دستور تهیه آبگوشت دوغ دار از غذاهای سنتی و خوشمزه اراک

بیتوته/ آبگوشت دوغ دار یا دگوله دودار یکی از غذاهای سنتی استان مرکزی به خصوص اراک است، مشابه این آبگوست در استان لرستان به نام آبگوشت کشک لری تهیه می شود.
آبگوشت دوغ دار اراک یکی از غذاهای سنتی استان مرکزی است که به نام آبگوشت دگوله دودار معروف است. این غذای خوشمزه محلی در استان لرستان به نام آبگوشت کشک لری معروف است. تفاوت این دو ابگوشت در این است که در اراک به آبگوشت دوغ دار، چغندر سفید هم اضافه می شود.
مواد اصلی آبگوشت دوغ دار ، گوشت و بادمجان و حبوبات است و برای طعم دار کردنش از پیازداغ و نعنا داغ و کشک استفاده می شود به همین دلیل طعمی مشابه با کشک و بادمجان و بافتی شبیه آبگوشت دارد.
این آبگوشت یکی از غذاهای محبوب فصول سرد به خصوص زمستان است.
مواد لازم آبگوشت دوغ دار اراک
برای 6 – 8 نفر
گوشت دم سینه گوسفند یا گردن یک کیلو
بادمجان قلمی پوست گرفته و سرخ کرده۵ عدد
نخود و لوبیا سفید آبگوشتی روی هم یک لیوان
ادویه آبگوشتی یا خورشی و زردچوبه به میزان لازم
کشک جوشیده غلیظ۳۵۰ گرم
نعنا داغ، پیاز داغ و سیرداغ به میزان لازم
چغندر سفید خرد شده دو عدد متوسط
طرز تهیه آبگوشت دوغ دار اراک
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و چند باری آبش را عوض کنید.
حبوبات را به همراه گوشت ، پیاز ، زردچوبه و ادویه در قابلمه ریخته و بپزید بعد از حدود 1 ساعت چغندر خرد شده را هم اضافه کرده و اجازه دهید تمام مواد کاملا بپزند.
بادمجان ها را از قبل پوست گرفته و نمک بزنید و اجازه دهید آبشان برود سپس بشویید تا نمکشان گرفته شود و در روغن سرخ کنید.
در انتهای پخت بادمجان های سرخ شده را نیز اضافه کنید و زمانی که آبگوشت جا افتاد کشک را اضافه کنید و بعد از چند قل شعله را خاموش کنید.
روی ظرف را با نعنا داغ ، سیر داغ و پیاز داغ تزئین کنید.