طرز تهیه ترشی انبه بندری لذیذ

نمناک/ آموزش اول ترشی انبه، مختص ترشی انبه بندرعباس است که با ترشی انبه هندی تفاوت چندانی ندارد.
مواد لازم برای تهیه ترشی انبه روغنی
مواد لازم مقدار
انبه 1 کیلوگرم
سیر 1 بوته کامل و لهشده
نمک به مقدار لازم
تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
پودر انبه 1 قاشق مرباخوری
شکر 1 قاشق مرباخوری
گلپر ½ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ ½ قاشق چایخوری
رنگ پودری زعفران ½ قاشق چایخوری
زردچوبه نوک قاشق چایخوری
سیاه دانه 1 قاشق غذاخوری
فلفل گرد هندی تند و آسیاب شده 1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
سرکه به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه ترشی انبه بندرعباسی
در دستور تهیه و روش درست کردن ترشی انبه خلالی به روش خوزستانی و جنوبیها، در مرحله اول باید حتما انبهها را بعد از شستن با ادویه مخصوص ترشی انبه استراحت دهید و سپس با روغن زیتون و سرکه مخلوط کنید. ادویه ترشی انبه، خود یکی از موارد مهمی است که در ادامه جرئیاتش را خواهید خواند. برای تهیه ترشی انبه خلالی مراحل زیر را دنبال کنید:
برای درست کردن ترشی انبه بندرعباس ابتدا پوست انبهها را با دقت جدا کرده و آنها را به شکل خلالی خرد کنید.
انبهها را در یک ظرف مناسب قرار داده و مقدار لازم نمک را بر روی آنها پخش کنید. در این مرحله ابتدا مقدار کمی نمک بریزید و سپس مزه آن را چک کنید تا از نمک زیاد استفاده نکنید. اگر نمک کم بود، مقدار کمی نمک دیگر اضافه کنید.
به جز شکر و سیاه دانهها، سایر ادویهها و فلفلهای آسیاب شده را به آنها اضافه کنید.
انبههای خرد شده را به مدت نیم ساعت در نور خورشید قرار دهید تا به مرحلهی استخراج شیره انبه بپردازند.
در همین مدت، روغن زیتون و سرکه را در یک قابلمه قرار داده و آنها را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسند.
انبههای آماده شده را به همراه سیر له شده در یک قابلمه جداگانه قرار دهید و شکر را نیز به آنها اضافه کنید.
حالا سرکه جوشیده را کم کم به انبهها اضافه کنید. سرکه باید به اندازهای باشد که انبهها را فقط پوشانده و بتوانید آنها را با قاشق مخلوط کنید.
حرارت شعله گاز را افزایش دهید تا به مدت حدود 5 دقیقه انبه و سرکه بجوشند و بپزند.
سپس شعله گاز را خاموش کرده و به ترشی انبه اجازه دهید تا به دمای محیطی سرد شود. در این مرحله، سیاهدانهها را به ترشی اضافه کنید.
ترشی انبه را در ظرفی تمیز، خشک و بدون بو بریزید و درب آن را محکم ببندید. ترشی انبه را در یک محیط خشک و خنک نگه دارید.