ایران کوک/ یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آشپزی ایرانی، تنوع در غذاها و روش‌های درست کردن آن‌هاست. به همین دلیل غذایی مانند خورش قیمه را می‌شود با انواع مختلف مواد اولیه و به سبک‌های مختلف پخت. برای مثال اگر می‌خواهید یک خورشت قیمه سالم‌تر بدون سیب‌زمینی یا بادمجان سرخ‌کرده حاوی روغن فراوان درست کنید، می‌توانید قیمه کدو را انتخاب کنید. کدوسبز موقع سرخ کردن روغن بسیار کمی جذب می‌کند، به همین دلیل خورشت قیمه کدو دارای روغن کم‌تر و سالم‌تر است.
مواد لازم برای خورش قیمه کدو
گوشت خورشتی 250 گرم
پیاز 1 عدد
لپه 1 پیمانه
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
لیموعمانی 2 عدد
زعفران دم‌کرده 1 قاشق سوپ‌خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
کدو 5 عدد
طرز تهیه خورش قیمه کدو:
برای پخت خورش قیمه کدو باید لپه را از قبل، چند ساعتی در آب بخیسانید. سپس، آن را کمی در آب بجوشانید، کفش را بگیرید و آبکش کنید.
در این مرحله پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. بعد پیاز خرد شده را به همراه زردچوبه با کمی روغن خوب سرخ کنید.
حالا نوبت اضافه کردن گوشت به پیاز است. البته باید قبلش به اصطلاح گوشت را صاف کنید تا آب خورشت‌تان شفاف باشد؛ برای این کار گوشت را در یک قابلمه دارای آبِ در حال جوش بریزید. بگذارید گوشت 5 دقیقه بجوشد و بعد آن را آبکش کنید. گوشت آبکش شده را داخل پیاز بریزید و مقداری تفت دهید تا آبش کشیده شود.
رب گوجه‌فرنگی را نیز به مواد داخل قابلمه بیفزایید و آن را با بقیه مواد تفت دهید. سپس لپه را نیز اضافه کنید و آن را تا حدی تفت دهید که بوی خامی‌اش گرفته شود.
اکنون، 3 تا 4 لیوان آب داخل قابلمه بریزید. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و بگذارید مواد بپزند و خورشت جا بیفتد.
در این مرحله کدوها را بشویید، از وسط دونیم کنید و با مقداری روغن در ماهیتابه سرخ کنید.
لیموعمانی‌ها را نیز بشویید، با چنگال سوراخ کنید و حدود یک ربع در آب بخیسانید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
20 دقیقه قبل از برداشتن خورشت قیمه کدو از روی حرارت، کدوهای سرخ شده را به خورشت اضافه کنید. لیموعمانی‌ها، فلفل سیاه و نمک را نیز به خورشت‌تان بیفزایید.

 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar