آريا/ زهرا عبداللهي در نشست خبري هفته سلامت بانوان گفت: 45 درصد زنان 45 تا 55 ساله کشور تحرکشان کم است و 80 درصدشان ميوه و سبزي نمي خورند.
وي با اشاره به اينکه 50 درصد زنان 15 تا 64 کشور نيز دچار چاقي هستند، افزود: در 55 درصد خانوارهاي ايراني کمبود دريافت ويتامين A و در 65 درصد خانوارها کمبود دريافت ويتامين B2 مشهود است.
وي طبخ طولاني مدت غذا توسط بانوان ايراني به ويژه طبخ طولاني مدت سبزي ها را موجب از بين رفتن مواد و املاح سودمند مواد غذايي دانست و بيان کرد: متاسفانه الگوي مصرف غذا در خانوارهاي ايراني به سمت مصرف مواد غذايي پرچرب، پرکالري، چرب، شيرين از جمله فست فودها تغيير کرده است که نيازمند بازنگري فوري است.
عبداللهي افزود: مصرف لبنيات کم چرب، حبوبات، نان سبوس دار، ميوه و سبزي تازه، غذاهاي فيبردار و سنتي ايراني بايد جايگزين اين الگوي غلط شود تا از بيماري هاي غيرواگير نظير ديابت، قلبي و عروقي و چاقي در جامعه جلوگيري شود.
وي مصرف نوشابه هاي گازدار و قندي را موجب پوکي استخوان زنان دانست و گفت: به جاي اين نوشابه هاي مضرّ بايد دوغ غيرگازدار و نوشيدني هاي سنتي ايراني که از عرقيات گياهي ساخته مي شوند مصرف کرد.
وي شناساندن تنقلات سنتي به جاي چيپش، پفک، شکلات و نوشابه را به کودکان توسط زنان به عنوان مديران منازل، ضروري دانست و اظهار داشت: تصحيح الگوي غذايي بچه ها به عهده بانوان است و زنان در اين خصوص مي توانند با مراجعه به شبکه بهداشتي کشور واحدهاي آموزشي تغذيه سالم را به صورت رايگان سپري کنند.
وي در پايان غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليک، غني سازي شير با ويتامين D، مکمل ياري زنان با ريزمغذي ها در برنامه هاي شبکه هاي بهداشتي کشور و نيز ادامه طرح آهن ياري در مدارس دخترانه را براي سلامت زنان در آينده ضروري ارزيابي کرد.