نماد آخرین خبر

۱۰ کاربرد شگفت‌انگیز پوست میوه و سبزی‌ها در خانه داری

منبع
بروزرسانی
۱۰ کاربرد شگفت‌انگیز پوست میوه و سبزی‌ها در خانه داری
وب سايت فوت و فن/ خوردن ميوه و سبزي عادت غذايي سالمي است؛ اما مقدار زيادي از پوست ميوه‌ها معمولاً دور ريخته مي‌شود. در حالي که مي‌توانيد از آن‌ها استفاده‌هاي بهتري داشته باشيد. پوست ميوه و سبزي‌ها پر از عطروطعم و مواد مغذي است. اين پوست‌هاي به ظاهر زائد، در واقع مي‌توانند فوايد بسياري داشته باشند. براي مثال مي‌توان براي پخت‌وپز يا مقاصد زيبايي بکار برد. سعي کنيد هميشه از پوست‌هاي محصولات ارگانيک استفاده کنيد تا مطمئن شويد که عاري از هرگونه سم‌هاي آفت‌کش و ديگر مواد شيميايي مضر است. ۱. تهيه آب سوپ شما مي‌توانيد با استفاده از پوست و ساقه سبزي‌ها آب سوپ خانگي درست کنيد. اين روش يک روش عالي براي استفاده از باقي‌مانده سبزي‌ها و يک راه خوب و مقرون به صرفه براي درست کردن آب سوپ است. پوست‌ ميوه و سبزي حاوي مقداري زيادي مواد مغذي و آنتي‌اکسيدان‌ قوي است. براي درست کردن آب مغذي مي‌توانيد از ساقه و پوست پياز، هويج، کلم، کرفس، سيب‌زميني، تره‌فرنگي، پيازچه، سير، رازيانه، برگ چغندر، کاهو، لوبيا سبز، کدو، فلفل و بادمجان استفاده کنيد. همچنين مي‌توانيد از ريشه گياهاني مانند جعفري و گشنيز استفاده کنيد. ۲. درست کردن گلبرگ‌هاي زينتي و معطر اگر سليقه هنري داريد، مي‌توانيد از پوست ميوه و سبزي‌ها براي درست کردن گلبرگ‌هاي خوشبو و معطر استفاده کنيد. براي ساخت گلبرگ‌هاي معطر مي‌توانيد از پوست انواع مرکبات، انار، سيب يا ديگر ميوه‌هاي رنگ روشن استفاده کنيد. براي اين کار، پوست آن‌ها را زير نور خورشيد خشک کنيد. آن‌ها را با کمي چوب دارچين، ميخک و جوز هندي ترکيب کنيد. آن‌ها را به مدت سه روز داخل يک ظرف دربسته بريزيد. سپس درآورده و داخل يک بشقاب بچينيد. ۳. لايه‌بردار و مرطوب‌کننده پوست آنتي‌اکسيدان و ديگر مواد مغذي پوست‌هاي ميوه براي روشن کردن، لايه‌برداري و پاک‌سازي پوست بسيار عالي هستند. پوست برخي ميوه‌ها نيز مانند يک مرطوب‌کننده خوب عمل مي‌کنند. پوست چند پرتقال را خشک و بعد آسياب کنيد. پودر به‌دست‌آمده را با دو قاشق چاي‌خوري ماست ساده و يک قاشق عسل مخلوط کنيد. آن را روي پوست صورت و گردن بماليد و به مدت ۱۵ الي ۲۰ دقيقه منتظر بمانيد. سپس آن را بشوييد. ۴. سفيدکننده دندان هرگز پوست موز يا مرکبات را دور نيندازيد. اين پوست‌ها داراي اسيدسيتريک هستند که به کاهش زردي دندان کمک مي‌کنند. شما مي‌توانيد قسمت دروني پوست موز، ليمو يا پرتقال را به مدت چند دقيقه بر روي دندان‌هاي خود بماليد و بعد مسواک بزنيد. ۵. کود براي گياهان پوست ميوه و سبزي‌ها با داشتن مواد مغذي زياد در خود، نوعي کود محسوب شده و باعث حاصلخيزي خاک منطقه براي کشت بهتر و سالم‌تر ميوه‌ها، سبزي‌ها و گياهان مي‌شوند. اگر خانه شما حياط دارد مي‌توانيد پوست‌هاي باقي‌مانده را در باغچه حياط خود بريزيد. همچنين به ياد داشته باشيد که پوست‌ ميوه‌ها به سرعت تجزيه مي‌شوند؛ بنابراين نگران کثيف شدن باغچه خود نباشيد. ۶. تميزکننده فلزات پوست مرکبات مانند ليمو و گريپ‌فروت مي‌توانند باعث درخشندگي مس و برنج شوند. اسيدسيتريک بالاي پوست‌ مرکبات درخشندگي شگفت‌انگيزي به مس، برنج و ديگر فلزات مي‌بخشند. فلز موردنظر را با آب بشوييد. سپس کمي جوش‌شيرين روي آن بريزيد و با پوست مرکبات آن را بسابيد. در نهايت آبکشي و خشک کنيد. ۷. ادويه فلفل و ليمو پوست چند ليمو را آسياب کنيد. سپس کمي پودر فلفل سياه به آن اضافه نماييد. از اين ادويه براي پخت مرغ و ماهي استفاده کنيد. ۸. ساخت شمع با پوست پرتقال شما مي‌توانيد از نصفه پوست پرتقال براي ساخت يک شمع زيبا استفاده کنيد. يک پرتقال بزرگ انتخاب کنيد. آن را نصف کنيد و پوستش را به شکل فنجان از گوشت جدا نماييد. مغز سفيد وسط آن را نگه داريد تا بتوان به عنوان فتيله از آن استفاده کرد. سپس پوست پرتقال را با روغن‌زيتون پر کنيد و اجازه دهيد تا اين فتيله به طور کامل روغن را جذب کند و دوباره روغن اضافه کنيد. حالا مي‌توانيد شمع خود را روشن کنيد. براي جلوگيري از گرم شدن زير شمع مي‌توانيد آن را بر روي يک ظرف يا شناور در آب قرار دهيد. ۹. چيپس شما مي‌توانيد با استفاده از پس‌مانده و پوست سيب‌زميني‌هاي شيرين چيپس درست کنيد؛ زيرا پوست سيب‌زميني داراي خواص بسياري است. پوست‌هاي سيب‌زميني را با کمي آب‌ليمو و روغن‌زيتون کنيد و در فر بگذاريد. پس از اينکه رنگ آن‌ها طلايي شد مي‌توانيد با کمي نمک و فلفل به عنوان يک ميان وعده غذايي ميل کنيد. ۱۰. ژله خوشمزه با استفاده از پوست سيب و هلو مي‌توانيد يک ژله خوشمزه درست کنيد. پوست‌ها را ريزريز کرده و به ازاي هر يک فنجان پوست ميوه ۱/۴ فنجان شکر اضافه کنيد. سپس مقداري پوست ليمو و پکتين (ماده‌اي براي ژله‌اي کردن) و آب به آن اضافه کنيد. اين ترکيب را درون يک ظرف بريزيد و بر روي حرارت کم بگذاريد تا بجوشد. سپس به آرامي هم بزنيد تا بعد از يک ساعت يک ژله خوشمزه خانگي به دست آيد.