بیتوته/ خورش نخودآله کاشان یک خورش خوشمره و سنتی ایرانی است که شباهت زیادی به خورش قیمه دارد.
خورش نخود آله کاشان یک خورش سنتی و خوشمزه است که با گوشت و نخود تهیه می شود و شباهت زیادی به قیمه دارد.  نخوداله در واقع همان خورش قیمه کاشانی است که بین یزدی ها هم طرفدار زیادی دارد. تفاوت آن با قیمه در این است که به چای لپه ، از نخود آشی برای تهیه خورش نخودآله استفاده می شود.
آله در زبان محلی کاشان به معنی نصفه و نیمه است. البته بهتر است از شب قبل نخود ها را خیس کرده و پوستشان را جدا کنید. برای خوشمزه تر شدن خورش معمولا از گوشت مغز ران برای پخت آن استفاده می شود. 

مواد لازم خورش نخود آله برای 6 نفر
زمان تهیه 20 دقیقه
زمان پخت 120 دقیقه
نخود آشی۱ پیمانه
گوشت ران گوسفند با استخوان۵۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
پوره گوجه فرنگی (یا رنده شده)۱/۲ پیمانه
رب گوجه ‌فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
لیمو عمانی۲ عدد
پودر دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
گلاب۲ قاشق سوپ خوری
روغن به مقدار لازم
زعفران آب کرده۲ قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورش نخود آله
نخودها را از روز قبل در آب خیس کنید و چند بار آبش را بگیرید تا هم نفخش گرفته شود هم بتوانید به راحتی پوستشان را بگیرید. 
پوست نخود ها را بگیرید و آن ها را دو نیم یا دو لپه کنید. 
پیاز را خرد کرده با کمی روغن تفت دید تا طلایی شود. 
گوشت را اضافه کرده به همراه پیاز تفت دهید.
زردچوبه و نخود را اضافه کرده و تفت دهید. 
سه برابر مواد ، آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درش را بگذارید تا شروع به قل زدن کند.
شعله را کم کنید و اجازه دهید ، گوشت و نخود با حرارت ملایم بپزد. 
رب گوجه فرنگی را بایک قاشق غذاخوری روغن تفت داده و به همراه پوره گوجه فرنگی به خورش اضافه کنید. 
بعد از پخت گوشت ، نمک ، فلفل و لیمو عمانی را اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیوفتد.
زعفران دم کشیده و گلاب را به خورش بیفزایید و شعله را خاموش کنید. 
خورش را در ظرف دلخواه بکشید و رویش دارچین بپاشید و به همراه برنج میل نمایید.


به مقدار لازم
گوشت خورشتی نیم کیلو
برنج۸ پیمانه
لیمو عمانی۳ عدد
 رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذا خوری
 نمک ، فلفل، زردچوبه ، دارچین به مقدار لازم
پودر هل سبز به مقدار لازم
پیاز۲ عدد
 نخود ۱ پیمانه
زعفران دمکرده به مقدار لازم
دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه خورش نخود آله کاشان
نخود را مانند روش قبل در آب خیس کنید و پوستش را بگیرید ولی لپه نکنید. 
پیاز را با کمی روغن در تابه تفت دید و کمی که سبک شد زردچوبه را اضافه کرده مخلوط نمایید. 
گوشت ها را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.
3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و درش را بگذارید  تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
نخود ها را به گوشت نیم پز اضافه کنید. 
لیموعمانی را بشویید و در آب خیس کنید و چند دقیقه ای بجوشانید تا تلخی اش گرفته شود و به خورش اضافه کنی.
یک عدد پیاز را رنده کرده و با کمی روغن سرخ کنید و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده تفت دید و زعفران را هم اضافه کنید. هل و دارچین را هم به مواد اضافه کنید. 
رب و ادویه ها را در 10 دقیقه انتهای پخت به خورش اضافه کنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar