قند پهلو/ بابایاری یا عَدَ ساو یکی از غذا‌های معروف استان ایلام است؛ که بیس غذای بابایاری عدس است و معمولا ایلامی‌ها برای پذیرایی از مهمان کنار غذای اصلی بابایاری سرو میکنند. 
 بابایاری یا عَدَ ساو یکی از غذا‌های معروف استان ایلام است؛ که بیس غذای بابایاری عدس است و معمولا ایلامی‌ها برای پذیرایی از مهمان کنار غذای اصلی بابایاری سرو میکنند.

مواد لازم بابایاری

دو لیوان عدس (پاک کرده)
دو قاشق غذاخوری روغن
یک عدد پیاز متوسط
نمک و فلفل و دو قاشق
رب گوجه فرنگی به مقدار لازم


طرز تهیه بابایاری

ابتدا عدس را به مدت یک شبانه روز بخیسانید و آب آن را دور بریزید. این کار باعث می‌شود که نفخ آوری عدس کمتر شود.

سپس عدس را با کمی آب و روغن (اگر آب گوشت باشد بهتر است) بپزید. در حین پخته شدن عدس می‌توانید پیازداغ را تهیه کنید.

پس از اینکه عدس نرم شد، پیاز داغ، رب گوجه فرنگی و کمی نمک و فلفل به آن بیافزایید و کمی صبر کنید تا جا بیافتد. خب عدسی آماده است و می‌توانید آن را در ظرف بکشید.

روشی که در بالا گفته شوید آسانترین روش برای تهیه عدسی (بابایاری) است، اما در برخی مناطق ایران، برای پخت عدسی (بابایاری) از سیب زمینی و گوشت هم استفاده می‌کنند.

افزودن این مواد به عدسی، آن را خوشمزه‌تر می‌کند، اما تهیه‌ی این نوع عدسی کمی وقت گیر‌تر است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar