سرآشپز پاپیون/ کی از غذا‌های محلی و خوشمزه آذربایجان شرقی، آش آبغوره هست که بیشتر در شهر تبریز طبخ میشود. غوره خواص زیادی از جمله عطش‌زدایی، صفرابری و کاهش قند و کلسترول خون دارد.

مواد لازم
لوبیا چشم بلبلی پخته شده ۱ پیمانه
عدس پخته شده ۱ پیمانه
بلغور ۱ پیمانه
برنج نیم دانه ۱ پیمانه
سبزی (تره و جعفری) ۱ کیلوگرم
آبغوره یا غوره ۱/۲ پیمانه
پیاز داغ به مقدار لازم
گوجه فرنگی رنده شده۴ عدد

رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذا خوری
آب قلم به مقدار لازم

طرز تهیه:
پیاز داغ و لوبیا و عدس و برنج و بلغور با هم میگذاریم تا پخته بشه.

کمی که پخت سبزی خردشده و آب قلم را اضافه می‌کنیم. بعد گوجه رنده شده و رب و غوره‌های دون شده با کمی فلفل تفت داده تو روغن را اضافه می‌کنیم تا آش مون جا بیفته.

وقتی جا افتاد به آش نعنا داغ اضافه می‌کنیم. یه جوش که خورد خاموش می‌کنیم.

به میزان دلخواه آبغوره اضافه می‌کنیم. ترشی به ذائقه خودتان بستگی دارد که زیاد یا کم باشد. نوش جون

سایر نکات
در این آش می‌توانید از کوفته ریزه‌هایی که با گوشت چرخکرده آماده نموده‌اید استفاده نمایید.

در صورتی که از آبغوره تازه استفاده می‌کنید، ۲۰۰ میلی‌لیتر و اگر آبغوره شما مانده است و مقدار اسیدیته آن بیشتر شده است، مقدار آن را بنا به ذائقه خود نصف نمایید.

زردچوبه ذکر شده در مواد لازم را با پیازداغ تفت دهید و سپس به آش بیفزایید.

در صورت تمایل به ادویه‌ها در غذا می‌توانید یک قاشق چایخوری ادویه کاری نیز به آش اضافه کنید.‌

می‌توانید به تره و جعفری، مقداری گشنیز، نعناع و ترخون هم اضافه کنید.

لوبیا را از حداقل ۶ ساعت قبل خیس کرده و چند بار آبش را عوض می‌کنیم تا نفخ احتمالی بر اثر خوردن آن به حداقل برسد. سپس درون قابلمه آبپز نموده و آبکش می‌نمائیم.

گوجه فرنگی‌ها را به صورت درشت رنده می‌نمائیم.

برخی به جای لوبیا چشم بلبلی، از لپه نیز استفاده می‌کنند.

گاهی داخل این آش مقداری غوره یا “غوره غوره” (نوعی غوره نگهداری شده در آبغوره نیز در انتهای پخت) به این آش می‌افزایند؛ که برای کسانی که مزه ترش را دوست دارند، بسیار لذیذ می‌باشد. در آن صورت بهتر است که آبغوره حذف و با میزان آن کمتر شود.

رخی مقداری آلوچه نیز به آش آبغوره اضافه می‌کنند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar