سلامت نيوز/
استرس کودکان شرايط پراسترس
شايد فکر کنيد بچهها، اضطرابهاي کوچک و گذرايي دارند که آنها را زياد آزار نميدهد. اما بايد بگوييم که اين فکر از بيخ و بن غلط است
. متخصصان دانشگاه ويسکانسين آمريکا متوجه شدهاند که مغز کودکان مضطرب با همسالان غيرمضطربشان متفاوت است و اين تفاوتهاي مغزي روي توان ذهني و ادراکي آنها تاثير ميگذارد.
کودکان وقتي تحت استرس شديد و مداوم زندگي ميکنند در آزمونهاي حافظهاي محيطي، کارآيي ضعيفتري دارند. آنها همچنين در انجام تستهاي مربوط به حافظه کوتاه مدت نيز بيشتر دچار مشکل ميشوند. خشونت يا تبعيض در مورد يکي از فرزندان، اختلافات هميشگي اعضاي خانواده، فشار براي موفقيت، مشکل در مدرسه و بيماريهاي جسمي، ميتواند بچههاي شما را مضطرب کند. اضطرابي که شايد بروز ندهند اما هميشه با آنهاست و با شب ادراري، رفتارهاي پرخاشگرانه، رفتارهاي وسواسي، مو کندن و ناخن جويدن، افت درسي و... خود را نشان ميدهد. اين کودکان گاهي دچار لکنت زبان ميشوند، کابوس ميبينند و معمولا در ارتباط برقرار کردن با ديگران ناموفق هستند.
اين مطالعه که در مجله نوروساينس به چاپ رسيده تأييدي بر يافتههاي قبلي در مورد تأثيرات مخرب استرس در زندگي انسان است. در برخي از مطالعات اخير نشان داده شده است کودکاني که در شرايط پراسترس زندگي ميکنند از نظر فرآيندهاي سلولي سريعتر پير ميشوند و بنابراين ميتوان گفت استرس دوران کودکي عامل کاهش طول عمر است. اين يافته حاصل مطالعه روي 61 کودک 9 تا 14 ساله است. متخصصان ميگويند: هر چند اين تفاوتها در بافت مغزي جزيي و ميکروسکوپي هستند اما ميتوانند تاثيرات مهمي روي مهارتهاي ذهني کودکان برجاي بگذارند.