اکالا/ ماه محرم یا محرم الحرام نخستین ماه حرام مسلمانان است که این ماه برای مسلمانان و حتی غیرمسلمانان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به این دلیل که در ماه محرم یاد و خاطره امام حسین علیه السلام زنده نگه داشته می‌شود و هر یک به طریقی در این کار سهیم هستند. بعضی از افراد با حضور در تکیه‌ها و هیئت‌ها به عزاداری پرداخته و عده‌ای نیز به پخت غذای نذری برای عزاداران مشغول هستند.

غذای نذری که به غذای امام حسین نیز معروف است در بین مسلمانان و حتی افراد غیر مسلمان متبرک شناخته می‌شود بنابراین در این مقاله از دسته آشپزی در مجله اینترنتی اکالا قصد داریم به طرز تهیه انواع غذای نذری ماه محرم بپردازیم پس با ما همراه باشید.

۱- قورمه سبزی، نذری پرطرفدار:
قورمه سبزی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در تمامی شهرهای ایران به عنوان غذای نذری در ماه محرم استفاده می‌شود. قورمه سبزی یکی از محبوب‌ترین غذاهاست که پخت آن نسبت به سایر نذری‌ها زحمت بیشتری دارد. در این بخش قصد داریم به پخت قورمه سبزی نذری برای ۱۰۰ نفر بپردازیم اما چه مواد اولیه‌ای برای پخت این نذری لازم است؟

مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی برای ۱۰۰ نفر
گوشت گوسفندی تازه
۸ کیلو گرم
سبزی قورمه
۱۵ کیلو گرم
لوبیا قرمز
۲ کیلو گرم
پیاز
۱۰ کیلو گرم
لیمو عمانی
۱ کیلو گرم
روغن سرخ کردنی
به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه
به میزان لازم
طرز تهیه قورمه سبزی نذری:
پس از اینکه توضیحاتی راجع به قورمه سبزی داده شد، در این بخش می‌خواهیم به طرز تهیه این غذای نذری بپردازیم.

در ابتدا لوبیاها را کاملا شسته و در یک قابلمه با حرارت مناسب قرار می‌دهیم تا بپزد. برای اینکه پخت لوبیا ساده‌تر و سریع‌تر انجام شود، بهتر است که لوبیاها حدود ۱۲ ساعت در آب خیس بخورد.
گوشت گوسفندی را که از قبل آماده کرده بودیم را پس از اینکه تمیز کردیم، با استفاده از چاقو تیز در اندازه‌های خورشتی خُرد می‌کنیم.
سبزی‌ها را کامل شسته و پس از اینکه از تمیز بودن آن مطمئن شدیم، با استفاده از چاقو آن‌ها را خُرد می‌کنیم. سپس در یک تابه با حرارت کمی آب سبزی‌ها را می‌گیریم. برای مشاهده ادامه مراحل پخت این نذری خوشمزه می‌توانید به “طرز تهیه قورمه سبزی نذری“ مراجعه کنید.


۲- آش رشته نذری جا افتاده:
آش رشته از معروف‌ترین آش‌های ایرانی است که تاریخچه استفاده از آن به زمان‌های قدیم بر می‌گردد. جالب است بدانید که به طور کلی حدود ۴۰۰ نوع آش وجود دارد که از محبوب‌ترین آن‌ها می‌توان به آش رشته اشاره کرد. از آش رشته به عنوان نذری در ماه محرم و همچنین به عنوان افطاری در ماه رمضان استفاده می‌شود. در این بخش قصد داریم به طرز تهیه آش نذری برای ۱۰۰ نفر بپردازیم پس با ما همراه باشید.
 

مواد لازم برای تهیه آش رشته نذری برای ۱۰۰ نفر
نخود
۱ کیلو گرم
لوبیا چیتی
۲ کیلو گرم
عدس
۳ کیلو گرم
ماش
۱ کیلو گرم
سبزی آش
۱۰ کیلو گرم
پیاز داغ
۲ کیلو گرم
سیر داغ
۲ کیلو گرم
رشته آشی
۱۰ کیلو گرم
آرد
۵۰۰ گرم
نعنا
۵۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه
به میزان لازم
طرز تهیه آش رشته نذری:
پس از اینکه توضیحاتی راجع به آش رشته داده شد در این بخش قصد داریم به طرز تهیه این نذری خوشمزه بپردازیم.

در ابتدا قابلمه را تا نیمه پُر کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم تا بجوشد.
 به قابلمه در حال جوش، حبوبات را به ترتیب اضافه می‌کنیم. اضافه کردن حبوبات سبب می‌شود تا آب از حالت جوش خارج شود بنابراین درب قابلمه را روی آن قرار می‌‎دهیم تا آب دوباره شروع به قل قل زدن کند.
در یک ماهیتابه، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن ریخته و پیاز، سیر و نعنا را به آن اضافه می‌کنیم. برای مشاهده ادامه مراحل پخت این آش پرطرفدار می‌توانید به مقاله “طرز تهیه آش رشته نذری“ مراجعه کنید.


۳- عدس پلو نذری به همراه نکات طلایی:
عدس پلو یکی از انواع غذاهایی است که علاوه بر اینکه در وعده‌های غذایی کاربرد دارد، در ماه محرم نیز به عنوان غذای نذری طرفداران خاص خود را دارد. از مواد اصلی عدس پلو می‌توان به برنج، عدس و روغن اشاره کرد که بنا به تعداد نفرات، این میزان مواد اولیه متغییر است. در این بخش قصد داریم به طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر بپردازیم اما برای این تعداد، چه میزان مواد اولیه‌ای نیاز است؟

 
مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر
برنج
۳۰ کیلو گرم
عدس
۱۲ کیلو گرم
روغن
۴ کیلو گرم
گوشت چرخ کرده بدون چربی
۱۰ کیلو گرم
پیاز
۱۰ کیلو گرم
کشمش پلویی
۸ کیلو گرم
خرما
۸۰۰ عدد
رب گوجه فرنگی
۳ کیلو گرم
کره در صورت تمایل
۳ کیلو گرم
خلال بادام، خلال پسته، خلال نارنج و پیاز داغ
به میزان لازم
زرشک (برای تزیین روی عدس پلو)
به میزان لازم
ادویه مخصوص عدس پلو
به میزان لازم


طرز تهیه عدس پلو نذری:
پس از اینکه مواد اولیه عدس پلو برای ۲۰۰ نفر را آماده کردیم، حال وقت آن است که به پخت این نذری خوشمزه بپردازیم.

در ابتدا برنج را به مدت ۲۴ ساعت یا حداقل به مدت ۲ ساعت در آب خیس می‌کنیم.
آب را روی حرارت قرار می‌دهیم و پس از اینکه به جوشیدن رسید، برنج‌هایی که از قبل خیس کرده بودیم را به آب اضافه می‌کنیم و مجدد صبر می‌کنیم تا آب جوش بیاید.
برای دو برابر شدن طول دانه‌های برنج، پس از جوشیدن آب و برنج، یک لیوان یخ به قابلمه اضافه می‌کنیم. برای مشاهده ادامه مراحل پخت عدس پلو نذری به همراه تمامی نکات می‌توانید به “طرز تهیه عدس پلو نذری“ مراجعه کنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar