ایران کوک/ مردم کهکیلویه و بویر احمد به رسم دیرینه و رسومات به جا مانده از نسل های گذشته، با بارش اولین باران، آماده پخت آش خوشمزه شله ماشکی می شوند. این آش مخصوص فصل سرد زمستانه. در این استان به دلیل وجود عشایر و طایفه های مختلف، رسم و رسومات جالبی دارند. با وجود این آیین ها فصل زمستان رنگ و بوی خاصی به خودش می گیره. این غذا تو شهر گچساران طرفداران زیادی داره.

مواد لازم برای شله ماشکی
ماش 1 پیمانه
برنج 2 پیمانه
گوشت قورمه 200 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
ناردون (دانه خشک شده انار) 1 پیمانه
کنجد بود داده 1 پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه شله ماشکی
 1- اولین کاری که برای تهیه این غذای خوشمزه باید انجام دهید این است که پیاز خام، کنجد و دانه های انار خشک شده را در یک هاون ریخته و بکوبید تا کاملا له شوند و کنجد به روغن بیافتد. می توانید این مواد را با خرد کن نیز له کنید. امروزه معمولا کمتر از هاون استفاده می شود.
2- در مرحله بعد گوشت را با یک پیاز تفت داده، مقداری زردچوبه و فلفل و بگذارید خوب پخته شود. در همین فاصله ماش را نیز داخل یک قابلمه ریخته و بپزید. وقتی ماش می پزد پوست های آن جدا شده و سر ظرف قرار می گیرد، پوست ها را با یک ملاقه گرفته و دور بریزید.
3- وقتی ماش پخته شد برنج را نیز به آن اضافه کرده و زمان دهید تا برنج نیز بپزد. گوشت پخته شده و موادی را که در مرحله یک له کردید به ظرف آش اضافه کنید و بگذارید کاملا جا بیافتد.
4- در مرحله آخر پخت، کمی غذا را تست و سپس نمک را به آن اضافه کنید. اکنون آش شما آماده است آن را در ظرف کشیده و میل نمایید.
نکات کلیدی برای پخت شله ماشکی
– هنگام پخت آش هر 15 دقیقه یکبار آن را هم بزنید تا جا بیافتد و ته نگیرد.
– آش شله ماشکی را می توانید هنگام سرو با آبغوره میل کنید.
– می توانید گوشت را از منوی این غذا حذف کنید. با حذف گوشت هیچ تغییری در طرز تهیه آن به وجود نمی آید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar