بيست ستون/ ميوه ها و سبزيجات از جمله مواد غذايي هستند که هر فردي بايد روزي 3 تا 4 واحد مصرف کند. البته نگهداري ميوه و سبزيجات کار آساني نيست زيرا هر يک از اقلام ميوه و سبزي يک روش شست و شو و نگهداري دارد و با بهره گيري از اين روش ها مي توان تا مدت ها ميوه و سبزيجات را به صورت تازه نگهداري کرد . ميوه ها را در جاي مناسبي نگهداري کنيد. براي مثال ميوه هايي چون توت و آلبالو بايد در پايين ترين قسمت يخچال نگهداري شوند اما ميوه هايي چون گلابي، موز، هلو و پرتقال را مي توانيد در دماي اتاق هم نگهداريد. سيب هاي رسيده را جدا از ديگر ميوه هاي تازه قرار دهيد زيرا سيب هاي رسيده گاز اتيلن متصاعد مي کنند و مي توانند باعث له شدن ساير ميوه ها شوند. وضعيت ميوه ها را مدام بررسي کنيد و ميوه هاي تازه را از ميوه هاي خراب، لکه دار يا له شده جدا کنيد. ميوه ها بهتر است در دماي 1 درجه سانتي گراد يخچال نگهداري شوند. کاهو را بايد ميان دستمال کاغذي بپيچيد و در ظرف دردار قرار دهيد. البته هيچ وقت کاهو را با چاقوي فلزي خرد نکنيد زيرا در اين صورت بعد از مدت کوتاهي کاهوها قهوه اي مي شود. مي دانيد که ميوه ها نفس مي کشند و قرار دادن آنها در کيسه باعث مي شود فرآيند رسيدن آن سريع تر شود. پس اگر ميوه هايتان رسيده هستند در کيسه قرار ندهيد. هر چقدر ميوه و سبزيجات تازه تري بخريد ماندگاري آنها طولاني تر خواهد بود. پياز، سير، سيب زميني و موسير را در يخچال قرار ندهيد. اين سبزيجات بايد در محيطي خشک، خنک و تاريک قرار گيرد. اگر مي خواهيد ميو ها له نشود، آن ها را در کيسه اي پر از هوا نگهداري کنيد و در کيسه را گره بزنيد. به اين صورت هوا همانند محافظي عمل مي کند و از له شدگي آنها جلوگيري خواهد کرد. ذرت را ميان دستمال کاغذي مرطوب بپيچيد و در کيسه اي پلاستيکي در يخچال قرار دهيد تا تازه بماند. اگر مي خواهيد ميوه هايي چون گلابي، آلو و زردآلو را براي مدت طولاني تري نگهداري کنيد، آنها را ميان روزنامه يا کاغذ بپيچيد و در جايي تاريک، خنک و خشک قرار دهيد. سبزيجاتي مانند انواع کلم ها (کلم بروکلي، کلم بروکسل، گل کلم و ...) را نشسته در يخچال قرار دهيد و هر بار به اندازه نياز بشوييد. سبزيجات برگ سبز مانند اسفناج را در کيسه پلاستيکي بگذاريد و در سردترين جاي يخچال قرار دهيد تا به مدت 10 روز تازه باقي بماند. قارچ را در پاکت هاي کاغذي قرار دهيد تا تازه بماند. استفاده از کيسه هاي پلاستيکي براي نگهداري قارچ ها درست نيست. سبزيجاتي چون بادمجان و کدو را در يخچال قرار دهيد. اگر محيط خنکي در نظر داريد اين سبزيجات را در ظروف دردار بريزيد. سبزيجات ريشه اي مانند شلغم، چغندر و هويج را در کيسه هاي پلاستيکي بريزيد و در سردترين نقطه يخچال قرار دهيد. سبزيجاتي چون لوبيا سبز و خيار را در کيسه هاي پلاستيکي و در يخچال قرار دهيد. اما فلفل سبز بايد در پاکت هاي کاغذي و در پايين ترين نقطه يخچال نگهداري شود. گوجه فرنگي تازه، سفت و سالم را در دماي اتاق و دور از نور خورشيد قرار هيد تا تازه بماند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد