طرز تهیه یتیمچه نیشابوری
پارسی دی/ یتیمچه نیشابوری یکی از غذاهای بسیار خوشمزه مشهدی است که خیلی ساده و خوشمزه تهیه میشود. در این غذا از کشک و نعنا داغ استفاده و کنار نان تازه و سبزی خوردن بیشتر سرو میشود. در تهیه این یتیمچه نیشابوری از بادمجان استفاده میشود میتوانید گوجه خرد شده را روی یتیمچه نیشابوری بریزید و میل کنید.
مواد لازم برای تهیه یتیمچه نیشابوری
نخود ۱/۲ پیمانه
لوبیا قرمز یا چیتی ۱/۲ پیمانه
عدس ۱/۲ پیمانه
بادمجان ۳ عدد
پیاز ۲ عدد
گوجه خرد شده ۲ عدد
کشک و نعنا به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه یتیمچه نیشابوری
مرحله اول
ابتدا باید از شب قبل نخود و لوبیا را خیس و چندین بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم راحت تر بپزد. عدس را هم ۱ ساعت قبل از غذا خیس کنید. نخود و لوبیا را داخل زودپز یا قابلمه بریزید و به همراه کمی آب بگذارید تا بپزد. عدس را هم جداگانه بپزید.
مرحله دوم
بادمجانها را پوست بگیرید و خرد و به همراه کمی نمک و آب خیس کنید و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا تلخی بادمجانها گرفته شود. سپس آبکش و روی یک دستمال پهن کنید. سپس همراه کمی روغن بادمجانها را سرخ کنید.
مرحله سوم
پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه زردچوبه و کمی روغن داخل قابلمه تفت دهید تا سبک شود. بعد حبوبات و عدس را اضافه کنید و روی مواد کمی آب بریزید و بگذارید تا بپزد. اگر به غذاهای ایرانی علاقه دارید ته انداز مرغ با شوید، لذیذ و خوشطعم را بخوانید.
مرحله چهارم
در ۲۰ دقیقه آخر باید بادمجان سرخشده و گوجه خردشده را به یتیمچه نیشابوری اضافه کنید و زمان دهید تا مواد غلیظ شود و مزهها به خورد هم برود. سپس داخل کاسه بریزید و به همراه کشک رقیق شده و نعنا داغ سرو کنید.
فوت و فنهای دستور پخت یتیمچه نیشابوری
نعنا را به همراه روغن چند ثانیه تفت دهید تا تلخ نشود و روی یتیمچه نیشابوری بریزید.
میتوانید از لوبیا چیتی یا سفید استفاده کنید.
بهجای بادمجان میتوانید کدو نیز بریزید.
برای اینکه یتیمچه نیشابوری خوشمزهتری داشته باشید میتوانید از عصاره گوشت یا آب قلم استفاده کنید.