بيتوته/ مواد لازم :
انبه درشت دو عدد
تمر هندي يک بسته
سرکه يک پيمانه
فلفل قرمز دارچين يک قاشق چايخوري
سياه دانه دو قاشق مرباخوري
تخم گشنيز آسياب شده دو قاشق غذاخوري
نمک به ميزان لازم
طرز تهيه :
انبه ميوهاي است که بيشتر در مناطق گرمسيري رشد ميکند طبع اين ميوه گرم است. ترشي اين ميوه به دفع سنگ کليه و مثانه کمک کرده و اشتهاآور است ضمنا اين ميوه فاقد کلسترول و چربي اشباع شده ميباشد و سديم کمي دارد. اين ترشي با روشهاي زيادي درست ميشود ولي من نوع ليته آن را از همه بيشتر دوست دارم و تصميم گرفتم آن نوعي که خودم ميپسندم را به شما هم آموزش دهم.
ابتدا انبهها را شسته و هسته آنها را جدا ميکنيم. تمر هندي را در سرکه حل کرده و از صافي رد ميکنيم سپس انبه و مخلوط سرکه و تمرهندي را درون مخلوطکن ميريزيم. خوب که مخلوط شد فلفل، نمک، سياهدانه، دارچين و تخم گشنيز را به آن اضافه کرده درون شيشه ميريزيم. در شيشه را محکم بسته و درون يخچال ميگذاريم تا ترشي آماده شود. اين ترشي را بلافاصله بعد از درست کردن هم ميشود استفاده کرد ولي بهتر است تا يک هفته در يخچال بماند و بعد مصرف شود.