logo
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

شیرینی «سرغربیلی» خوشمزه به روش گرگانی

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
شیرینی «سرغربیلی» خوشمزه به روش گرگانی

آخرین خبر/ شیرینی سرغربیلی یکی از شیرینی های قدیمی و سنتی ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر گرگان می باشد.

مواد لازم شیرینی سرغربیلی
آرد۳ لیوان
روغن جامد۱ لیوان
خمیر مایه فوری۱ قاشق غذاخوری
پودر قندبه مقدار کافی
پودر هل به مقدار کافی
آب ولرم به مقدار کافی
روغن مایع به مقدار کافی
طرز تهیه شیرینی سرغربیلی 
مرحله اول
برای تهیه شیرینی سرغربیلی خوشمزه ابتدای کار آرد را درون الک می ریزیم، سپس ۳ مرتبه الک می کنیم. در ادامه آرد را به همراه خمیر مایه فوری درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس مخلوط می کنیم.
 
مرحله دوم
حالا روغن جامد را روی حرارت غیر مستقیم بخار کتری بنماری می کنیم تا کاملا ذوب شود. در ادامه روغن را به مخلوط آرد و خمیر مایه اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم. در ادامه آب را کنترل شده به مخلوط خمیر اضافه می کنیم.
 
مرحله سوم
در این مرحله خمیر را ورز می دهیم و زمانی که خمیری نرم و لطیف که به دست نمی چسبد درون کاسه جمع شد اضافه کردن آب را متوقف می کنیم. در ادامه روی سطح کار را آرد پاشی می کنیم، سپس خمیر را روی سطح کار قرار می دهیم.

مرحله چهارم
حالا خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز می دهیم تا کاملا نرم و لطیف شود. در ادامه خمیر را مجددا درون کاسه قرار می دهیم و روی آن را با سلفون می پوشانیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۱ ساعت در دمای محیط استراحت کند.

مرحله پنجم
در این مرحله پس از گذشت این زمان مقداری از خمیر به اندازه گردو بر می داریم و به شکل دوک فرم می دهیم. در ادامه شیرینی ها را به همین شکل یا به شکل دلخواه فرم می دهیم تا خمیر شیرینی تمام شود.
 
مرحله ششم
حالا روی سطح کار را با کاغذ روغنی می پوشانیم و شیرینی ها را با فاصله از هم روی کاغذ روغنی قرار می دهیم، سپس روی آن ها را با کیسه فریزر می پوشانیم و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۵ دقیقه استراحت کنند تا حجم بگیرد.

مرحله هفتم
در این مرحله پس از گذشت این زمان یک ظرف گود و مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس به اندازه ای که شیرینی ها درون آن شناور بمانند روغن می ریزیم. در ادامه اجازه می دهیم روغن کاملا گرم شود.
 
مرحله هشتم
حالا شیرینی ها را درون تابه قرار می دهیم و اجازه می دهیم کاملا سرخ شود، سپس آن ها را روی دستمال حوله ای مخصوص آشپزخانه قرار می دهیم تا روغن اضافی شیرینی ها کشیده شده و کاملا خنک شوند.

مرحله نهم
در نهایت پودر قند را به همراه پودر هل درون الک می ریزیم و درون یک ظرف مناسب الک می کنیم. در ادامه شیرینی ها را درون مخلوط پودر قند می غلطانیم تا کاملا آغشته شوند، سپس به همراه چای زعفرانی سرو می کنیم. نوش جان.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره