سرآشپز پاپیون/ پیاز پلو یا سوغان پلو یکی از غذا‌های خوشمزه و مقوی ایرانی سنتی است که اصالت آن برای شهر اردبیل است در زبان ترکی به پیاز سوغان گفته می‌شود به همین دلیل به این غذا سوغان پلو نیز گفته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه پیاز پلو سنتی

پیاز بنفش کوچک ۱۰ عدد
برنج ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
نمک و آبلیمو به مقدار لازم
آرد نخودچی ۲ ق غذا خوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
فلفل سیاه و سماق به مقدار لازم

طرز تهیه پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده
ابتدا پیاز‌های کوچک را پوست بگیرید و آن را بشورید و داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز‌ها را به صورت درسته با مقداری نمک و آبلیمو تفت دهید تا مغز پخت و طلایی شوند حتما حرارت ملایم باشد تا خوب سرخ و یکدست شوند.

۱ عدد پیاز را رنده ریز بزنید و داخل کاسه ریخته و به همراه گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی و نمک و فلفل سیاه و سماق خوب ورز دهید سپس برای نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا منسجم شود در همین حین پیاز دیگر را نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شوند.

مواد را از یخچال خارج کنید و به اندازه یک گردو از گوشت بردارید و در دست گرد کنید و داخل تابه مقداری روغن ریخته پس داغ شدن گوشت قلقلی‌ها را سرخ کنید و در انتها وقتی سرخ شدن مخلوط پیازداغ مرحله قبل را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: پخت پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده

در ادامه برنج را که از قبل با کمی نمک خیس کردید روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاد در حین جوشیدن کف روی برنج را بگیرید و برنج را آبکش کنید سپس کف قابلمه روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را قرار دهید و یک لایه برنج و مقداری از پیاز‌های درسته سرخ شده و کمی گوشت قلقلی قرار دهید و روی آن زعفران بریزید و مجدد این لایه را تکرار کنید تا گوشت و برنج و پیاز تمام شود سپس برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید. نوش جان

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar