نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

کئی پلا یا کدوپلو مازندرانی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کئی پلا یا کدوپلو مازندرانی

ایرنا/ شاید یکی از متداول ترین غذاها بین بومیان مازندران، کئی پلا باشد زیرا کدو حلوایی و برنج هر دو در این منطقه به وفور یافت می شوند. دو پلو که محلی‌ها به آن کئی پلا یا کهی پلا می‌گویند یک پلوی خوشمزه با خواص بی‌نظیر برای سلامتی است. ترکیب طعم مرغ و کدو در کنار هم مزه شگفت انگیزی به این غذا می‌بخشد.

مواد لازم
سینه مرغ بدون استخوان    ۱ عدد
کدو تنبل خرد شده خام     یک لیوان فرانسوی دسته‌دار
برنج     ۵/۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز متوسط   ۱ عدد
سیر    ۱ حبه
پودر آویشن، پودر زنجبیل و روغن زیتون   نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه    به مقدار لازم
پاپریکای شیرین    ۴/۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه
مرحله اول
برای درست کردن این پلو مجلسی خوشمزه ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و مقداری روغن زیتون داخل ماهیتابه بریزید و پیازها را با شعله ملایم تفت دهید. بعد از اینکه رنگ پیازها شروع به تغییر کرد، کدو حلوایی‌ها را به صورت مربعی برش دهید و به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید. سیر و ادویه به مواد اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه خوب سرخ شوند.

مرحله دوم
در این فرصت مرغ‌ها را به صورت مربعی خرد کنید و نمک، پودر آویشن و زنجبیل و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مزه‌دار شوند. برای طرز تهیه کدو پلو مجلسی در این مرحله باید مرغ‌ها را در یک ماهیتابه جدا تفت دهید و خوب سرخ کنید تا پخته شوند. سپس مرغ‌ها را به ترکیب پیاز و کدو اضافه کنید.

مرحله سوم
در این مرحله باید برنج را که از قبل برای چند ساعت خیسانده‌اید آبکش کنید. برای این کار ابتدا مقداری آب داخل قابلمه بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید آب به جوش برسد و بعد برنج‌ها را به آن اضافه کنید. زمانی که برنج به مرحله آبکش کردن رسید، آن را آبکش کنید و سپس موادی را که از قبل آماده کردید، با برنج ترکیب کنید. برای درست کردن ته دیگ می‌توانید مقداری برنج را با روغن و زعفران آب شده ترکیب کنید.

مرحله آخر
سپس مواد را داخل قابلمه بریزید. می‌توانید این برنج را برای پخت داخل فر قرار دهید یا همانند سایر برنج‌های مخلوط روی گاز درست کنید. اگر قصد دارید برنج را داخل فر درست کنید، آن را برای مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. کئی پلا به تنهایی یک وعده غذایی برای ناهار است ولی می توان آن را با ماست و یا نیمرو هم سرو کرد.نوش جان.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره