کتاب کاله/ وقتی صحبت از غذاهای ایتالیایی در میان باشد در ذهن اکثر افراد نام انواع پیتزا و پاستاها نقش می‌بندد. ایتالیا علاوه بر غذاهای فوق مهد نان‌های خوشمزه هم است. فوکاچیا یک نان مسطح شبیه به خمیر پیتزاست که در منطقه لیگوریا ایتالیا به شهرت رسید. در جنوا به این نان «کلاسیکا» می‌گویند. مراحل تهیه نان فوکاچیا تا حد زیادی شبیه به خمیر نان پیتزاست. در ادامه، با طرز تهیه این نان مخصوص ایتالیایی آشنا می‌شوید.

مواد لازم برای تهیه نان فوکاچیا
آرد دو و سه‌چهارم فنجان
نمک یک قاشق چای‌خوری
شکر یک قاشق چای‌خوری
مخمر خشک یک قاشق غذاخوری
پودر سیر یک قاشق چای‌خوری
پونه کوهی خشک یک قاشق چای‌خوری
آویشن خشک یک قاشق چای‌خوری
ریحان خشک نصف قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه به مقدار لازم
آب یک فنجان
روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
پنیر پودری پارمسان یک قاشق غذاخوری
پنیر تازه موزارلا یک فنجان


طرز تهیه فوکاچیا
مرحله اول
برای تهیه خمیر فوکاچیا به فر نیاز دارید. بنابراین، پیش از هر چیز دیگری باید فر را روشن و روی دمای 230 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. در یک کاسه بزرگ آرد، نمک، شکر، مخمر، پودر سیر، پونه کوهی، آویشن، ریحان و فلفل سیاه را مخلوط کنید. روغن زیتون و آب را به خمیر نان اضافه کنید. مواد را تا هنگام یک‌دست شدن به خوبی با هم ترکیب کنید.
مرحله دوم
وقتی مواد خمیر به خوبی با یکدیگر مخلوط شدند، آن را بر روی سطحی که از قبل آردپاشی کرده‌اید، قرار داده و ورز دهید. کاسه‌ای بزرگ بردارید و درون آن‌ را با روغن چرب کنید. خمیر نان را به کاسه منتقل کرده و بر روی آن مقداری روغن بریزید. سطح کاسه را با پارچه‌ای مرطوب پوشانده و به مدت 20 دقیقه آن ‌را به محیطی گرم منتقل کنید.
مرحله سوم
پس از یکدست شدن مایه خمیر، آن را با دستانتان ورز دهید. سپس، خمیر ورز داده شده را بر روی ورقه پخت روغنی قرار دهید.
مرحله چهارم
پس از پخش خمیر بر روی ورقه روغنی، آن را به قطعات مساوی مستطیلی شکل تقسیم کنید و روغن را بر روی آن با برس مخصوص آشپزی پخش کنید.
مرحله پنجم
پنیر پودری پارمسان و پنیر تازه موزارلای کاله را بر روی خمیر نان بپاشید. پنیرهای کاله به دلیل تازگی و کیفیت بالایی که دارند عطر فوق‌العاده‌ای به نان فوکاچیا اضافه خواهند کرد.
مرحله ششم
فوکاچیا را به مدت 15 دقیقه در فر بپزید. هنگامی که روی نان برشته و قهوه‌ای رنگ ملایم شد فر را خاموش کرده و نان را به صورت گرم مصرف کنید.
فوت و فن‌های طرز تهیه فوکاچیا
بهترین روش برای مصرف فوکاچیا مصرف آن به صورت تازه است، البته در صورت نیاز می‌توانید این نان را تا دو روز درون کیسه در بسته نگه‌داری کنید.
فوکاچیا را می‌توان پس از پخت منجمد کرده و در فریزر نگه‌داری کنید.
بسته به سلیقه خود می‌توانید تغییراتی در مواد اولیه این نان ایجاد کنید. به عنوان مثال بسیاری از افراد درون مایه خمیر فوکاچیای خود مقداری سیر اضافه می‌کنند. برخی دیگر هم نان خود را به جای آویشن با رزماری طعم‌دار می‌کنند.
خمیر فوکاچیا باید حالت چسبناک و شلی داشته باشد. در صورت سفت شدن مایه خمیر کمی آب به آن اضافه کنید.
برای تزیین این نان می‌توانید از انواع سبزی خوردن، پیاز، گوجه فرنگی، قارچ و فلفل دلمه‌ای استفاده کنید.
فوکاچیا در مناطق مختلف کشور ایتالیا این نان را به صورت پخته‌شده و یا پرشده با سبزیجات، سوسیس و پنیر مصرف می‌کنند.
نان فوکاچیا را می‌توان هم به صورت مجزا و هم در کنار انواع غذاها و پیش غذاها مصرف کرد. از جمله مواد غذایی که می‌توانید فوکاچیا را در کنار آن مصرف کنید شامل سوپ پنیر و بروکلی، سوپ هویج اسپایسی، سوپ سبز، فریتر سیب‌زمینی و فلافل و چیکن استراگانف است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar