روش تهيه و فوت کوزهگري درستکردن «رب خانگي»

همشهري آنلاين/ رب گوجهفرنگي از آن دست موادي است که درست کردنش در خانه لذت دوچنداني دارد و استفاده از آن طعم و بوي خاصي به غذا ميدهد. در اين مطلب طرز تهيه رب خانگي آموزش داده شده است.
درست است حالا ديگر مثل قديم براي غذا درست کردن و تهيه مواد اوليه وقت کافي نداريم ولي امتحانش ضرري ندارد. حتما شنيدهايد که قديميها سر سفره غذا آهي ميکشند و ميگويند اين روزها همهچيز عوض شده؛ حتي مزه غذاها. بعد شروع ميکنند به تعريف و تمجيد از دستپخت خانمهاي کدبانوي فاميل و مادرشان که قديم چه غذاهاي خوشمزهاي در سفره ميگذاشتند و... آخرش هم نتيجه اين ميشود که همهچيز خانگي بود و همه مواد را خودشان در خانه درست ميکردند. مثل رب گوجهفرنگي که کمتر اين روزها درستکردنش در خانه رواج دارد اما ما کاري ميکنيم با خواندن اين دستورالعمل به قديم برگرديد و از خانههايتان بوي خوب گوجه و رب تازه و سالم بيرون بيايد.
توجه:
در مرحله صافکردن بههيچوجه آب سفيدي را که روي موادتان جمع شده بيرون نريزيد. اين آب سفيد نميگذارد ربتان فاسد شود.
طرز تهيه رب گوجهفرنگي در خانه
► مرحله اول
اولين قدم براي پختن رب، خريد گوجهفرنگي درشت و سالم است. اگر ميخواهيد ربي که ميپزيد براي مصرف يک سالتان باشد پس بايد زحمت بکشيد و تا ميدان ترهبار برويد. سعي کنيد گوجههايي را انتخاب کنيد که درشت، قرمز و بيلکه باشد.
► مرحله دوم
بعد از خريد گوجه حالا ميتوانيد آستينهايتان را بالا بزنيد و آماده درست کردن رب شويد. گوجهها را در يک ظرف بزرگ خيس کنيد و بگذاريد چند ساعت بماند. بعد خوب آب بکشيد تا آماده خرد شدن باشند.
► مرحله سوم
گوجههاي شستهشده را خرد کنيد و در يک ظرف بزرگ بگذاريد؛ البته حالا با پيشرفت تکنولوژي خيلي راحت ميتوانيد گوجهها را در خردکن غذاساز بريزيد و از آن طرف خرد شدهاش را تحويل بگيريد.
► مرحله چهارم
بعد از خرد کردن گوجهها حالا نوبت صاف کردن گوجههاست. آبگوجهها را از گوشت و تخمهاي آن جدا ميکنيد و در ظرفي ميريزيد.
► مرحله پنجم؛ مرحله آتش
حالا آبگوجه را که صاف کردهايد در قابلمه بريزيد و روي اجاق بگذاريد تا پختوپز شروع شود. در اين مرحله بايد صبر و حوصله زيادي داشته باشيد چون آب گوجه زمان زيادي ميخواهد تا تبخير شود. يادتان نرود مدام بايد محتويات قابلمه را هم بزنيد تا ته نگيرد. بعد از يکي، دو ساعت که آب گوجهفرنگي کمي سفت شد و مثل ماست خودش را گرفت ميتوانيد نمک را اضافه کنيد و خوب هم بزنيد.
► مرحله ششم؛ پرش رب
يادتان باشد ظرف رب بايد يکجا پر شود؛ اگر بهتدريج مواد را داخل آن بريزيد رنگ رب تيره ميشود.
در اين مرحله که آخرين مرحله هم هست بايد حواستان به رب و البته به دستهايتان باشد که نسوزد. در اين مرحله آب گوجه بهخوبي تبخير شده و رب در حال آماده شدن است؛ به همين دليل مواد داخل قابلمه به بيرون ميپرد. وقتي رب شما به اندازه دلخواهتان سفت شد، ميتوانيد از روي اجاق برداريد.
تمام شد؛ رب شما آماده است.
► فوتوفنهاي درستکردن رب گوجهفرنگي
رب طعمدار: بعضيها در مرحله آخر، به موادشان فلفل ميزنند تا طعم تندي داشته باشد.
زعفران: اگر دوست داريد که ربتان خيلي خوشرنگ و لعاب شود؛ ميتوانيد در مرحله آخر به آن زعفران هم اضافه کنيد.
درشت و پررنگ: گوجه بايد درشت و گوشتدار و پررنگ باشد در غير اين صورت رب شما سياه ميشود.
شـيشـه: بعد از پختن رب حتما آنها در شيشه دردار بريزيد. از ظرفهاي پلاستيکي و بيدر استفاده نکنيد.
آفتابي: سعي کنيد رب را حتما بپزيد و از روش آفتابي استفاده نکنيد. در اين روش رب شما آلودگيهاي هوا و محيط اطراف را به خود ميگيرد.
روغن: روي رب پخته شده کمي روغن بريزيد تا کپک نزند.
قابـلمـه مـس: قابلمه رب بايد از مس سفيد کرده باشد. در غير اين صورت رب شما خوشرنگ نميشود.
نمــک: قبل از اينکه رب سفت شود به آن نمک نزنيد رنگ رب تيره ميشود.