نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی با گوشت و بدون گوشت

منبع
نمناک
بروزرسانی
طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی با گوشت و بدون گوشت

نمناک/ استانبولی پلو سبک های مختلفی برای درست کردن دارد که ما این روش را امتحان خواهیم کرد.
طرز تهیه استانبولی پلو
استانبولی پلو که به نام دمی گوجه یا دمپختک گوجه نیز معروف است، از غذاهای خوشمزه ایرانی است که بسیار ساده و فوری تهیه می شود، این غذای خوشمزه را می توانید، در زمان هایی که وقت کافی برای آشپزی ندارید تهیه نمایید و با سبزی خوردن و یک سالاد شیرازی خوشمزه نوش جان نمایید.
ما را در ادامه این مطلب از آشپزخانه همراهی کنید تا برای شما دستور تهیه استانبولی پلو با گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را بیان کنیم.

مواد لازم تهیه استانبولی پلو برای 6 نفر
مواد لازم
مقدار لازم
رب گوجه فرنگی
1 قاشق سوپخوری
برنج
1 کیلو
گوجه فرنگی
3 کیلو
پیاز
2 عدد
روغن
100 تا 150 گرم
نمک و فلفل
به مقدار لازم
 
طرز تهیه استانبولی پلو بدون گوشت
اگر به هر دلیلی مایل به استفاده از گوشت در دمی گوجه نیستید، به روش زیر یک استانبولی پلو خوشمزه بدون گوشت تهیه نمایید و نوش جان کنید.

ابتدا برنج را پاک کنید.

برنج را با توجه به نوع آن حدود 30 دقیقه در یک ظرف بخیسانید.

پوست گوجه فرنگی ها و سیب زمینی ها را بگیرید و آنها را به صورت مکعبی کوچک خرد نمایید. می توانید در صورت تمایل گوجه ها را رنده نمایید.

  پیاز را خرد یا رنده کنید و درون قابلمه ای مناسب برای طبخ برنج به همراه مقدار کمی روغن تفت دهید. پس از طلایی شدن پیازها مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و یک دقیقه دیگر پیازها را تفت دهید.

رب را به پیاز افزوده و چند دقیقه ای تفت دهید تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود.

  سیب زمینی ها و گوجه فرنگی های خرد شده اضافه نموده و تفت دهید تا آب آن به طور کامل جمع شود. 

  برنج خیس شده را درون قابلمه ای که مواد را درون آن تفت داده اید، بریزید. روی برنج و باقی مواد آب بریزید،طوری که آب حدود نصف یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد، سپس کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا آب موجود در قابلمه برنج تبخیر شود.

پس از تبخیر شدن آب موجود در قابلمه حرارت زیر قابلمه را کم کرده و زیر قابلمه ،یک شعله پخش کن قرار دهید تا ته دیگ برنج نسوزد. 

  45 دقیقه بعد برنج شما دم کشیده و حاضر است.

 استانبولی پلو را پس از آماده شدن به همراه ترشی مخلوط یا سالاد شیرازی سرو نمایید.

طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت
مرحله اول
برای تهیه استانبولی پلو با گوشت می توانید هم از گوشت چرخ شده و هم از گوشت قیمه شده استفاده کنید.

گوشت را به صورت خیلی ریز خرد کنید (به صورت قیمه ای) و به همراه پیاز سرخ کرده تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.

بعد 2 تا 3 لیوان آب داخل گوشت تفت داده شده بریزید تا گوشت با حرارت کم بپزد.در حین پخت ، به آن رب و کمی نمک هم اضافه کنید.

بعد از اینکه گوشت کاملا پخته شد ، مانند بالا برنج را تهیه کنید.

مرحله دوم
بعد از تبخیر کامل آب برنج ، وسط آن را باز کنید و گوشت قیمه را وسط آن قرار دهید و بعد با برنج روی آن را بپوشانید.

در قابلمه را محکم ببندید و روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.این برنج را میتوانید در فر هم به مدت نیم ساعت با حرارت 350 درجه و یا یک ساعت با حرارت 300 درجه هم دم کنید.

اگر هم از گوشت چرخ کرده استفاده کردید ، گوشت را با پیاز سرخ کنید و یک قاشق رب را با ادویه و یک لیوان آب مخلوط کنید و داخل گوشت بریزید تا به آرامی گوشت بپزد و آبش کشیده شود.

باقی مراحل را مانند بالا ادامه دهید و گوشت را به مواد دیگر استانبولی پلو بیافزایید و پس از کشیده شدن آب برنج، در قابلمه را محکم ببندید و روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره