نماد آخرین خبر

طبع من/ گوجه فرنگي اشتها آور است!

منبع
حس خوب
بروزرسانی
طبع من/ گوجه فرنگي اشتها آور است!
حس خوب/ گوجه ‌فرنگى ابتدا به ‌عنوان گياه زينتى در باغچه ‌ها مورد استفاده قرار گرفت و به نام سيب طلايى يا سيب عشق معروف شد. مصرف گوجه ‌فرنگى به‌ عنوان نوعى سبزى از قرن نوزدهم ميلادى به بعد شروع شد و بعد از جنگ جهانى اول به ‌تدريج بر مصرف آن اضافه شد، ‌طورى که امروزه به صورت خام و پخته يا به ‌صورت سس و رب موارد استعمال زيادى دارد. خواص و کاربرد : ميوه ي نارس گوجه فرنگي سمي است و بايد از خوردن آن پرهيز کرد. به علاوه خوردن برگ آن که به عنوان دارو در مواردي تجويزمي شود، بايد در حد اعتدال و به مقدار مجاز و محدود، در حدي که پزشک تعيين کرده مصرف شود، زيرا برگ آن هم سمي است. - در چين از جوشانده ي ريشه، شاخه ها و برگ هاي مسن گوجه فرنگي براي رفع دندان درد استفاده مي کنند و خود گياه نيز خاصيت حشره کش دارد . ماده‌اي سمّي به نام سولانين در گوجه‌فرنگي سبز و نارس وجود دارد که خوردن آن موجب مسموميت مي‌شود و دل پيچه، اسهال و باز شدن مردمک چشم ايجاد را مي‌ کند. - در هند و چين از ميوه ي گوجه فرنگي به عنوان ملين استفاده مي شود و براي تقويت مسلولين (مبتلايان به بيماري سل) ، تب هاي حصبه اي، رفع ورم ملتحمه ي چشم، آماس گوش (اوتيت) و دفع سنگ کليه تجويز مي شود. - در اندونزي از گرد برگ هاي خشک کوبيده ي گوجه فرنگي، براي رفع آفتاب سوختگي پوست و صورت استفاده مي شود. از پاشيدن آب دم کرده ي برگ گوجه فرنگي، براي دفع آفت کلم به نام کاترپيلار نتيجه خوبي گرفته شده است. - مصرف گوجه ‌فرنگي براي مبتلايان به درد مفاصل تجويز شده است و براي مبتلايان به نقرس و روماتيسم مفيد است. - گوجه ‌فرنگي، خنک و اشتها ‌آور است و آب آن براي رشد و نمو بهتر طفل موثر مي ‌باشد. - گوجه فرنگي به علّت دارا بودن ويتامين‌هاي A ، B، C، K و مواد معدني مانند کلسيم ، فسفر و آهن در تأمين انرژي و تقويت بدن نقش موثري ايفاء مي ‌کند. گوجه ‌فرنگي يکي از مهم ترين منابع ويتامين A مي ‌باشد. لذا در تقويت بينايي، تقويت و سلامتي پوست و مخاط‌ ها (دهان و بيني) رشد و نمو استخوان‌ها ضروري است. - گوجه ‌فرنگي سرشار از ويتامين‌هاي B1 و B2 مي ‌باشد؛ از اين جهت در تسکين دردهاي عصبي، رفع بي ‌اشتهايي، و درمان يبوست ، نقصان ترشح شير مادر و تورم‌ دهان تجويز مي ‌شود. - گوجه ‌فرنگي، بدن را در برابر امراض و بيماري‌هاي عفوني حفظ مي‌ کند. - مصرف گوجه ‌فرنگي نيرو و نشاط مي ‌بخشد و پوست و دانه‌هاي آن به هضم غذا کمک مي ‌کند و روده‌ها را پاک مي ‌نمايد. - آب گوجه ‌فرنگي ادرار‌آور مفيدي است. - براي تميز کردن خون بايد از آب گوجه فرنگي و کرفس به نسبت مساوي و به مقدار ۳ فنجان در روز، قبل از غذا و به مدت ۳ هفته استفاده کرد. - گوجه ‌فرنگي هضم مواد نشاسته‌اي را آسان مي ‌کند و به همين جهت از آن سس درست کرده و با حبوبات پخته مصرف مي ‌کنند. - مصرف گوجه ‌فرنگي براي اشخاصي که مبتلا به سنگ کليه و مثانه و کبد هستند، تجويز شده است. - گوجه ‌فرنگي بعد از ليموترش بيش از ساير ميوه‌ها ويتامين C دارد و مقدار زيادي فسفر، آهن، سيليس و کلسيم دارد.