ايسنا/ يک متخصص زنان و زايمان گفت: اگر خانمهايي که فاکتورهاي خطر مانند چاقي، فشارخون، قندخون و سابقه خانوادگي بيماري هاي زنان را دارا هستند دچار لک بيني شوند، بايد آن را جدي گرفته و سريعا به پزشک مراجعه نمايند.
دکتر فاطمه چراغي اظهار کرد: مشکلات لک بيني در زنان به دو دسته تقسيم ميشوند، پيش از سن يائسگي و پس از آن.
وي لک بيني در زنان بعد از يائسگي را خطرناک اعلام کرد و افزود: خونريزي و لک بيني در چنين گروهي طبيعي نبوده و ممکن است عوامل مختلفي مانند مشکلات رحمي، سرطان رحم يا دهانه رحم، علت وقوع آن باشد.
اين متخصص زنان و زايمان، با بيان اين که زنان پيش از سن يائسگي به دو دسته زنان بالاي 35 سال و پايينتر از آن تقسيم بندي ميشوند، ادامه داد: در زنان بالاي 35 سال به خصوص افرادي که فاکتورهاي خطرناک مانند چاقي، سابقه فشارخون، قندخون، سابقه خانوادگي مشکلات زنانه و تخمدانهاي بيمار داشته باشند، اين عارضه خطرناک محسوب ميشود و بايد علايم را در همان مراحل اوليه جدي گرفت.
وي عنوان کرد: در سنين قبل از يائسگي، خونريزيهاي ميان دوره عادت ماهانه و يا بعد از نزديکي به مشکلات دهانه رحم مربوط ميشود که درمان آن در مراحل اوليه سادهتر است.
چراغي تصريح کرد: اگر لک بيني در افراد زير 35 سال که فاکتورهاي خطر ذکر شده را نداشته باشند رخ دهد، معمولا مشکل جدي در کار نخواهد بود و با درمانهاي هورموني، حل ميشود. وي علل لک بيني در افراد زير 35 سال را کيست، استرس و غيره نام برد و گفت: گاهي لک بيني دورهاي بوده و پس از مدتي قطع ميشود اما به طور کلي بهتر است فرد تحت نظر پزشک قرار گيرد چرا که در صورتي که عفونت مقاوم به درمان باشد، بايد درمانهاي جديتري دنبال شود.
اين پزشک متخصص زنان ادامه داد: اين لک بينيها در افراد زير 35 سال عامل نازايي محسوب نميشوند اما اگر کيست هورمون ساز در فرد عامل ايجاد لکه باشد، بايد تحت درمان قرار گيرد، چرا که يک کيست خوش خيم که با درماني ساده قابل رفع است در صورت بيتوجهي ميتواند نياز به عمل جراحي پيدا کند.