نمناک/ ترکیه یکی از کشورهایی است که با جاذبه‌های زیبای تاریخی، ساحل‌های زیبا و شهرهای مدرن و سنتی، یک مقصد عالی برای مسافرت است. از مکان‌های تاریخی و جاذبه های گردشگری کشور ترکیه که بگذریم، این کشور دارای غذاها و شیرینی های خوشمزه ای است که باید حتما امتحان کنید. در این بخش به معرفی شیرینی های معرف ترکیه ای پرداخته ایم، اگر به ترکیه سفر می کنید، حتما طعم این شیرینی های عالی را بچشید.
 
باقلوای ترکیه
باقلوای ترکیه یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌های دنیاست که در تمام کافه و رستوران های ترکیه یافت می شود و اغلب آن را با چای یا بستنی سرو می کنند. این شیرینی خوشمزه با خمیر یوفکا و مغزیجاتی مانند پسته، گردو و... با شهد فراوان تهیه می شود. مردم ترکیه در درست کردن باقلوا و درست کردن خمیر آن یوفکا ماهرند و از نظر آن ها خمیر هر چه قدر نازک و شربت هر چه قدر لذیذ و شیرین تر باشد؛ آشپز، یک آشپز واقعی است.


کنوفه ترکیه
کنوفه یا کنافه یک دسر پنیری خوشمزه تهیه شده با رشته های کادایف است که مخصوص کشورهای خاورمیانه بوده و ریشه فلسطینی دارد اما به قدری در کشور ترکیه رواج پیدا کرده که بسیاری آن را دسر ترکی میدانند. این شیرینی که بعد از باقلوا معروف‌‌ترین شیرینی ترکیه است، با رشته کادایف، پنیر و پسته تهیه می شود و اغلب آن را در مراسم مذهبی مثل ماه رمضان و سایر ایام سال همراه سرشیر یا بستنی سنتی، تکه‌های موز و یک استکان شیر یا قهوه ترک و چای میل می‌کنند.

شکرپاره ترکیه
شیرینی شکر پاره یکی از انواع شیرینی ترکیه ای و بسیار خوشمزه است که بافت بسیار نرم و لطیفی دارد و در دستور تهیه آن از خمیر و شهد استفاده می شود. برای تهیه شکر پاره موادی مانند سمولینا، آرد و پودر شکر را با هم ترکیب کرده و از خمیر به دست آمده شیرینی های کوچک و گرد درست می کنند و سپس این شیرینی ها را درون شربت می خوابانند.


سوتلونوریه ترکیه
سوتلونوریه ترکیه یکی از دیگر از انواع شیرینی های معروف ترکیه است که در دسته باقلواها قرار دارد. این نوع باقلوا ظاهر سفیدتر و شیری تری دارد و طعمی ملایم تر دارد زیرا همانطور که از اسمش پیداست به مواد شربت شیر هم اضافه می‌کنند و از فندق در آن به جای پسته استفاده می کنند.
بر اساس گفته ها در دوران کودتای 1980 که اقتصاد ترکیه وضعیت نابسامانی داشته است، مردم با تهیه این شیرینی با دستوری متفاوت سعی کردند فروش بیشتری داشته باشند.

لوکوم ترکیه
لوکوم ترکیه ای یا لوکوم پاشا که به آن لوکما، لوقما یا راحت الحلقوم هم گفته می‌شود، یکی از شیرینی‌های سنتی ترکیه است که شباهت زیادی به باسلوق دارد. این شیرینی از نشاسته و قند تهیه می‌شود و معمولا با گلاب، لیمو یا دارچین و نعناع طعم‌دار می‌شود و برای تزئین آن از گردو، پسته، فندق خرد شده به همراه پودر نارگیل استفاده می‌شود.


فیستیکلی سارما ترکیه
فیستیکلی سارما نوعی باقلوای ساده ترکیه ای است که بسیار خوشمزه بوده و طرفداران زیادی دارد. فیستیک در زبان ترکی به معنی پسته می باشد، همانطور که از اسم این باقلوا مشخص است، پسته زیادی در تهیه آن به کار رفته به طوری که باقلوا به رنگ سبز است. این نوع باقلوا در ترکیه در کنار چای یا بستنی سرو می شود.

بلبل یواسی ترکیه
بلبل یواسی یکی از مشهورترین انواع باقلوای ترکی محسوب می شود که معنای اسم آن آشیانه بلبل است و به ظاهر گرد و آشیانه مانندش مربوط می شود. باقلوای بلبل یواسی تهیه شده از خمیرهای فیلو است که به شکل دایره درمی آید و وسط آن ها را با مغزیجات (غالبا پسته و بادام) پر می کنند.

شوبیت ترکیه
شوبیت یکی دیگر از انواع باقلوای ترکی است که مثلثی شکل بوده و طعمی عالی دارد. برای تهیه این شیرینی، شیر و سمولینا را ترکیب کرده و می جوشانند تا به پودینگ غلیظی به نام kaymak تبدیل شود و بعد از قراردادن حدود ده لایه خمیر فیلو روی هم و ریختن کره آب شده، خمیرها را برش زده و پودینگ شیری و مغز گردو و پسته را در وسط می ریزند و به شکل مثلث تا می زنند و پس از پخت با شرب و شهد و مغز پسته خرد شده می پوشانند.


قرابیه ترکیه
قرابیه ترکیه یکی از شیرینی های معروف این کشور است که تفاوت چندانی با شیرینی قرابیه تبریزی ندارد البته باید گفت که تنوع شیرینی قرابیه ترکیه ای بیشتر بوده و می توان انواع قرابیه ترکیه را با دستورهای مختلف درست کرد.قرابیه زردآلو، قرابیه دارچین گردویی، قرابیه شکلاتی، قرابیه بادام زمینی، قرابیه سیب و قرابیه لقمه ای با پودر نارگیل از انواع قرابیه های ترکیه ای هستند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar