانيد عيد نوروز جشن و سنتي نمادين است و غذاهايي هم که به مناسبت اين جشن باستاني خورده ميشوند هر کدام نماينده مفهومي هستند. يکي از غذاهاي که شب عيد خورده ميشود رشته پلو است چرا که قديميها اعتقاد داشتند رشته نمادي از رشته زندگي است و عقيده داشتند در همين ابتداي سال با خوردن اين غذا سر رشته کار و زندگي دستشان ميآيد و به موفقيت دست پيدا ميکنند. تهيه اين غذا بسيار ساده و کم هزينه است، فقط بايد توجه داشته باشيد که رشته پلويي علي رغم داشتن ترکيبات يکسان با رشته آش رشته فرق داشته و به خاطر سبوس بيشتر، رنگ تيرهتري دارد.
مواد لازم براي تهيه رشته پلو زعفراني و خوشمزه
برنج دو و نيم پيمانه
رشته پلويي خرد شده ۳۰ گرم
کره يا روغن گياهي به مقدار لازم
زعفران دم کرده نصف قاشق چايخوري
نمک به مقدار لازم
پياز يک عدد بزرگ
کشمش طلايي يک سوم پيمانه
کشمش سياه يک سوم پيمانه
خرما نصف پيمانه
طرز تهيه رشته پلو زعفراني و خوشمزه
براي تهيه رشته پلو، اين غذاي اصيل ايراني ابتدا بايد برنج را بشوييد. سپس درست مثل اينکه بخواهيد برنج آبکشي تهيه کنيد. برنج را در چهار پيمانه آب که دو تا سه قاشق غذاخوري نمک به آن افزوده ايد چند ساعت بخيسانيد. داخل يک قابلمه بزرگ پنج پيمانه آب بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد. آب برنج را خالي کرده و به آرامي آن را داخل قابلمه آب جوش بريزيد. شعله را زياد کنيد تا آب و برنج به جوش بيايند.
رشته پلويي را به آب در حال جوش اضافه کرده و بگذاريد تا حدودهفت تا ۱۰ دقيقه بجوشند. برنج را تست کنيد که براي آبکش کردن آماده باشد. وسط برنج بايستي سفت و اطراف آن نرم باشد. رشتهها هم بايد کمي نرم و کمي سفت باشند. سپس برنج را آبکشي کنيد و با آب خنک شستشو دهيد.
قابلمه را بشوييد و روي شعله بگذاريد، دو تا سه قاشق غذاخوري روغن يا کره و يک تا دو قاشق غذاخوري زعفران دم کرده داخل قابلمه بريزيد. با استفاده از يک کفگير بزرگ برنج را داخل قابلمه ريخته و به فرم هرم در بياوريد. براي خروج بهتر بخار از داخل برنج با ته کفکير چند سوراخ داخل برنج ايجاد کنيد.
بدون اينکه درب قابلمه را بگذاريد، برنج را روي شعله تقريبا زياد به مدت پنج تا هفت دقيقه قرار دهيد تا وقتي که بخار شروع به خارج شدن کند، سپس يک فنجان آب دور برنج بريزيد و درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنيد و اجازه دهيد تا ۴۵ دقيقه دم بکشد. در همين حين در يک تابه متوسط پياز ريز خرده شده را با روغن سرخ کنيد تا طلايي شود.
سپس کشمش پاک کرده و شسته شده و خرماي پوست گرفته را اضافه کرده و به مدت پنج دقيقه تفت دهيد و کنار بگذاريد. بعد از اينکه برنج دم کشيد، مقداري از زعفران دم کرده را با مقداري از برنج مخلوط کنيد و کنار بگذاريد. رشته پلو را داخل ديس بکشيد و با برنج زعفراني و کشمش و خرما روي آن را تزيين کنيد. رشته پلو را ميتوانيد با گوشت قلقلي يا مرغ هم ميل کنيد. نوش جان!